Фотоапарат

Модератор: scleri

Публикувай отговор
Аватар
Leni
Кафе с мляко
Мнения: 265
Регистриран на: Авг 14, '13, 09:34
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Фотоапарат

Мнение от Leni »

В общи линии за тия пари сите са един дол дренки... всичките се хвалят с турбо зум (който не е с много добро качество) и куп други глупости.. Дет се вика отивай в магазина и избирай по цвят.. каквото и да вземеш все е едно... Но кат за фотки все нещо ще правят.. за буби и за път :mrgreen:
Не се обиждай но за бюджета който си предвидила единствения съвет който мога да ти дам е да се ориентираш към марка която не е специализирана в п-во на професионална фотографска техника - каква ми е идеята - фирмите които не правят ДСЛР-и и нагоре.. все пак знаят че не могат да се конкурират с големите и утвърдени марки и се опитват да правят сравнително по-качествени сапунерки и обратното Големите марки си налагат ДСЛР-те и не им пука за компактния клас.. ма понеже доста пътувам да ти кажа много малко хора вече ползват сапунерки понеже телефоните ги бият по качество (е добрите разбора се ) - просто се изумявам от народа - да снима с телефон но както и да е.

Ако питаш мен (това е мое лично мнение не го налагам) опитай се да събереш парички за безогледален фотопарат- компатни размери със сменяема отпика и добро качество. Изключая много професионално ориентираните марки това е бъдещето на любителските камери. Има достатъчно разнообразие на пазара на добри цени - но за мен марките са 2 Сони и Олимпус.

Ако все пак искаш сапунерчо.. трудно ми е но хора покрай мен са доволни от Пентакс и Панасоник. Аз не ползвам такава техника.
Какво му трябва на един добър фотограф?! - едно око и един пръст...
http://travelcafe.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
и накрая балконът http://leni-s.com/balcony-relax/
Аватар
Вискяр
Кафевар/ка/
Мнения: 709
Регистриран на: Окт 24, '11, 18:49
Местоположение: В полите на Вискяр планина
Обратна връзка:

Re: Фотоапарат

Мнение от Вискяр »

kannamy написа:,ама искам да е с голям зум ,голяма матрица и бързичък и то до 250 пари .
250 в малтийски лири или кувейтски динари би могло да свърши работа. Донякъде.
Цената на приличен фотоапарат се определя главно от цената на оптиката.
Електрониката поефтинява всеки ден, но производството на стъклени лещи си остава скъпо удоволствие. Погледни цените на стъклата за очила.

Снимка с телефон

Изображение

Видео с телефон

[video][/video]
Аватар
ivanina
Кафе машина
Мнения: 4142
Регистриран на: Мар 29, '13, 11:36
Местоположение: Русе, България
Дал благодарност: 20 пъти
Получил благодарност: 6 пъти

Re: Фотоапарат

Мнение от ivanina »

И още един клип от моят апарат SAMSUNG (засниман днес- в комшийката)daaa: :daaa: :...вие можете ли така ?...да..да ..ама НЕ [video][/video]
Последно промяна от ivanina на Май 9, '14, 17:02, променено общо 1 път.
Истината е като водата - винаги намира път!...

Изображение
Аватар
Titi
Чист кофеин
Мнения: 7181
Регистриран на: Ное 25, '09, 10:51
Местоположение: София

Re: Фотоапарат

Мнение от Titi »

ivanina написа:...моя милост...,след 30 години...:daaa: :daaa: :...вие можете ли така ?...да..да ..ама НЕ [video][/video]
Това каква връзка с дискусията за фотоапаратите има, че не схващам :hmmm:
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ivanina
Кафе машина
Мнения: 4142
Регистриран на: Мар 29, '13, 11:36
Местоположение: Русе, България
Дал благодарност: 20 пъти
Получил благодарност: 6 пъти

Re: Фотоапарат

Мнение от ivanina »

SAMSUNG :daaa: -за около 250лв. също върши добра работа!
Истината е като водата - винаги намира път!...

