Да спрем легалното убийство на диви животни!

За домашните и дивите животни
troll

Re: Да спрем легалното убийство на диви животни!

Мнение от troll »

В таз тема, най-здраво застъпена е омразата към хората, а не любовта към животните.
:nod:
Аватар
rumivarna
Кафе машина
Мнения: 3564
Регистриран на: Сеп 20, '10, 14:57

Re: Да спрем легалното убийство на диви животни!

Мнение от rumivarna »

troll написа:В таз тема, най-здраво застъпена е омразата към хората, а не любовта към животните.
:nod:
Мразя крайностите във всичко! Но има хора които заслужават да бъдат мразени!
А темата я отворих защото за пореден път видях на снимка едно щастливо и гордо от мерското си деяние човешко лице! Защото смятам че всяко живо същество има право на живот и Природата е в състояние да се саморегулира откъм численост на видовете, но човека е иззел функциите и на регулатор и то изключително само в своя полза! За радост има и тук там по някой "последен мохикан", който оценява реално нещата и се бори и останалите хомо-та да прогледнат! Ей за това са тези петиции, за да прогледне някой! За да ни подсетят, че Господ може и да е създал човека, но не го е направил равен на себе си!
Вярно е и това, че има много бедстващи хора по света, но я да видим от кого са причинени техните страдания? От други хора, които не им дреме дори и за собственият им вид! И в голямата си част точно те и са тези дето ходят да трепят за кеф и животни по цялата земя! Считат, че са се изравнили с Господ и всичко им е позволено! Е как да не мразиш такива люде?
Ако човек не цени живота във всичките му форми, той не цени и собственият си вид! Ако не прозрем това ние сме загубени! И както върви краят ще е близо :cry:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили Титаник.
http://rumivarna60.snimka.bg/?user,albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
rumivarna
Кафе машина
Мнения: 3564
Регистриран на: Сеп 20, '10, 14:57

Re: Да спрем легалното убийство на диви животни!

Мнение от rumivarna »

troll написа:А аз те обичам!
:mrgreen:
Благодаря :D Хубаво е да се обичаме :ieeee: И аз обичам теб (до кът не съм та видяла с пушка връз някоя нещастна твар, набедена за виновна за човешката сигурност :mrgreen: )!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили Титаник.
http://rumivarna60.snimka.bg/?user,albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
дара
Чист кофеин
Мнения: 8219
Регистриран на: Яну 19, '11, 20:04
Местоположение: София
Дал благодарност: 1 път
Получил благодарност: 2 пъти

Re: Да спрем легалното убийство на диви животни!

Мнение от дара »

Трол,ами гризлито е толкова любвеобилно,гали се точно като моя котарак,е вярно е ,че размерът има значение :hihihi: :tzvetentze:
dal

Re: Да спрем легалното убийство на диви животни!

Мнение от dal »

част от пътепис снощи четох
става въпрос за отстрела на животни в Африка

Това е официално регулиран бизнес от държавата и начин да се спасят останалите животни с приходите от тази дейност. Обикновено се анализира броя на животните от всеки вид и се определя процента, който може да бъде отстрелян годишно. За сравнение, разказваше, че в Южна Африка специално отглеждат лъвове за лов, дрогират ги и ги оставят под някое дърво с парче месо. След което тръгват на ловно сафари, с човека, който си е платил за това. Могат да обикалят и 2-3 дена, докато накрая попадат на перфектната картинка- голям мъжки лъв, лежи под дървото на сянка и чака „страшния“ ловец. Театъра е жалък, но за тези суми, които се разиграват, е задължителен за пред „клиентите“. Спомена също, че е имал заможен клиент от България, който пристигнал с бодигард и фотограф и с една основна цел - по един трофей от големите 5. В крайна сметка си тръгнал не с един, а с по два. Решил човека да импровизира и увеличил двойно мизата. Не говорил за това с какво се занимава, но не е бил от социално слабите слоеве на нашето общество. За да е пълна картинката си мъкнел бодигард, за да го пази от себеподобните маймуни, и фотограф, за да запечата подвизите му за бъдните поколения. При ловни сафарита дневната такса е от 2500 долара на човек, като разбира се всеки трофей се заплаща допълнително - ориентировъчно по 30 000 долара на глава. В крайна сметка оставил 370000 долара и разказвал, как за времето докато трофеите пристигнат в България, ще е приготвил огромна изложбена зала за тях в къщата си...
Най-известния му клиент бил Доналд Тръмп, който със сина и свитата си решил да убиват въпросните животни с...лък. Няма как, трябвало да се различава от обикновенните милионерчета. :)) Накрая явно и той останал доволен - отблагодарил се на екипа с бакшиш от 20 000 долара...


