Как се прави хубав козунак?
Re: Как се прави хубав козунак?
Готова съм! Това е първият ми козунак, лично омесен от мен и центрофугиран.
Този по-става за снимка. Другият ме е срам да го покажа. Мисля си, че нещо не направих тестото както трябваше. Вътре са опечени добре, но са някък пухкави но конци няма.Дали пък не трябваше два пъти да ги извъртя в центрофугата.
Но нещо не ме кефят Но пък са страшно вкусни.
Приемам и мнения и критики!
Този по-става за снимка. Другият ме е срам да го покажа. Мисля си, че нещо не направих тестото както трябваше. Вътре са опечени добре, но са някък пухкави но конци няма.Дали пък не трябваше два пъти да ги извъртя в центрофугата.
Но нещо не ме кефят Но пък са страшно вкусни.
Приемам и мнения и критики!
Re: Как се прави хубав козунак?
аз правя вече две години по тази рецепта
http://www.kulinarno-joana.com/2010/04/ ... h-raisins/
много ми харесват и обясненията и технологията, разно сутринта в събота замесвам, после излизаме на разходка, като се върнем козунака втасал, готов за дооформяне и разпределение по съдинките, плитки, млитки както дойде, набучени с бадеми, стафиди за украса и поръсена едра захар и готово
http://www.kulinarno-joana.com/2010/04/ ... h-raisins/
много ми харесват и обясненията и технологията, разно сутринта в събота замесвам, после излизаме на разходка, като се върнем козунака втасал, готов за дооформяне и разпределение по съдинките, плитки, млитки както дойде, набучени с бадеми, стафиди за украса и поръсена едра захар и готово
Re: Как се прави хубав козунак?
Не намирайте кусури на козунаците си, защото както и да ги направите, все ще са в пъти по-добри от купешките. Вижте каква информация чета във в-к Стандарт днес:
Козунак с куркума вместо яйца
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=488673" onclick="window.open(this.href);return false;
Козунак с куркума вместо яйца
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=488673" onclick="window.open(this.href);return false;
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Как се прави хубав козунак?
и така мили дами, извадих рецептата, но... там пише една чаена лъжица МАХЛЕБ
ха сега де, тази екзотика с ориенталски аромат откъде може да бъде закупена,се пита в задачата
и не меся... връзвам здраво в торбичка,бохчичка и врътвам в центрофугата за 5 минути
ще не ще сам се омесва
ха сега де, тази екзотика с ориенталски аромат откъде може да бъде закупена,се пита в задачата
и не меся... връзвам здраво в торбичка,бохчичка и врътвам в центрофугата за 5 минути
ще не ще сам се омесва
Re: Как се прави хубав козунак?
Махлебът е подправка - смлени ядки от дива череша. Продават я в арабските/ливанските магазини, на женски пазар едно време имаше такъв, но от години не съм ходила там и не знам съществува ли още. Доста тежко мирише, затова се слага много по малко. Мен ако питаш, чудесно можеш да минеш и без нея, то баба ти едно време все махлеб е слагала в козунаците!Marti написа: и така мили дами, извадих рецептата, но... там пише една чаена лъжица МАХЛЕБ
ха сега де, тази екзотика с ориенталски аромат откъде може да бъде закупена,се пита в задачата
и не меся... връзвам здраво в торбичка,бохчичка и врътвам в центрофугата за 5 минути
ще не ще сам се омесва
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ivanina
- Кафе машина
- Мнения: 4142
- Регистриран на: Мар 29, '13, 11:36
- Местоположение: Русе, България
- Дал благодарност: 20 пъти
- Получил благодарност: 6 пъти
Re: Как се прави хубав козунак?
Марти , я не плачи - ползвай си нашата класика ВАНИЛИЯ и хич не страдай за такива неща , които дори не познаваме!
Истината е като водата - винаги намира път!...
Re: Как се прави хубав козунак?
хич даже и не рИва
мисля да импровизирам,защото... е,не съм мързелива, ама времето не ми стига
ще добавя туй онуй от мен, пък центрофугата ще го омеси заради мен
мисля да импровизирам,защото... е,не съм мързелива, ама времето не ми стига
ще добавя туй онуй от мен, пък центрофугата ще го омеси заради мен
Re: Как се прави хубав козунак?
махлеб-а не съм го и помирисвала..
**разбира се, нямам нищо против и да пробвам тази подправка, но поради причина, че козунаци правя и консумирам вендъж годишно хич не съм се и задълбала, че има махлеб, аз гледам основните съставки и техники
**разбира се, нямам нищо против и да пробвам тази подправка, но поради причина, че козунаци правя и консумирам вендъж годишно хич не съм се и задълбала, че има махлеб, аз гледам основните съставки и техники
Re: Как се прави хубав козунак?
Само да побутна тези полезни видеоуроци напред, че идва време да си ги припомняме.Зари написа:Рових не само тук, а и в ютюбата и...
Ето тук за напълно начинаещи:
1. " onclick="window.open(this.href);return false;
2. " onclick="window.open(this.href);return false;
3. " onclick="window.open(this.href);return false;
4. " onclick="window.open(this.href);return false;
5. " onclick="window.open(this.href);return false;
6. " onclick="window.open(this.href);return false; . Ако не идеално, то е много мотивиращо.
А относно последователността и дозировката, както и относно разбиването на някои митове, ето:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Може и да пробвам златкината, галината или някоя друга рецепта, ама... ще видим.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Как се прави хубав козунак?
И тъй както пише в рецептата
замесвате тестото и излизате на дълга разходка
те това и аз направих...
тестото го завъртях в центрофугата, първо в найлонов плик го сложих, после в дне здрави платнени торби и го центрофугирах
Тамън се прибрах от разходка и гледам удвоило утроило обема, ама още не ме е потърсило за по-сигурно го сложих в една дълбока кофа. И сега започва оформянето и печенето
Та.... махлеб във Варна има срещу Годзилата
хи-хи....
замесвате тестото и излизате на дълга разходка
те това и аз направих...
тестото го завъртях в центрофугата, първо в найлонов плик го сложих, после в дне здрави платнени торби и го центрофугирах
Тамън се прибрах от разходка и гледам удвоило утроило обема, ама още не ме е потърсило за по-сигурно го сложих в една дълбока кофа. И сега започва оформянето и печенето
Та.... махлеб във Варна има срещу Годзилата
хи-хи....