Ястия с риба
Re: Ястия с риба
Защо да млъкваш? Ако някой не е ял пържен сафрид с таратор, да опита непременноdal написа:Лиле , ма то само бой връз бой не върви , като се замислиш !
Re: Ястия с риба
ще ни изгонят , обаче пържен сафрид върви с бира , или с ледясало бяло вино , а това с таратора го мани и го остави за мастиките и узата , некой та е излъгал, че бифидус есенцис оправя работата ти за това киселото мляко го експлоатираш с някакви очаквания , обаче на рибите не го туряй , ей има книги , диетологии , четете , аз съм сигурна че си красива и без толко мляко , пишеш като руса висока и с големи цици , нали?!
т.е. да
т.е. да
Re: Ястия с риба
dal, голям си тигър по-скоро съм брюнетка под прикритиеdal написа:ще ни изгонят , обаче пържен сафрид върви с бира , или с ледясало бяло вино , а това с таратора го мани и го остави за мастиките и узата , некой та е излъгал, че бифидус есенцис оправя работата ти за това киселото мляко го експлоатираш с някакви очаквания , обаче на рибите не го туряй , ей има книги , диетологии , четете , аз съм сигурна че си красива и без толко мляко , пишеш като руса висока и с големи цици , нали?!
т.е. да
Баба беше поморийска гъркиня и може би оттам хранителните навици. Готвеше безобразно, бог да я прости А като дете не пиех бира
Последно промяна от lila на Яну 17, '10, 20:56, променено общо 1 път.
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11923
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 203 пъти
- Получил благодарност: 354 пъти
- Обратна връзка:
Re: Ястия с риба
Остава и да може да пее!dal написа: пишеш като руса висока и с големи цици , нали?!
т.е. да
Re: Ястия с риба
А ти да свириш можеш лиjohnstalker написа:Остава и да може да пее!dal написа: пишеш като руса висока и с големи цици , нали?!
т.е. да
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11923
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 203 пъти
- Получил благодарност: 354 пъти
- Обратна връзка:
Re: Ястия с риба
Всъщност, да. И то не само на бутилка.lila написа:А ти да свириш можеш лиjohnstalker написа:Остава и да може да пее!dal написа: пишеш като руса висока и с големи цици , нали?!
т.е. да
- Tanet
- Кафе машина
- Мнения: 4788
- Регистриран на: Яну 13, '10, 11:52
- Местоположение: Севлиево 5-а зона
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 8 пъти
Re: Ястия с риба
рекох да видя някоя рецепта с морски продукти,че досега не съм правила, пък то за музика и духови оркестри идело реч
"Истинските неща в живота, не са нещата"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
[img]http://smileys.on-my-web.com/repository ... gonfly.gif[/img]
градинките на "утринния покой"
Re: Ястия с риба
Дай от началото на темата и не позволявай нашите глупости да те объркат Дано откриеш нещо полезноTanet написа: рекох да видя някоя рецепта с морски продукти,че досега не съм правила, пък то за музика и духови оркестри идело реч
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11923
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 203 пъти
- Получил благодарност: 354 пъти
- Обратна връзка:
Re: Ястия с риба
Нека драснем нещо и по темата, стига сме спамили.
Проста рибена чорбица от Чичо Джон.
Продукти:
1. Средно голяма глава червен лук
2. Половин-една червена чушка
3. Средно голям морков
4. По-големичък картоф
5. 4-5 средни костура 20-25 см/може и всякаква риба с тези размери/
6. Сол, олио, дивисил, джоджен, чесън, оцет, червен пипер
Техника на приготвяне
Главата червен лук, чушката и морковчето се нарязват на ситно, а картофа на средноголеми кубчета.
Слагат се в тенджерата с 50-100 млл мазнина да се запържат/задушат на бавен огън до като картофените кубчета станат леко прозрачни. После наливаме около 3.5 литра вода в тази смес и добавяме около 25-35 грама сол и червен пипер около 15 грама. Оставяме всичко да заври и следим за момента - когато катрофите престанат да бъдат сурови. През това време изпържваме почистените рибета съвсем леко, задължително панирани в царевично брашно.
Обезкостяваме ги внимателно, става много лесно.. Когато сме на 100% сигурни, че картофите ни са увряли добаваме обезкостеното месо в тенджерата. Гасим котлона и добавяме подправките. 1 супена лъжица джоджен и 2 такива лъжици дивисил.. Това е целия чалъм.
Поднасяме чорбицата докато е гореща задължително в присъствието на пастиран/пресован чесън и оцет /като за шкембе чорба/
За съжаление не успях да направя снимки на готовият продукт. Беше изяден/изсърбан с много голяма скорост.
Проста рибена чорбица от Чичо Джон.
Продукти:
1. Средно голяма глава червен лук
2. Половин-една червена чушка
3. Средно голям морков
4. По-големичък картоф
5. 4-5 средни костура 20-25 см/може и всякаква риба с тези размери/
6. Сол, олио, дивисил, джоджен, чесън, оцет, червен пипер
Техника на приготвяне
Главата червен лук, чушката и морковчето се нарязват на ситно, а картофа на средноголеми кубчета.
Слагат се в тенджерата с 50-100 млл мазнина да се запържат/задушат на бавен огън до като картофените кубчета станат леко прозрачни. После наливаме около 3.5 литра вода в тази смес и добавяме около 25-35 грама сол и червен пипер около 15 грама. Оставяме всичко да заври и следим за момента - когато катрофите престанат да бъдат сурови. През това време изпържваме почистените рибета съвсем леко, задължително панирани в царевично брашно.
Обезкостяваме ги внимателно, става много лесно.. Когато сме на 100% сигурни, че картофите ни са увряли добаваме обезкостеното месо в тенджерата. Гасим котлона и добавяме подправките. 1 супена лъжица джоджен и 2 такива лъжици дивисил.. Това е целия чалъм.
Поднасяме чорбицата докато е гореща задължително в присъствието на пастиран/пресован чесън и оцет /като за шкембе чорба/
За съжаление не успях да направя снимки на готовият продукт. Беше изяден/изсърбан с много голяма скорост.