Зимни мезета и салати
Re: Зимни мезета и салати
Ами аз лично обожавам тази с патладжана,но и другата я харесват доста вкъщи.
http://kdoicheva.snimka.bg/flowers/hibiskus.148897" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Зимни мезета и салати
а да предложите някоя салата със земни ябълки/гулия? имам доста, гледам ги заради красивите цветове-слънчогледчета през септември. в американските сайтове намерих доста, но ми звучат прекалено екстравагантно. мислех си да ги настържа заедно с моркови, но не мога да избера дресинг или още някой зеленчук за обогатяване на вкуса. може да измислите някоя импровизация да пробвам.
Моето хоби и професия...http://www.ivenflorist.com
Re: Зимни мезета и салати
Съставки:
300 г гулия , 2 ябълки , 100 г кисело мляко , олио , захар , оцет , магданоз , сол
Приготвяне:
Настъргваме обелените гулии и необелените ябълки, смесваме ги с останалите продукти и поднасяме веднага.
300 г гулия , 2 ябълки , 100 г кисело мляко , олио , захар , оцет , магданоз , сол
Приготвяне:
Настъргваме обелените гулии и необелените ябълки, смесваме ги с останалите продукти и поднасяме веднага.
http://kdoicheva.snimka.bg/flowers/hibiskus.148897" onclick="window.open(this.href);return false;
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31687
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1028 пъти
- Получил благодарност: 2413 пъти
Re: Зимни мезета и салати
И трети вариант - смесваме вече приготвените чушки и патладжана. Същия дресинг.kdoicheva написа:Опечени и смлени сини домати,изцедено кисело мляко,малко зехтин и стрит чесън-много вкусна зимна салата.
Същото става и с печени чушки,ситно нарязани,малко сирене и 2 сварени и настъргани яйца,отново с изцедено кисело мляко,малко зехтин и чесън.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Зимни мезета и салати
nelumbo написа:а да предложите някоя салата със земни ябълки/гулия? имам доста, гледам ги заради красивите цветове-слънчогледчета през септември. в американските сайтове намерих доста, но ми звучат прекалено екстравагантно. мислех си да ги настържа заедно с моркови, но не мога да избера дресинг или още някой зеленчук за обогатяване на вкуса. може да измислите някоя импровизация да пробвам.
Там, където пиша "алабаш" - имам предвид гулия. Някъде и земна ябълка му викат. Абе въобще с този зеленчук голямо объркване има винаги. Ето това имам предвид: Гулия, алабаш
Re: Зимни мезета и салати
Това е алабаш Brassica oleracea
Нелумбо има предвид това Helianthus tuberosus
Нелумбо има предвид това Helianthus tuberosus
He who plants a garden, plants happiness
- zmei4o
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1771
- Регистриран на: Дек 1, '09, 14:28
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: Зимни мезета и салати
последното може да се обърка на външен вид с Ipomoea batatas - сладки картофи
или с Zingiber officinale - джинджифил
и двете стават за цветя
или с Zingiber officinale - джинджифил
и двете стават за цветя
Re: Зимни мезета и салати
Само да завърша темата - някъде на алабаша викат и земна ябълка. Има объркване просто. Наистина обаче по-често под "земна ябълка" се има предвид Helianthus tuberosus.
- zmei4o
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1771
- Регистриран на: Дек 1, '09, 14:28
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: Зимни мезета и салати
тоз Helianthus tuberosus, ако някой реши да си готви да знае, че го предпочитам като цвете
Re: Зимни мезета и салати
Салата "Табули"
4 връзки магданоз
2 едри домата
1/2 чаша булгур или 1 чаша пшеница
Връзките магданоз се накълцват на дребно, добавяте доматите нарязани на ситно и булгура(житото) накиснат от предишния ден, може и да не кисне а да го кипнете час преди сервиране за по-бързо. Добавям морска сол, зехтин и оцет балсамико. По желание и слънчогледови семки. Понякога замествам домата с нар. Става страхотно
4 връзки магданоз
2 едри домата
1/2 чаша булгур или 1 чаша пшеница
Връзките магданоз се накълцват на дребно, добавяте доматите нарязани на ситно и булгура(житото) накиснат от предишния ден, може и да не кисне а да го кипнете час преди сервиране за по-бързо. Добавям морска сол, зехтин и оцет балсамико. По желание и слънчогледови семки. Понякога замествам домата с нар. Става страхотно