Как се прави хубав козунак?
Re: Как се прави хубав козунак?
bouquet написа:Благодаря за съвета! Основната трудност на козунаците е месенето, а после все ще ги изпека...Все повече се навивам да опитам тази година
е добре де, то като се меси в центрофугата нали тая трудност отпада?
гонел, моята пекарна е завита и прибрана някъде дето да не я стигам. дали да не я извадя?
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- gonel
- Кафевар/ка/
- Мнения: 952
- Регистриран на: Фев 23, '10, 08:27
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 24 пъти
Re: Как се прави хубав козунак?
Извади я, завърти един напращял козунак с много захар и портокалови кори и ми прати една добра мисъл, като си с пълна уста!!!calico написа: е добре де, то като се меси в центрофугата нали тая трудност отпада?
гонел, моята пекарна е завита и прибрана някъде дето да не я стигам. дали да не я извадя?
После ще ти разпа'ям как топя мазнинки... Но това мноооого после, първо е насладата!!!
Търся хибискуси Black Dragon, Magnifique, Zoey!
- nelidech
- Кафевар/ка/
- Мнения: 861
- Регистриран на: Май 19, '10, 13:23
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: Как се прави хубав козунак?
Калико, вади фурната ! Велико нещо е тя! Няма цапане ръсене с брашно и търкане след това
"Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш" Алън Чалмърс
http://nelidech.snimka.bg/flowers/rozi.508923.all" onclick="window.open(this.href);return false;
http://nelidech.snimka.bg/flowers/rozi.508923.all" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Как се прави хубав козунак?
gonel, колко ти е голяма хлебопекарната? Може ли точно да кажеш последователността на слагане на продуктите в нея? Колко грама готов продукт излиза? Питам, защото моята пекарна е за 700 гр. и 900 гр., т.е. дали всичките тия продукти ще се съберат в тавичката.
Re: Как се прави хубав козунак?
Нели, ами правих няколко пъти в нея разни работи и ми писна.nelidech написа:Калико, вади фурната ! Велико нещо е тя! Няма цапане ръсене с брашно и търкане след това
то при мене поначало няма цапане и ръсене, купувам от магазина това дето може вътре да се направи.
щото смятам че такива салтанати за едното ядене не си струват
ама сега за тоя козунак...хм.. замислям се заради детето, щото той е вече на 12 г. а никога откак се е родил не съм му правила домашни курабии и козунак. да му направя едни път че да знае, и това ще е
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- Galq 03
- Кафеджия/Кафеджийка
- Мнения: 1977
- Регистриран на: Яну 22, '10, 16:47
- Местоположение: Слънчев Бряг
Re: Как се прави хубав козунак?
Калико, започнеш ли, пробват ли, бъди сигурна, че няма да минеш с "един път да опитат"
Аз от доста години си меся, преди ги месих на топло,по много, удрях тестото в масата и каквото там бях прочела и чула миналата година не си дадох много зор, установих, че номера е да "вкараш" мазнината в тестото след като е вече замесено, втасваха в леко загрята фурна и не се наложи да палим парното заради едните козунаци
Аз от доста години си меся, преди ги месих на топло,по много, удрях тестото в масата и каквото там бях прочела и чула миналата година не си дадох много зор, установих, че номера е да "вкараш" мазнината в тестото след като е вече замесено, втасваха в леко загрята фурна и не се наложи да палим парното заради едните козунаци
[img]http://weathersticker.wunderground.com/ ... /15655.gif[/img]
http://kitka.snimka.bg/nature/flora-2011.589129" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kitka.snimka.bg/nature/flora-2011.589129" onclick="window.open(this.href);return false;
- gonel
- Кафевар/ка/
- Мнения: 952
- Регистриран на: Фев 23, '10, 08:27
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 24 пъти
Re: Как се прави хубав козунак?
Ами от големите е, 1.5кг... Ама аз там не ги пека, само ги замесвам... Мисля, че спокойно можеш да ги омесиш продуктите и после да прехвърлиш тестото да втасва в нещо друго...Петина написа:gonel, колко ти е голяма хлебопекарната? Може ли точно да кажеш последователността на слагане на продуктите в нея? Колко грама готов продукт излиза? Питам, защото моята пекарна е за 700 гр. и 900 гр., т.е. дали всичките тия продукти ще се съберат в тавичката.
Първо слагам течностите - млякото с бухналата мая; яйцата, разбити със захарта и маслото и затоплени, после отгоре пресявам брашното и върху него слагам щипка сол, портокаловите кори и ванилията.
Снощи въртях тестото три пъти. Ами няма голяма разлика, и с два пъти си беше така на конци... Едното месене е 25мин.
Ако са 5 яйца не може да се добави мляко за 1ч.ч., ако са 4 яйца, тогава добавям... И не отделям цял жълтък за мазане... Само за едното мазане не ми се хАби! От единия жълтък гребвам с чаена лъжичка и после добавям мляко или олио и така ги мажа.
Не знам колко продукт излиза - правя три плитки в три дълбоки продълговати тавички...
Пък снощи ми беше малко млякото /2 непълни ч.ч./ и свършваше брашното и Айде всичкото го сложих - 7ч.ч. и нещо - и сега са малко по-плътни... Та по-добре по-малко брашно от колкото повече...
Ама фотото все е в някой та не мога да ви ги покажа пак...
Търся хибискуси Black Dragon, Magnifique, Zoey!
Re: Как се прави хубав козунак?
Ще трябва тия дни да пробвам и аз. Точно си мислех само да го омеси хлебопекарната. После - плънка и във фурната ще го пека. До миналата година все меся козунаците на ръка, но тая година ще я карам по-мързеливия начин - с хлебопекарната.
Re: Как се прави хубав козунак?
Гале, ми то аз тия "доста години" ги минах вече, сигурно 30 години съм месила и какво ли не. Накрая разбрах че просто няма смисъл.Galq 03 написа:Калико, започнеш ли, пробват ли, бъди сигурна, че няма да минеш с "един път да опитат"
Аз от доста години си меся, преди ги месих на топло,по много, удрях тестото в масата и каквото там бях прочела и чула миналата година не си дадох много зор, установих, че номера е да "вкараш" мазнината в тестото след като е вече замесено, втасваха в леко загрята фурна и не се наложи да палим парното заради едните козунаци
обаче ще се възползвам от съвета ти за по-късното вкарване на мазнината. Ще направя на детето този път козунаци и това ще е.
да знаеш колко лесно се спира само...
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
- gonel
- Кафевар/ка/
- Мнения: 952
- Регистриран на: Фев 23, '10, 08:27
- Дал благодарност: 2 пъти
- Получил благодарност: 24 пъти
Re: Как се прави хубав козунак?
Ето това искам да го пробвам!!!!!!!!!calico написа: ....
да знаеш колко лесно се спира само...
Търся хибискуси Black Dragon, Magnifique, Zoey!