Отглеждане на рози без много грижи - възможно ли е?

Публикувай отговор
Аватар
tsany
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1412
Регистриран на: Яну 3, '11, 15:59
Местоположение: София

Re: Отглеждане на рози без много грижи - възможно ли е?

Мнение от tsany »

:lol: :srofl: :sgiggle:
ИРИСИ 2017
http://tzany.snimka.bg/advertising/2017.949279" onclick="window.open(this.href);return false;
naa
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1542
Регистриран на: Яну 16, '11, 13:12

Re: Отглеждане на рози без много грижи - възможно ли е?

Мнение от naa »

Принципно, за вредителите трябва да се създават такива условия, в които да не могат да живеят. Не трябва да се хранят, не трябва да се изхвърлят разни неща, които са им необходими. Там, където човек не мърси, няма вредители.
Това е принципно, но в борбата със сляпото куче си мисля, че е необходим въпросът, защо някъде го има, а някъде го няма?

Иначе, в рамките на шегата, Курдюмов казва, как е най-лесно да се хванат два крокодила: хващаш пет крокодила, от тях пускаш три, и готово.
------------------------------------------------------------------------
http://shtastie.snimka.bg/nature/juni2013.797618" onclick="window.open(this.href);return false;

Чисто е не там, където чистят, а там, където не цапат.
Аватар
Acebia
Кана кафе
Мнения: 637
Регистриран на: Мар 27, '11, 09:25

Re: Отглеждане на рози без много грижи - възможно ли е?

Мнение от Acebia »

Намерих в нета няколко начина за борба със сляпото куче. :lol: Някои от методите могат да се приложат и за борба срещу свекърви и тъщи. :potekoha: Така че четете внимателно и крадете идеи. :mrgreen:


1.Удавяне - Намира се входа на каналите, които обитава и се пуска вътре да тече вода. Вероятността да го удавите е около 50 %, но ако има малки, почти сигурно е че ще се отървете от тях. Другото предимство е че дори да не постигнете успех, поне ще полеете добре градината си.

2.Изтегляне - Прави се приспособление от тел с дължина около 70-80 см, на която през 15-20 см се завързват рибарски кукички (тройки)с острата част към горния край на тела. Поставя се в тунела, след това се разравя добре отвора и се открива и се чака. Сляпото куче не обича свеж въздух и скоро ще дойде да затвори отвора. Тогава се дърпа навън с идеята да се закачи животното и да се изтегли на повърхността.

3.Задушаване - Купуват се димки от селскостопанска аптека. Почиства се добре отвора на тунела, запалва се димката и се поставя вътре. След това се зарива с пръст да не излиза дима.

4.Хващане с капан - Използва се голям капан за мишки или плъхове. Поставя се в близост до отвора. За примамка се слага разрязан картоф, ряпа, морков, луковица и др. Понякога сляпото куче излиза на повърхността нощно време. Този метод е доста ефективен, ако се спазва основното правило - да не се пипа капана с голи ръце , а с гумени ръкавици, също и примамката.

5.Измръзване - Излива се течен азот в дупката (около половин литър) Азотът измества кислорода и сляпото куче се задушава.

6.Отравяне - Купува се от аптеката цинков фосфид. С него се поръсват парчета моркови, картофи, цвекло, ряпа и др. и се разхвърлят вътре в галериите. Тези примамки не трябва да се оставят открити, за да не се натровят домашни любимци или птици.

7. Застрелване - С ловна пушка, заредена със сачми за зайци или дребен дивеч се чака в близост до отвора. Щом се забележи движение се стреля.

8. Изваждане с мотика - При този метод, се разравя дупката и се дебне с мотика. Като дойде сляпото куче да затвори отвора, се замахва с мотиката дълбоко и се изкарва навън.

При този и горния метод, трябва да се пази тихо, докато се чака и да не се правят много движения. Сляпото куче не вижда добре, но има много добър слух и усеща вибрациите на почвата, предизвикани от тежки стъпки.

9. Прогонване - Запълват се отворите на галериите с парцали, напоени с нафта, газ, бензин или машинно масло и се запалват.

10.Взривяване - Завързват се капсул детонатори за електрическа верига, но тя не се включва. Оставя се разстояние между двата полюса около 2-3 см. Когато сляпото куче мине оттам, през веригата, то с тялото си я затваря и се взривява. Този метод трябва да се използва само от хора, запознати с пиротехниката и работа с взривни материали.

http://gradini.org/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D ... 1%87%D0%B5" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Рози”