Нови ентусиасти
-
- Виенско кафе
- Дал благодарност: 1101 пъти
- Получил благодарност: 435 пъти
Re: Нови ентусиасти
Пепеляш, не вярвам тези конопени чували да вършат много работа. И водата ще изпарява през тях, и плевелите ще пробиват. Да, ще има ефект някакъв със сигурност, но какъв, ще си проличи.
Люб, м.г пак бях заложила 120 корена домати, но се разболяха - Жилкова некроза. Да, пръсках срещу черните мушици и въшките, но въпреки това. Оскубах 2/3, останалите спасих, хапнахме доволно, затворих и буркани, но не ни стигнаха. Тази година, ако успея да ги опазя и се родят много, ще ги реализирам много бързо. Във фирмата сме около 60-70 човека, от които поне 30-40 потенциални клиенти
Всичко останало ми е в съвсем скромни количества и бройки - краставички Крокодилка 7-8 гнезда, още толкова корнишон, тиквички 7 корена, патладжана абсолютно недостатъчен - около 20 корена, зелен фасул пакет и половина, малко сладка цавевица, подправки, моркови, червено салатно цвекло, това е. Има един празен двор до нас, 1,3 дка, мога да се разгърна
Шегувам се, нямам сили и време!
Люб, м.г пак бях заложила 120 корена домати, но се разболяха - Жилкова некроза. Да, пръсках срещу черните мушици и въшките, но въпреки това. Оскубах 2/3, останалите спасих, хапнахме доволно, затворих и буркани, но не ни стигнаха. Тази година, ако успея да ги опазя и се родят много, ще ги реализирам много бързо. Във фирмата сме около 60-70 човека, от които поне 30-40 потенциални клиенти

Всичко останало ми е в съвсем скромни количества и бройки - краставички Крокодилка 7-8 гнезда, още толкова корнишон, тиквички 7 корена, патладжана абсолютно недостатъчен - около 20 корена, зелен фасул пакет и половина, малко сладка цавевица, подправки, моркови, червено салатно цвекло, това е. Има един празен двор до нас, 1,3 дка, мога да се разгърна

- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1687 пъти
- Получил благодарност: 3715 пъти
-
- Виенско кафе
То и у нас се търси все нещо, расло на кокал. Постоянно готвя с месо, но с много зеленчуци. И разпределям така, че на човек да се пада по около 150-200 г месо, мерено в суров вид. Това е препоръчителното за едно хранене. Не че винаги се получава, но в повечето пъти - да.
Любима лятна манджа е някакво крехко месце, нарязано на малки флейки, на тиган със зеленчуци - всичко от градината. Поне два месеца слагам тиквички, моркови, после се включват чушките. Накрая със соев сос, или с традиционни подправки. Понякога с малко картофи, друг път с ориз, всичко това в уок тигана на газовият котлон. Лесно за мен, харесвано от всички.
Любима лятна манджа е някакво крехко месце, нарязано на малки флейки, на тиган със зеленчуци - всичко от градината. Поне два месеца слагам тиквички, моркови, после се включват чушките. Накрая със соев сос, или с традиционни подправки. Понякога с малко картофи, друг път с ориз, всичко това в уок тигана на газовият котлон. Лесно за мен, харесвано от всички.
-
- Виенско кафе
Малко рози да си сложа в темичката, че не съм дорасла да ги качвам в голямата.

Ноне, ето тази най-много ме ядосва - красив цвят, но много нетраен. Храстчето е една педя, с дребни листа, вероятно бордюрен сорт, който не съм имала намерение да поръчвам.

Една червена също от неизвестните, ароматна, издържа 4-5 дни.

Mme. Hardy - засега не съм впечатлена, дано се развие и покаже потенциал.

Ноне, ето тази най-много ме ядосва - красив цвят, но много нетраен. Храстчето е една педя, с дребни листа, вероятно бордюрен сорт, който не съм имала намерение да поръчвам.

Една червена също от неизвестните, ароматна, издържа 4-5 дни.

Mme. Hardy - засега не съм впечатлена, дано се развие и покаже потенциал.

- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 121 пъти
- Получил благодарност: 1089 пъти
Хубави са, аз на твое място бих си ги оставила, но ако все пак решиш да ги махаш и хвърляш, хвърли ги по мен
Искам да питам как се гледат краставици на гнездо? Слагаш ли им мрежа, не са ли нагъсто? Моите са в редичка, през педя и ги качвам на мрежа, та ми е чудно с гнездото как се процедира.

Искам да питам как се гледат краставици на гнездо? Слагаш ли им мрежа, не са ли нагъсто? Моите са в редичка, през педя и ги качвам на мрежа, та ми е чудно с гнездото как се процедира.
-
- Виенско кафе
На гнезда през около 35-40 см, директно в земята сея по 5-6-7 семена. После ги разреждам, оставям по две. Крокодилките правят много листна маса. На мрежа, да, няма разлика.
Тази година съм решила да съм сериозна и да си взема леторасли от една приятелка наблизо, много хубави рози има. Ще сложа повече
А така за 1-2 броя не си струва куриер да се плаща, и после вместо мен ти да им се ядосваш!
Тази година съм решила да съм сериозна и да си взема леторасли от една приятелка наблизо, много хубави рози има. Ще сложа повече

А така за 1-2 броя не си струва куриер да се плаща, и после вместо мен ти да им се ядосваш!

Последно промяна от Sofiya Stoicheva на Юни 13, '25, 12:11, променено общо 1 път.
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1687 пъти
- Получил благодарност: 3715 пъти
Не бързай да се ядосваш. Като стане храст както се полага, може да стане по-траен. И по-хубав. Променят се. Тези бордюрните в повечето случаи поне не пускат шишове нагоре през лятото, и стават едни хубави топки. Аз имам една бордюрна павликенска, мисля, че е Кент. Цветлето ѝ дребно и грозно, обаче като е вече голям храст, не спира да цъфти, и не боледува в сравнение с другите. Вече много си я харесвам.

-
- Виенско кафе

Имам място за още десетина рози. Ще се допитвам до вас!