целия блог http://bgnomads.blogspot.com/2013/06/1.html

Сега , лесно е да кажем че туземна Африка си прави бизнес с животинските популации , обаче става въпрос за ЮАР . А там нито е без икономика , нито е туземно нивото . Просто юар е световен център за търговия и обработка на кожи - мислете що и какви. Всякакви - от овце до крокодилски ферми и от говеда до екзотични екземпляри флора и фауна разнообразна .
А какво да кажем за индустриална и напреднала Канада ? Там пък срещу 60000 долара или 90000 лева бяла мечка отстреля собственикът на ето тези марки Изображение
А белите мечки са застрашен и изчезващ вид . Нищо че в Аляска в човешките поселища не мислят така :nod:
Аватар
serena
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1401
Регистриран на: Мар 20, '12, 20:25
Местоположение: Варна

Re: Да спрем легалното убийство на диви животни!

Мнение от serena »

Това са петиции за спиране и забрана на този "бизнес", за който Дал е писала. Този гнусен "бизнес", наречен canned hunt, се прави не само в Африка, но и в САЩ, където има ферми за диви животни, отглеждани само и единствено за да бъдат пуснати за отстрел и трофеен лов на платилите си. Е да ги обичам ли такива бизнесмени?!!

1. http://www.thepetitionsite.com/190/501/ ... top-abuse/" onclick="window.open(this.href);return false;
2. https://www.causes.com/actions/1671426- ... ed-hunting" onclick="window.open(this.href);return false;
3. https://www.secureconnect.at/4pfoten.or ... on/100427/" onclick="window.open(this.href);return false;
4. http://www.gopetition.com/petition/41986.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Аз не искам да мразя никого, но съм толкова огорчена и разочарована, като гледам светът на какво сме го направили, като гледам как повечето хора се мислят за богове, които колят и бесят, как от алчност, егоизъм, мързел, леност, безразличие и жестокост съсипват всичко хубаво, което ни е пуснато от Твореца, като гледам как хората не искат да мислят как живеят, а я карат по инерция,толкова лесно манипулируеми, без да ги е грижа за нищо друго освен скапаното им дребнаво еснафско битиенце и си мислят, че те са най-важните на тоя свят. И страшно се ядосвам, когато някой ми каже, че у нас хората били бедни, затова не било приоритет да мислят по такива въпроси. Ами и аз не съм цъфнала я вързала финансово, обаче ме е грижа за това, мисля по тези въпроси и се опитвам нещо да правя, доколкото са възможностите ми - и не само подписване на петиции. Затова от шест години не ям никакво месо и почти никак животински продукти, не нося нищо от естествена кожа, гледам да употребявам по-малко токсична химия из къщи, и трите ми котки са прибрани от улицата, а не съм ги купувала, и като цяло се опитвам да мисля и да имам по-разностранен и широк поглед върху живота и света. Затова и често говоря на тези теми и сигурно понякога ставам досадна на роднините и познатите ми. Но съм сигурна, че ако повече хора поне малко се замислят и променят живота си така, че по-малко да наврежда на природата и останалите живи същества, светът ще стане по-добро място за всички. Защото всички ние - живите създания, които обитаваме Земята, сме свързани енергийно, всички ние сме енергия в различни форми и превъплъщения и имаме еднакво право да живеем тук.
Времето, прекарано с котки и цветя, никога не е загубено.
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Мнения: 15940
Регистриран на: Юли 25, '10, 23:54
Местоположение: София-Подуенската градинка
Дал благодарност: 935 пъти
Получил благодарност: 1822 пъти

Re: Да спрем легалното убийство на диви животни!

Мнение от Гео, граф »

Този материал не е точно за тази тема, но ми изглежда пределно кошмарно да го сложа в темата за домашните любимци. Преживях го, не съм го забравила и не го пожелавам на никого. Но трябва да се знае. Незнанието не ни освобождава от отговорност ...
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Мириам
Кана кафе
Мнения: 527
Регистриран на: Окт 1, '13, 15:46

Re: Да спрем легалното убийство на диви животни!

Мнение от Мириам »

Браво,Серенка,точно и ясно.Аз също съм много против избиването на животни,тровенето на бездомни такива,ловуването на дивеч и всичко свързано с жестокост към четирикраките същества.Абсолютно съм убедена,че те са по-добри от нас,хората.И крайно време е да се замислим по въпроса.
И може би да има наказание за хора,които си избиват садизма над милите същества.Но ще дойде видов ден,дето казват хората!
Аватар
setipeti
Кана кафе
Мнения: 525
Регистриран на: Май 20, '13, 10:42
Местоположение: Варна

Re: Да спрем легалното убийство на диви животни!

Мнение от setipeti »

Ако към четирикраките добавим всички такива съм съгласна с темата.. ;) . По принцип както се отглеждат лъвове, за да бъдат отстреляни, така се и отглеждат животни, за да бъдат изядени.., ако не се прави това с такава цел..., а за второто поне не с такива темпове.., не би имало по Земята такива огромни популации, не би съществувал недостига на вода и храна, защото най-много вода и храна отиват за хранене на *храната* на човека.., която в друг случай просто би се използвала по предназначение и би била достатъчна за всички :dovolen:

Разбирам, че отношението към дивите животни е по-особено, както хората са по-жалостиви към едно зайче, отколкото към една кокошка, която е била пиленце.., но е хубаво човек да се замисли и още малко по-разширено, за да може поне малко да даде своя принос за намаляването на кръвопролитията по принцип
Публикувай отговор

Обратно към “Домашни любимци и зоосвят”