С леки стъпки по росата
- Shami
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1920 пъти
- Получил благодарност: 1329 пъти
Re: С леки стъпки по росата
Пепеляш,стискам палци здравословно всичко да ти стане в норма.
Хич не е приятно това с хапчетата,но щом се налага и лекар ти ги е предписал значи си трябват.
Диета някаква не ти ли изписаха сега с тия хапчета или не трябва такава?
Нещо упражнения,фитнес,курорт,море,кални бани?
Боги,радвам се за теб

Хич не е приятно това с хапчетата,но щом се налага и лекар ти ги е предписал значи си трябват.
Диета някаква не ти ли изписаха сега с тия хапчета или не трябва такава?
Нещо упражнения,фитнес,курорт,море,кални бани?
Боги,радвам се за теб

- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 5786 пъти
- Получил благодарност: 3846 пъти
Не Шами. Нищо не спомена за диети и движение. Страничните действия на хапчетата са гадене и стомашен дискомфорт, та предполагам, че сами ще си свършат работата. Като се има в предвид, че почти съм спряла сладкото и то защото не ми се яде, а не защото се ограничавам. Някак за сладко ме кара на плодове. И понеже сутрин не се научих да закусвам, а трябва да пия меглюкона след хапване, се научих да изяждам 1 банан. На обяд хапвам малко таратор и хлебче, а за вечеря скара със салата. Научих се също за следобедна закуска да изяждам по 1 ябълка. Така не се прибирам смъртно гладна. Купих от лидъл кайсии - кисели и твърди, но не им задирям много - нали са плод. Също така от лидъл си купих сладолед без захар
. За сега съм пробвала само ванилия. Много е приятен. Та... за диетите беше въпроса, а аз се отплеснах на ядене
. Отказала съм всякакви тестяни закуски, ограничила съм до минимум сладкото, с кОлата още не мога да се скарам ( пия по 1 кенче на ден) и наблягам на зеленчуци. Да се надявам, че това ще даде резултат в комбинация с лекарствата. Проблема е, че трябва да сваля поне 40кг. Не бързам със свалянето, но по 2-4 килца на месец би било добре да свалям.

"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
- Shami
- Чист кофеин
Пепеляш,влезнах при мамите да попрочета отзиви за този препарат.
Права си.Повечето споделят,че са изпитали това гадене и липса на апетит ,но казват,че преминавало след време.
При всеки е различно.Може пък при тебе да не се явят такива симптоми и да си ги пиеш безпроблемно.
Като те чета какво ядеш направо се чудя как не отслабваш
Според мен се храниш много правилно даже.
Фитнеса си го имаш в градината.
Всичко трябва да тръгне сега в правилната посока
То аз не виждам какво повече от това можеш да направиш.
Права си.Повечето споделят,че са изпитали това гадене и липса на апетит ,но казват,че преминавало след време.
При всеки е различно.Може пък при тебе да не се явят такива симптоми и да си ги пиеш безпроблемно.
Като те чета какво ядеш направо се чудя как не отслабваш

Според мен се храниш много правилно даже.
Фитнеса си го имаш в градината.
Всичко трябва да тръгне сега в правилната посока

То аз не виждам какво повече от това можеш да направиш.
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1686 пъти
- Получил благодарност: 3712 пъти
Пепеляш, трябва да се наредят нещата, и ти го пожелавам!
bongibo, и на теб също!
Шами, на теб да се стегнеш малко
Тутти, ти си ни за пример! Страхотно е , че се грижиш така за здравето и външния си вид!
На фона на проблемите ви , момичета, моето са глезотии. Горе долу средата на месеца е. Как мина това време само!!! Свалила съм около половин килограм, тегаво вървят нещата. Поотпуснах се, особено с дините
Но пък като за мен и толкова е достатъчно. Спомням си, че нещата започнаха да не ми харесват след 60-тия килограм. Обаче все си мислех, че ми трябва само малко усилие и готово. Много го отложих това усилие.
Лятото ми е много безсънно. Зимата успявам да поспя 7-7,5 часа, обаче лятото не се получава, рано се будя, 5-6 часа е съня.
А и той е фактор за отслабването.

bongibo, и на теб също!
Шами, на теб да се стегнеш малко

Тутти, ти си ни за пример! Страхотно е , че се грижиш така за здравето и външния си вид!
На фона на проблемите ви , момичета, моето са глезотии. Горе долу средата на месеца е. Как мина това време само!!! Свалила съм около половин килограм, тегаво вървят нещата. Поотпуснах се, особено с дините

Лятото ми е много безсънно. Зимата успявам да поспя 7-7,5 часа, обаче лятото не се получава, рано се будя, 5-6 часа е съня.

