Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
- orkud
- Кафе машина
- Мнения: 3351
- Регистриран на: Дек 2, '09, 12:34
- Получил благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Не се реших да пробвам топчетата и ще направя нещо изпитано и много вкусно.
Пилешки котлети /името лъже, не е точно котлет/
Продукти за 8 бр.
175 г варено пиле
25 г масло
300мл пр. мляко
200 гр царевица
1 глава лук
1ч.л. горчица
1 с.л. нарязан магданоз
сол, ч. пипер
Паниране
175 г брашно
1/4 ч.л. сол
150 мл бира
4 с.л.вода
Разтопете маслото, прибавете брашното и го пържете минута. Дръпнете тигана и добавете млякото. Оставете го да поври, докато се сгъсти.Като изстине бешамеловия сос, прибавете накълцаното пиле и останалите продукти.Наръсете брашно и оформете 8 котлета с дебелина 1 см. Лично аз ги слагам за малко във фризер да стегнат.
Панировката се прави преди пържене. Разбийте половината бира с брашното и солта, като е готово добавете останалата бира и водата.
Изпържете и да ви е сладко ! Много ефектно и вкусно предястие е
Пилешки котлети /името лъже, не е точно котлет/
Продукти за 8 бр.
175 г варено пиле
25 г масло
300мл пр. мляко
200 гр царевица
1 глава лук
1ч.л. горчица
1 с.л. нарязан магданоз
сол, ч. пипер
Паниране
175 г брашно
1/4 ч.л. сол
150 мл бира
4 с.л.вода
Разтопете маслото, прибавете брашното и го пържете минута. Дръпнете тигана и добавете млякото. Оставете го да поври, докато се сгъсти.Като изстине бешамеловия сос, прибавете накълцаното пиле и останалите продукти.Наръсете брашно и оформете 8 котлета с дебелина 1 см. Лично аз ги слагам за малко във фризер да стегнат.
Панировката се прави преди пържене. Разбийте половината бира с брашното и солта, като е готово добавете останалата бира и водата.
Изпържете и да ви е сладко ! Много ефектно и вкусно предястие е
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Пуйка с уиски (рецепта за мъже)
Необходими са: една пуйка около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски. Необходими са още сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана сланина.
Приготвяне: пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол, пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж. Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски.
След около час отварте, обръщте и глеееаш печенто. Фащте шишето и с сипваш няколк глътк. След ощ един час фниматлно залитат към печката и обръщт пуйкта. Внимавайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашс ощ едно уйски и така Пуйката ощ три шас с оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоиш д пикаеш. Ако мойш, плзиш към фурнт и вадш мисиркт. Ошт една глътк и пак опитвш да измкнш тават. Вдигш пуйкт от земят и внимааш да н паднш на хлъзгъвя под. И да паднш, няа значен, слагш животнт в тават...
Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.
Необходими са: една пуйка около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски. Необходими са още сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана сланина.
Приготвяне: пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол, пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж. Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски.
След около час отварте, обръщте и глеееаш печенто. Фащте шишето и с сипваш няколк глътк. След ощ един час фниматлно залитат към печката и обръщт пуйкта. Внимавайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашс ощ едно уйски и така Пуйката ощ три шас с оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоиш д пикаеш. Ако мойш, плзиш към фурнт и вадш мисиркт. Ошт една глътк и пак опитвш да измкнш тават. Вдигш пуйкт от земят и внимааш да н паднш на хлъзгъвя под. И да паднш, няа значен, слагш животнт в тават...
Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
утрепа рибите с тая пуйка
питанка - готви се от един за да гощава 6 души - ако правилно съм разбрала
иначе току - виж ... една бутилка не стигнала или пък взели, че опекли пуйката
питанка - готви се от един за да гощава 6 души - ако правилно съм разбрала
иначе току - виж ... една бутилка не стигнала или пък взели, че опекли пуйката
"Ако A е успехът в живота, то тогава A е равно на x + y + z. x е работата, y е забавлението, а z е да си държиш устата затворена." А. Айнщайн
http://darinaivanova.snimka.bg/hobby/2011.593300.25139445" onclick="window.open(this.href);return false;
http://darinaivanova.snimka.bg/hobby/2011.593300.25139445" onclick="window.open(this.href);return false;
- marioletka
- Кафе с мляко
- Мнения: 272
- Регистриран на: Дек 1, '10, 18:32
- Местоположение: до София
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Ха-ха-ха страхотна рецепта определено ще се пробва
Песимистът вижда трудности във всяка възможност, оптимистът - във всяка трудност - възможности.
Уинстън Чърчил
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 8148402236
Уинстън Чърчил
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 8148402236
- marioletka
- Кафе с мляко
- Мнения: 272
- Регистриран на: Дек 1, '10, 18:32
- Местоположение: до София
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Много вкусно беше всичко, но вече останаха само снимките и хубавите спомени
Песимистът вижда трудности във всяка възможност, оптимистът - във всяка трудност - възможности.
Уинстън Чърчил
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 8148402236
Уинстън Чърчил
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... 8148402236
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Мнения: 31883
- Регистриран на: Ное 28, '09, 23:44
- Местоположение: Нова Загора
- Дал благодарност: 1231 пъти
- Получил благодарност: 3117 пъти
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Как си от към зелевата чорба?Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
а да му разкриеш неговите.
Re: Коледни и новогодишни ястия и Бъдни вечер, разбира се
Лила, много красив сервиз имаш:daaa:
Мариолетка, направо ми се дояде Много вкусно е било у вас
Мариолетка, направо ми се дояде Много вкусно е било у вас
Търся добри хора