Изображение
Аватар
kannamy
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1447
Регистриран на: Яну 16, '12, 16:36
Местоположение: София/Богьовци
Дал благодарност: 12 пъти
Получил благодарност: 52 пъти

Re: Фотоапарат

Мнение от kannamy »

Телефон като фотоапарат не го възприемам.Ей туй най -тънко в тоя клас ,ама дорде събера пари...
Olympus E-PM1 PEN mini (розов) 449лв./тяло и обектив/ :hmmm:
Аватар
ivanina
Кафе машина
Мнения: 4142
Регистриран на: Мар 29, '13, 11:36
Местоположение: Русе, България
Дал благодарност: 20 пъти
Получил благодарност: 6 пъти

Re: Фотоапарат

Мнение от ivanina »

kannamy написа:Телефон като фотоапарат не го възприемам.Ей туй най -тънко в тоя клас ,ама дорде събера пари...
Olympus E-PM1 PEN mini (розов) 449лв./тяло и обектив/ :hmmm:
...точно такъв беше отзвука във връзка със снимащотото устройство, когато и аз се чудех КАКВО ДА БЪДЕ - че и "най - калпавия фото апарат прави по -добри снимки и от най-добрия телефон" - въздържам се от коментар , оставам ФАКТИТЕ сами да говорят !
Истината е като водата - винаги намира път!...

Изображение
Аватар
calico
Наркоман I ранг
Мнения: 24721
Регистриран на: Дек 2, '09, 15:41

Re: Фотоапарат

Мнение от calico »

Лени, дай някой съвет как да почна да правя хубави снимки. Няма да купувам нов апарат, искам с този да се понауча и тогава. Имам Panasonic Lumix DMC-FZ18, ако можеш кажи някои основни неща. Искам да правя хубави панорамни снимки на градината
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
denitsavm

Re: Фотоапарат

Мнение от denitsavm »

Канами,

Аз малко в разрез с мнението на Лени ще ти кажа да не си купуваш нито Олимпус, нито Пентакс, за Сонито съм малко на кантар. Ще се обоснова - аз не съм фотограф, но имах Фото-магазин и копирах много снимки. Когато излезнаха цифровите апарати /освен, че фалирах :mrgreen: / доста съм им копирала и снимките. Споменатите марки бяха прилични докато не почнаха да ги произвеждат в Малайзия и къде ли не... все по-некачествени. Аз самата много харесвах Олимпусите като качество за сапунерки, говоря и за лентовите още, а и за цифровите. Дадох 400 лв. за сапунерка Олимпус - абсолютно разочарование, после ни подариха Пентакс, купен от Германия, с идеята да не е произвеждан за "третия свят" - още по-голям боклук. Аз междувременно си взех от Продавалника Никон от първите сапунерки - ми много съм доволна от снимките за тази цена, но светкавицата е много бавна и въобще на мрачно тотално издиша... на тъмно да не говорим.

Имаше един период, в който писах на 10 човека от форума да ги питам с какъв апарат снимат, анулирах тогава тези, които ползват недостъпна за моя джоб техника и стигнах до Никона.

Та по-стар, изпробван модел е добро решение, даже и втора употреба, ако не можеш да си позволиш. Панасониците се хвалят с Лайката, Сонитата с Цайс, ама не могат вече да достигнат Никоните и Каноните.

А най-добре събери пари и си купи от средния клас, като това, което си си харесала. Защото, колкото и аз да съм на твоето мнение, че телефона не е фотоапарат, факт е, че скъп телефон снима по-добре от евтин апарат :nod: но пък такъв телефон е доста по-скъп от апаратите :dovolen:
Lois

Re: Фотоапарат

Мнение от Lois »

denitsavm написа: факт е, че скъп телефон снима по-добре от евтин апарат :nod: но пък такъв телефон е доста по-скъп от апаратите :dovolen:
И аз това щях да кажа :)
За любителски цели и за пътуване, iphone 5s, galaxy-тата или nokia808pureview (41MP!) са просто превъзходни, но и цените им са превъзходни.
Иначе, изборът зависи от целите. Добър фотоапарат за пейзажи, пътуване, всяка една сапунерка в днешно време е достатъчно добра, избирайте си по външен вид и да ви пасне в ръката. За макро също сапунерките са чудесни. Има и такива, които стават за подводно снимане! :)
Но ако искате качество на картинката, рязкост, добро цветопредаване, плитък фокус, много детайл - там вече отиваме в друга посока - трябва светлосилна качествена оптика и голяма матрица. Тоест, друг клас и тип камера - огледално рефлексна. Те са по-бързи на всичко отгоре, имат ръчно настройване на всеки параметър и позволяват много по-голям контрол над ситуацията.
Компромис между двата класа са новият (сравнително нов) клас компактни безогледални със сменяема оптика, които дават много прилично качество на картинката, но и цените им са сериозни. Сега гледам най-евтиният Оли Pen mini е към 500 лв.
И друг вариант - втора ръка по-стар модел огледално рефлексен (dslr), с възможност да се надграждат обективи при наличие на мерак :)

А, и Дени, Sony Nex хич не е за подценяване :angelche:
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/ ... 12014.html
Публикувай отговор

Обратно към “Арт и фотография”