- Тутти
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4293 пъти
- Получил благодарност: 5113 пъти
Пепеляшче, сигурна съм, че ще я пребориш тази временна неприятност и ако смениш сутринта да са две ябълки, а след обяд банана, ще сваляш повече. Сутрин е добре да се пие и гореща вода при това най-напред, още Дънов го пише. И аз напоследък свикнах да го правя.
Боби, всичко се получава когато следваш програма.
Люб, аз съм доста повърхностна в грижите за себе си. Този режим обаче е единственото, което правя стриктно по протокол. Защото в плодов режим никой не е умрял от глад, но захранването е безмерно по-важно. Трябва да е постепенно в точни стъпки, без сол, в малко количества и постепенно увеличаване и степенуване. Правилно съчетание на храните и тогава има резултат. За да се запази теглото, веднъж в седмицата трябва да има воден ден. Ето тук издишам в последните години и килограмите се качиха.
Ти също правиш нужното, имаш чувствително намаляване на теглото. Движение имаш достатъчно, разнообразна храна също. Това е важно.
Яд ме е на мен си, че теоритично съм много подготвена. Като погледна една чиния знам кое как ще повлияе. И въпреки това прегрешавам, но винаги е извън плодовия режим и захранването, защото ако объркам нещо със захранването, ще ми се подуят очите и глезените.
Днес 13 - 13-ти ден. Имам втора процедура за средната половина на червото. Третата е за най-вътрешната част и това ще е. И ето сега си мисля, че всяка година ще я правя тази кратка и лека процедура в името на здравето, ще се ръчкам. Няма да пропускам като последните години.
Не знам как е с вас, аз като се роди първото внуче и някак започнах да пропускам себе си. Време е да се взема в ръце, крайно време, то вече е втори клас, малката е на 5. Да са живи и здрави.
Не може да нося 20 кг раница на кости и стави, които са създадени за 20 кг по-малко.
Боби, всичко се получава когато следваш програма.
Люб, аз съм доста повърхностна в грижите за себе си. Този режим обаче е единственото, което правя стриктно по протокол. Защото в плодов режим никой не е умрял от глад, но захранването е безмерно по-важно. Трябва да е постепенно в точни стъпки, без сол, в малко количества и постепенно увеличаване и степенуване. Правилно съчетание на храните и тогава има резултат. За да се запази теглото, веднъж в седмицата трябва да има воден ден. Ето тук издишам в последните години и килограмите се качиха.
Ти също правиш нужното, имаш чувствително намаляване на теглото. Движение имаш достатъчно, разнообразна храна също. Това е важно.
Яд ме е на мен си, че теоритично съм много подготвена. Като погледна една чиния знам кое как ще повлияе. И въпреки това прегрешавам, но винаги е извън плодовия режим и захранването, защото ако объркам нещо със захранването, ще ми се подуят очите и глезените.
Днес 13 - 13-ти ден. Имам втора процедура за средната половина на червото. Третата е за най-вътрешната част и това ще е. И ето сега си мисля, че всяка година ще я правя тази кратка и лека процедура в името на здравето, ще се ръчкам. Няма да пропускам като последните години.
Не знам как е с вас, аз като се роди първото внуче и някак започнах да пропускам себе си. Време е да се взема в ръце, крайно време, то вече е втори клас, малката е на 5. Да са живи и здрави.
Не може да нося 20 кг раница на кости и стави, които са създадени за 20 кг по-малко.
-
- Виенско кафе
- Дал благодарност: 1099 пъти
- Получил благодарност: 433 пъти
Хайде да се отчета и аз. Месец след операцията TSH ми беше 16, направо се ужасих, док каза - добре е, очаквах повече даже. След още месец - 0.43, съвсем малко ми намали хормона. В общи линии се чувствам добре. Осезаемо се уморявам по-лесно, както при физически, така и при умствен труд. Пия си витамините и добавките и това е. Но дори с нисък хормон, не се случват нещата като при хората с хиперфункция - отслабване. Запазила съм си свалените 10 кг, но не отслабвам повече.
