Бруно, тук на село

За разговори, други теми или просто да побъбрим...
Голем Бел Нико
Дълго кафе
Мнения: 149
Регистриран на: Дек 29, '09, 16:00

Бруно, тук на село

Мнение от Голем Бел Нико »

Това е история която предполагам още не е видяна от никой български жълт журналист. Тук на този форум предавам новината за пръв път вероятно. Новината излезе вчера така че е съвсем прясна. Но "преснотата" не е единствената причина да напиша такъв пост:

http://www.wfaa.com/news/crime/Suspect- ... 25612.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Първо, ако не сте гледали филма 'Бруно' би било добра идея поне да се опитате. Филмът е общо взето отвратителен. Не като идея, а като главния персонаж и хората с които се сблъсква. В главната роля е същия актьор който игра Борат в едноименния филм. 'Бруно' се основава на същата идея като "Борат' - документални и полу-документални кадри на това как гражданите на най-великата и любвеобвилна страна във Вселената реагират на хора които са различни от тях. 'Борат' имаше голям успех, 'Бруно' обаче не. Оказа се че местните туземци са склонни да възприемат като комични чужденци с тежки акценти, а провокационен хомосексулизъм им предизвиква някакво неудобно чувство в областта на стомаха (някъде под хамбургера). Ние имаме здрави морални принципи... по отношение на определени хора.

И така, оказва се че в последните... не е ясно колко време... тук в Далас е върлувал един истински Бруно. Като вид и като намерения това е бил един идеален и реален Бруно. Прическата, яркия хомосексуализъм, амбициите - това е именно Бруно от филма. Истинският Бруно обаче се казва Майкъл Антони Манос. Тук в Далас се подвизвавал под името "Младен (Мордан) Стефаноф". Да, определено българско име. Но той обикновено се представял за син а гръцки богаташ който го отхвърлил след като разбрал че е гей. Предполагам че едно от другите му фалшиви имена - "Майкъл Де Медичи" предизвиква някаква асоциация с Гърция в тази тук част на света.

Още в началото на вестникарската статията публикувана вчера е казва че г-н Стефаноф водел живот на богат плейбой и се появявал на купони с богати и известни хора. Тук местния селски вестник прилага името на известен футболист с който г-н Стефаноф дори има снимка от някакъв купон.

Споменаването на имена на известни личности е евтин трик да се привлече внимание и нашият селски вестник е достоен представител на този вид журналистика. Смешното в тази ситуация е че г-н Стефаноф е прилагал същия подход при работата си с "богатите и известни хора" - споменавайки че има връзка с хора като Джейн Фонда и Роузи О'Донъл. Подобно на великолепната, любима на всички българи, евтина мошеническа игра "тука има тука нема" евтините трикове винаги си намират жертви. Г-н Стефаноф явно е бил играч от висока класа. Или особено ниска. Изобщо тази класа която е "най-по".

Г-н Стефаноф има незначително досие в Ню-Йорк. Там той е бил осъден за отвличане и кражба. Местната съдебна система вярва в доброто в хората и в този частен случай е дала известна свобода на въпросния господин. Тази свобода е доста ограничаваща, но разбира се само за хората с ограничено мислене. Г-н Стефаноф определено не е от тях. Поради разностранните си интереси той решил да попътува и се озовал в леко изостанали във времето места като Атланта и Далас. В Атланта той се свързал с една фондация спонсорирана от Джейн Фонда и обещал къща като дарение, но след като взел това което искал (свързване на името му с фондацията и с известната актриса) той се загубил някъде.

"Стефаноф" може да е интересно и стилно име но нашият човек не се ограничавал с него. Изглежда че се е подвизавал под няколко имена. Местните журналисти споменават 14. Четрининадесет или не ясно е че г-н Стефаноф е една разностранна и неспокойна личност. Според неговите собствени думи: "Моят шоу-поп-живот отразява живота ми, който е вдъхновен от истински преживявания - и вие самите трябва да решите кое е истина и кое не." Той е имал няколко интернетни риалити шоута и дори е издавал списание в Далас.

Освен вероятните около 100 души които г-н Стефаноф може би е успял да излъже в северен Тексас той определено е успял и да убеди някой от най-известните селски даласки личности да участават с финанси в неговите бизнес планове.

Както в повечето подобни истории малкото хора които работят за Великия Комбинатор в един момент се оказват без обещаните заплати, заплашени от шефа и във вълнуващата ситуация да стоят пред камери и да разкриват "вълнуващи" детайли. Продуцентката му се сетила да провери в Гугъл дали има информация за елитните връзки на шефа с известни личности, но не открила нищо. Предполагам че без Гугъл тя още би вярвала че г-н Стефаноф ще се върне с куфарче с пари и ще раздаде заплати.

И така - само преди няколко дни с кисела физиономия аз седях тук и гледах доста отвратителния филм 'Бруно' за пръв път. А един истински Бруно е "дишал, работил, живял" тук близо до мен. В последните месеци е живял в сравнително шикарния район в който аз живях едно време. Мда, както казах преди много години "Истинския живот често е повече от всяка фантазия."

Тази сряда г-н Стефаноф беше арестуван с Сан Франциско. Според жълтите журналисти г-н Стефаноф имал кученце наречено Мими. Те казват че именно то довело до ареста му. Един от мениджърите на хотела в който нашият герой отседнал забелязал кученцето и направил някакви връзки с невроните си. Г-н Стефаноф коментирал ситуацията много стилно и разбира се драматично: "Единственото което имам е това куче. Ако то е причината да ме хванат, нека да това да е така."

--Николай
lila
Чист кофеин
Мнения: 8112
Регистриран на: Ное 24, '09, 16:28
Получил благодарност: 1 път

Re: Бруно, тук на село

Мнение от lila »

:hmmm: русичък :hmmm: :lol: :lol: :lol:
Аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11903
Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Дал благодарност: 191 пъти
Получил благодарност: 301 пъти
Обратна връзка:

Re: Бруно, тук на село

Мнение от johnstalker »

С много голям зор изгледах филма до средата.. след 3-4 водки що опитам да продължа. Аз съм фен на пича с електриково-зеленият супер бански!
Иначе, патриотични чувства в мен събужда г-н Стефаноф,.. или защо пък не, другаря Стеваноф! Малко хамериканци (май няма) са се прекръщавали с български имена!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни и разнообразни теми”