печено агнешко - дайте акъли
печено агнешко - дайте акъли
бъдете хора за пет минути , споделете великите тайнства на печената млада овца за великден , питам за рецепти на плънки печива с фолио без фолио на пещ в тас от кола в дупка в гората в тава и кой каквото айде
Re: печено агнешко - дайте акъли
бъди човек ти казахorkud написа:С плънка или без
дай без плънка, ама като знаеш че ще зареват и за плънката....
какво знам :
търпи джоджени пипери всякакви и зелени подправки
пече се под нещо и после се отвива за зачервяване
търпи киснене в алкохол
по добре бут отколкото цяло агне /от гледна точка на врътнята /
- orkud
- Кафе машина
- Мнения: 3351
- Регистриран на: Дек 2, '09, 12:34
- Получил благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: печено агнешко - дайте акъли
Че ти знаеш всичко, какво да ти казвам, я как хубаво си го заредила, като го зачулиш отгори и мойш и да го забрайш дажи , то пак ши стане
Re: печено агнешко - дайте акъли
Ти най-важното го знаеш
Аз агнешкото го мажа с масло /истинско масло, не маргарин/, по време на печенето го заливам от време на време със соса, който е в тавата. Обикновено го правя с картофи и зелен лук, но ако искаш го пълни. По-голяма врътня е, но ако трябва да блеснеш с кулинарни умения Прави се плънката с ориз и гъби, но се оставя леко недоварен ориза и се пълни агънцето. Ако го сложите в пещ на дърва, покрито в алуминиево фолио се постига най-добър резултат
Аз агнешкото го мажа с масло /истинско масло, не маргарин/, по време на печенето го заливам от време на време със соса, който е в тавата. Обикновено го правя с картофи и зелен лук, но ако искаш го пълни. По-голяма врътня е, но ако трябва да блеснеш с кулинарни умения Прави се плънката с ориз и гъби, но се оставя леко недоварен ориза и се пълни агънцето. Ако го сложите в пещ на дърва, покрито в алуминиево фолио се постига най-добър резултат
Търся добри хора
Re: печено агнешко - дайте акъли
Плънката се прави като при дроб сърмата почти ( първо задушаваш гъбите, после ориз с малко лук и се смесва с гъбите, после се слагат - ако слагаш - нарязани дреболии, пресен зелен лук, гьозум, чер пипер, ако харесваш червен цвят - домат нарязан и маалко червен пипер, сол накрая ) и наистина се оставя леко недоприготвено. После натикваш всичко където намериш дупки и зашиваш Отстрани на бутчето ( или целия дзвер - гледай да не ти пробутат котка гигант - различават се по опашните прешлени ) пак слагаш от плънката и после - фолио и се пече дълго бавно и омерзително. Да не забравиш да сложиш вода
Бреее поне от 4 години не съм готвила
Бреее поне от 4 години не съм готвила
Последно промяна от lila на Мар 23, '10, 17:03, променено общо 1 път.
Re: печено агнешко - дайте акъли
Аз миналата година по Велик ден взех от онези пликове за печене с подправката .Та омазваш едно хубаво там квот си решила да печеш с олио, после ръсиш подправката пак го мацаш хубаво цялото ,пъхаш в плика, слагаш в тавата, мяташ в вурната и не го закачаш поне 3-4 часа .Поне на моя раховец толко време .По принцип агнешко не обичам ,но ми хареса как стана, пак смятам така да го пека ,тази подправка придава малко по хубав вкус .
Re: печено агнешко - дайте акъли
е какво съм правила без вас тия години не знам
с ваша помощ чувствам как ще вдигна публиката на крака , крещейки "Не ви чувааааммм?!", докато наоколо ухае на печено...
с ваша помощ чувствам как ще вдигна публиката на крака , крещейки "Не ви чувааааммм?!", докато наоколо ухае на печено...
- mucunka
- Кафе машина
- Мнения: 3130
- Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
- Местоположение: София,Световрачене
- Дал благодарност: 19 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: печено агнешко - дайте акъли
Любимата ми рецепта за агнешко печено-на порции.
Прави се сос с гъстота на боза от
сол
червен пипер
черен пипер
олио
вода
брашно.
Всяко парче се топи 4-5 пъти в този сос,хубаво от всички страни и се реди в дълбока тава.Към останалия сос се долива вода и се залива агнешкото до покриване.Пече се под фолио,накрая се запича открито.Става мозък.
Прави се сос с гъстота на боза от
сол
червен пипер
черен пипер
олио
вода
брашно.
Всяко парче се топи 4-5 пъти в този сос,хубаво от всички страни и се реди в дълбока тава.Към останалия сос се долива вода и се залива агнешкото до покриване.Пече се под фолио,накрая се запича открито.Става мозък.
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Re: печено агнешко - дайте акъли
Каквото и да е било, не е мирисало на печено агнешкоdal написа:е какво съм правила без вас тия години не знам
с ваша помощ чувствам как ще вдигна публиката на крака , крещейки "Не ви чувааааммм?!", докато наоколо ухае на печено...