Аз ям плодове доста ограничено и то в комбинация с някакъв протеин, иначе ми влияят много зле. Особено ябълка на гладно, както пише Пепеляшка, абсурд! Остъргва ми стомаха и после направо ми прималява от глад.
И преди беше силно препоръчително, но сега е задължително - 3-4 хранения в деня. Задължително закуска, преобладаващо протеинова. Аз закусвам обикновено варено яйце, зеленчук, малко сирене, и нещо, заместващо хляб, в малко количество. Или кисело мляко с чия, или ленено семе начукано. Нямам непоносимост към глутена, но силно ми препоръчаха да го огранича на минимум. Затова си правя хляб от червена леща, или царевичен.
Обядвам и вечерям голяма салата + някакъв протеин (извара, някакво филе, скара). Ако следобяд много огладнея, чашка кисело мляко.
Пепеляшка, от метформиновият препарат ли получаваш неразположения? На мен не ми действат зле, свалят ми КЗ, но отслабващ ефект няма.
Преди операцията започнах въвеждащо Оземпик, но го спрях. Дори с ниските дози, 1/4 и после 1/2 от препоръчаното, се чувствах много добре и свалих кг. Никакви странични ефекти, само едно приятно чувство на липса на глад. Хранех се пак три пъти на ден, и свалях. Да, яде се по-малко, но не мога да кажа, че сега изяждам много повече. Рецептата ми обаче изтече и сега док ми предлага пак прием в болница за 3-4 дни, за пълни изследвания и назначаване наново. Хич не ми се иска да го правя това упражнение, пълна загуба на време е, особено сега, лятото...
Тутти, страхотна си! Едно време и аз в продължение на 5-6 г практикувах това, по десетина дни и след това захранване. Много добре ми се отразяваше. Сега не става.
Аз ям плодове доста ограничено и то в комбинация с някакъв протеин, иначе ми влияят много зле. Особено ябълка на гладно, както пише Пепеляшка, абсурд! Остъргва ми стомаха и после направо ми прималява от глад.
И преди беше силно препоръчително, но сега е задължително - 3-4 хранения в деня. Задължително закуска, преобладаващо протеинова. Аз закусвам обикновено варено яйце, зеленчук, малко сирене, и нещо, заместващо хляб, в малко количество. Или кисело мляко с чия, или ленено семе начукано. Нямам непоносимост към глутена, но силно ми препоръчаха да го огранича на минимум. Затова си правя хляб от червена леща, или царевичен.
Обядвам и вечерям голяма салата + някакъв протеин (извара, някакво филе, скара). Ако следобяд много огладнея, чашка кисело мляко.
Пепеляшка, от метформиновият препарат ли получаваш неразположения? На мен не ми действат зле, свалят ми КЗ, но отслабващ ефект няма.
Преди операцията започнах въвеждащо Оземпик, но го спрях. Дори с ниските дози, 1/4 и после 1/2 от препоръчаното, се чувствах много добре и свалих кг. Никакви странични ефекти, само едно приятно чувство на липса на глад. Хранех се пак три пъти на ден, и свалях. Да, яде се по-малко, но не мога да кажа, че сега изяждам много повече. Рецептата ми обаче изтече и сега док ми предлага пак прием в болница за 3-4 дни, за пълни изследвания и назначаване наново. Хич не ми се иска да го правя това упражнение, пълна загуба на време е, особено сега, лятото...
Тутти, страхотна си! Едно време и аз в продължение на 5-6 г практикувах това, по десетина дни и след това захранване. Много добре ми се отразяваше. Сега не става.
- Shami
- Чист кофеин
Много си права Люб.
Трябва да се стегна.Нещо много се отпуснах.
Идва средата на месеца вече,а аз не съм свалила нищо
Трябва да се стегна.Нещо много се отпуснах.

Идва средата на месеца вече,а аз не съм свалила нищо