Фън шуй

Всичко, което ви е на душата, но не му намирате друго място.
Публикувай отговор
Аватар
bouquet
Чист кофеин
Мнения: 7054
Регистриран на: Дек 9, '09, 22:02
Получил благодарност: 1 път

Re: фън шуй

Мнение от bouquet »

Стана ми интересно и споделих с половинката да боядисаме външната врата в червено.Веднага се прие! :hihihi: Аз обаче никак не съм убедена, че точно това искам.....Дайте други предложения,моля!
Търся добри хора
Аватар
DOBI
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1568
Регистриран на: Ное 25, '09, 10:32
Местоположение: Нант

Re: фън шуй

Мнение от DOBI »

bouquet написа:Стана ми интересно и споделих с половинката да боядисаме външната врата в червено.Веднага се прие! :hihihi: Аз обаче никак не съм убедена, че точно това искам.....Дайте други предложения,моля!
Моята външна врата е тъмно синя с голямо матирано стъкло в триъгълна форма.
Satori
Баш кафе майстор
Мнения: 2638
Регистриран на: Ное 23, '09, 20:14

Re: фън шуй

Мнение от Satori »

greeneyed написа:
Satori написа:"За всяка нова вещ, която вкарваш у дома, трябва да изхвърляш една стара." .
E това много ми хареса! И ще го спазвам. Ми то много практичен този фун шуй! :nod: Давайте още такива полезности. :dovolen:
Това си е елементарен постулат от физиката. Други такива лесни правила фън шуй не зная, щото това го прочетох в една статия в списание - мързи ме да се задълбочавам, а и ако случайно се заровя, току-виж загубя основното от поглед и се затормозя, че нищо няма да постигна - я кактусите няма да ми одобри другарят Шуй, я цвета на плочките в банята, дето толкова си го харесвам, я конструкцията на блока, я инсталацията за топлата вода :mrgreen: Изобщо би било едно фиаско отвсякъде. /Нали ви разправях за нашия приятел гинеколога, дето жена му залитнала по фън шуй и известно време спяла наобратно - т.е. главата й била откъм неговите крака. Щото той категорично отказал да се завърти :lol: /.
Аватар
bouquet
Чист кофеин
Мнения: 7054
Регистриран на: Дек 9, '09, 22:02
Получил благодарност: 1 път

Re: фън шуй

Мнение от bouquet »

Доби, явно не разбра майтапа ми! Според фън шуй външната врата трябвало да е червена за да няма финансови проблеми в този дом.Само че според мен червеното е меко казано неприемливо за вратата. Затова поисках др. идеи.
А иначе сериозно ще споделите ли др идеи за дома, за разположението на разни вещи в него....Интересно ми стана!
Търся добри хора
Аватар
Blue sky
Чист кофеин
Мнения: 5707
Регистриран на: Ное 23, '09, 15:35

Re: фън шуй

Мнение от Blue sky »

Ето малко бързи правила от мен
* полюлеите и красталите са отлични за привличане на Ци, а после я отразяват във всички посоки, огледалата отразяват Ци и я насочват. Ето защо всички блестящи и гладки, светли повърхности трябва да се поддържат чисти.
* поддържайте дома си във възможно най-доброто състояние - да се боядисва често, крановете да се поправят, изгорелите крушки да се сменят своевременно. Поддържайте прозорците си чисти и сменяйте счупените и пукнати стъкла - здравето на дома е пряко свързано със здравето на семейството.
*Започнете с премахване на безредието, заставете се да изхвърлите всичко, което просто трупате, но не използвате. безредие е всичко, от което не се нуждаете - освободете се от старото, демоде и нежелано, за да освободите място за нещо ново и желано.
*Входът трябва да е чист, подреден и приветлив, както и добре осветен, за да насърчава проникването на Ци. Предната врата представлява вашата кариера и трябва да я пазите максимално открита и чиста. Добре е и да е максимално привлекателна - чанове, висящи растения, саксии с цветя и статуетки на животни насърчават проникването на Ци.
* Трябва да се грижим добре и за предната градина - плевели и мъртви листа представляват загубени възможности и обезкуражават Ци.
*Готварската печка трябва да бъде поддържана винаги чиста и в изправност, както и редовно да се използват всички нейни компоненти. Ако не работи както трябва се създава отрицателна Ци.
* Метални чанове не се поставят в секторите богатство и семейство, те е най-добер да се поставят пред входанат врата, за да удвоят количестовот Ци, което навлиза в къщата. Звънчетата окуражават ци и оказват благополучно влияние върху здравето.
* Изсушените цветя създават отрицателна Ци, тъй като водата от тях е била отстранена, символизират смъртта и трябва да се избягват.
* Живите цветя оказват много благоприятно мъздействи върху секторите брак, семейство и наставници. А растение в саксия, може може да насърчи Ци във всяка една част, която желаем да бъде активирана.
* Никога не оставяйте повехнали или мъртви цветя в къщата си, изхвърляйте ги и ги заменете със свежи. Омекотете всички остръ ъгли като постаните точно пред тях някакво растение.
* Не окачвайте огледало срещу входната врата - то ще отрази влязлата енергия обратно. Особено подходящо е да се закачи на вратата на банята - по този начин отразява и възпира Ци да проникне там, и да се изгуби през канала.
* Югът е посоката на новите възможности, мястото на вечно възкръсващия феникс. Снимка на изграващо слънце ще отвори нови възможности и блестящи перспективи пред вас.
* Отгледайте портокалови и лимонени дръвчета, те са символ на благополучието и колкото по-добре гледани са, толкова повече привличат късмета и успеха. поставете растенията в антрето.
* Винаги казвайте НЕ на последното парче.

Ето и секторите във фън шуй и начините за тяхното активиране
* Богатство - чрез окуражаването на проникването на Ци. Във фън шуй водата означава пари
- един фонтан или аквариум може да ги активира. металните предмети същ оказват благотворно влияние - например сребърен сервиз. този сектор е особено силен в дневната - тук може да поставите ценни предмети, растеине в саксия или телевизор.
* подреждането на предмети, които ви вдъхновяват към действие във сектор Слава, ще даде тласък на целите ви. за да се активира трябва да се увеличи светлината. Кръгло огледало също може да окаже благоприятно мъздействие.
* Брак - за да го активира наредете в него снички от сватбата си, или други предмети, които считате за романтични, увеличете светлината.
* Семейство - всички хора, за които се грижите и обичате, светлина или поставяне на кристални предмети.
* Деца - свързан с децата и творчеството.
* Знание - картина на високи планини, река или водопад, стъклени или кристални предмети
* Кариера - огледало, вятърен чан или настолна лампа.
* Наставници - свързан с пътешествията, поставете в него нещо свързано с вярата ви или житейстката ви философия.
He who plants a garden, plants happiness
Аватар
bouquet
Чист кофеин
Мнения: 7054
Регистриран на: Дек 9, '09, 22:02
Получил благодарност: 1 път

Re: фън шуй

Мнение от bouquet »

Благодаря ти сърдечно, може би ще потърсе из нета още инфо! Заинтригуваха ме някой принципи.
Търся добри хора
Аватар
Fado
Кафевар/ка/
Мнения: 911
Регистриран на: Дек 8, '09, 13:00
Местоположение: София

Re: фън шуй

Мнение от Fado »

krema написа: Предполагам,че всички са чували за капака на тоалетната чиния.
Аз не съм чувала. :oops: Какво за капака?
аз се каня от доста време да пребоядисам външната врата в червено, пак заради кризата... но не срещам разбиране и ентусиазъм от семейството, защо ли ! ;)
Като пълен лаик ще попитам - какво би трябвало да се случи, щото моята е червена? :hmmm:
libra
Наркоман
Мнения: 11642
Регистриран на: Дек 13, '09, 08:51
Дал благодарност: 90 пъти
Получил благодарност: 62 пъти

Re: фън шуй

Мнение от libra »

Всичко хубаво,ама много трудно е да се направи според както сочи Фън шуй-особено в готов дом,градина.Е ,някои неща не са непостижими-например да си изчистиш къщата и да не се затлачваш с вещи,които не ползваш от години.
Аватар
ida_ili64
Баш кафе майстор
Мнения: 2535
Регистриран на: Ное 24, '09, 16:38
Местоположение: между Eвропа и Родопите

Re: фън шуй

Мнение от ida_ili64 »

Fado написа:
krema написа: Предполагам,че всички са чували за капака на тоалетната чиния.
Аз не съм чувала. :oops: Какво за капака?
аз се каня от доста време да пребоядисам външната врата в червено, пак заради кризата... но не срещам разбиране и ентусиазъм от семейството, защо ли ! ;)
Като пълен лаик ще попитам - какво би трябвало да се случи, щото моята е червена? :hmmm:
Капака на тоалетната чиния трябва винаги да е затворен,за да не изтича през нея Богатството на дома.Както и не трябва да има капещи кранчета и течове в дома-поради същата предпоставка.

Червения цвят символизира Богатството,входната врата е Ба Гуа за дома-т.е.енергийния вход на дома,през който влиза енергията Ци(положителната),за това се приема ,че червенобоядисаната врата е предпоставка за вкарване на положителна енергия и добруване в такъв дом.
Трудно ми е да дефинирам черния цвят,той се ползва като акцент и много оскъдно,в това учение,червеното е с преоритет,не не бива да се прекалява.
Лично мое мнение е,че черното е като защита,блокада,а също и вид огрничение.Поне по изводите,до които сама съм достигнала от прочетеното,но пак казвам-мое мнение.
Либра,защо да е трудно?Просто вземаш един чувал от зебло и зе разшетваш в дома по часовниковата стрелка( или обратно на нея ;) -няма никакво значение)и започваш да пълниш с ненужните неща...Ще се удивиш сама,че един чувал няма да ти стигне,а ненужното можеш да изхвърлиш или подариш...Лесно е да се каже :hmmm: ,ама трудно да се направи,като се знам какъв съм Плюшкин :lol: и събирам какво ли не-на мен и 10 чувала май няма да ми стигнат,обаче аз складирвам основно в килера... ;) ,който е в мазата.
http://diva-edel-art.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Fado
Кафевар/ка/
Мнения: 911
Регистриран на: Дек 8, '09, 13:00
Местоположение: София

Re: фън шуй

Мнение от Fado »

Ида, благодаря ти! :gush:
Публикувай отговор

Обратно към “Други хобита”