Приказки под шипковия храст.
- Shami
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1920 пъти
- Получил благодарност: 1329 пъти
Re: Приказки под шипковия храст.
Явно имат много клиенти.Едва ни записа час за днеска,всичко му било заето ,така рече миналата седмица още.ljuboznatelna написа: ↑Юни 11, '25, 15:45 Леле, колко им пораснала работата на брокерите! Покрай тези космични цени захлебиха доста. Не можа ли той да се обади за потвърждение???
Като продавахме апартамента, никакви брокери не сме търсили. Пуснах го в Базар, и ми се обадиха поне от пет агенции. Надпреварваха се кой ще го продаде.
После пък трябвало да потвърдим.Е за утре се надявам вече да го видим лично тоя брокер.
Отговарял за имотите в Надежда и за тези в нашия квартал.Пък що дири у Малинова долина тоя човечец тогава

Ех,тая Малинова долина

Ще се пробваме и ние да го пуснеме в Базара ,само да уточним цена и направим снимки.

- Shami
- Чист кофеин
Уф,момичета,уууф
Страшно разочарование се оказа този брокер.
Вярно,за първа консултация пари не ни взеха,но май си изгубихме времето,и нашето,че и тяхното.
Така както ни обясниха нещата ,щом предстояла регулация,тоест на скицата си е показано колко ще се взима от местото при отчуждаване ,докато не премине регулацията трудно сме щели да продадем.И цената много ще падне.
Факта,че се взима от къщата май ги притесни.
Ми банята ми се взима по новия план.Ма това кога ще стане не е ясно.
С една дума нищо и половина.
Само в кеш можело да се продаде.Така кръгът се стеснявал и много сме щели да чакаме.
Решихме да се откажем от брокер тогава.
Ще пуснеме в обявите като останалите хора и това е.
Така са разбутали всичко с тоя нов план ,вярно ще стане по чисто и хубаво,но пак ще ни се намали от цената на имота,вече защото самата квадратура ще се намали.
Ни така,ни иначе.
ОБещах си да не се ядосвам. Всичко си става с причина.
Ако е писано да я продаем ще я продадем.Ако ли не незнам,ще мисля как мога да я ползвам.
Може би и да са прави хората.Ако се поставя на местото на купувач и аз ще се ослушвам и трудно ще се навия да купя имот
с предстояща регулация.Още повече да трябва да се събаря част от къщата и да се взима от двора.
Това както и да го погледнеш ще подбие много от цената.
Ох,незнам,спирам да мисля за да не се ядосвам.

Страшно разочарование се оказа този брокер.
Вярно,за първа консултация пари не ни взеха,но май си изгубихме времето,и нашето,че и тяхното.
Така както ни обясниха нещата ,щом предстояла регулация,тоест на скицата си е показано колко ще се взима от местото при отчуждаване ,докато не премине регулацията трудно сме щели да продадем.И цената много ще падне.
Факта,че се взима от къщата май ги притесни.

Ми банята ми се взима по новия план.Ма това кога ще стане не е ясно.
С една дума нищо и половина.
Само в кеш можело да се продаде.Така кръгът се стеснявал и много сме щели да чакаме.
Решихме да се откажем от брокер тогава.
Ще пуснеме в обявите като останалите хора и това е.
Така са разбутали всичко с тоя нов план ,вярно ще стане по чисто и хубаво,но пак ще ни се намали от цената на имота,вече защото самата квадратура ще се намали.
Ни така,ни иначе.

ОБещах си да не се ядосвам. Всичко си става с причина.
Ако е писано да я продаем ще я продадем.Ако ли не незнам,ще мисля как мога да я ползвам.
Може би и да са прави хората.Ако се поставя на местото на купувач и аз ще се ослушвам и трудно ще се навия да купя имот
с предстояща регулация.Още повече да трябва да се събаря част от къщата и да се взима от двора.
Това както и да го погледнеш ще подбие много от цената.
Ох,незнам,спирам да мисля за да не се ядосвам.
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 5788 пъти
- Получил благодарност: 3846 пъти
Шами, за това, че ще ви вземат част от имота се плаща. На нас ни взеха една нива 2 декара в полето, че от там ще минава газопровод и платиха. Верно, че парите бяха символични, но не е като да ти го вземат безвъзмездно. Опитайте да продадете имота без брокер, макар и да е рисково. И не се бавете, че цената ще падне още. А като разказваш и какви са комшиите, трудно ще се намери желаещ.
Пишеш, че ти взимат банята - тогава и част от покрива ще се вземе. Значи тази къща остава без покрив и на тротоара. Гадна работа. Тогава съвсем няма да можете да продадете.
П.П. Според мен ще вземат цялата къща, макар да влиза в регулация само банята. Конструктивно ще се наруши къщата и ще стане негодна за обитание. Може би ще ви я платят цяла и ще я бутнат.
Пишеш, че ти взимат банята - тогава и част от покрива ще се вземе. Значи тази къща остава без покрив и на тротоара. Гадна работа. Тогава съвсем няма да можете да продадете.
П.П. Според мен ще вземат цялата къща, макар да влиза в регулация само банята. Конструктивно ще се наруши къщата и ще стане негодна за обитание. Може би ще ви я платят цяла и ще я бутнат.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
- Shami
- Чист кофеин
Там е работата,че изобщо не се знае кога ще започват регулацията на тази улица.
Когато започнаха при първия етап имаше някакви пари общината и плащаха на хората.
При втория етап вече нямаше пари и подхвърляха някакви смешни суми ,символични както казваш.Хората пропищяха,започнаха да водят дела и всичко се закучи.
Ние там сме чак в трети или четвърти етап.Те не са свършили още с втория.
Като свършат тепърва ще се чака да разпратят писма с предупреждения за отчуждаване.После да минават при всеки ,да се мери и забиват колчета.Да се гледат документи.Срок дават за събаряне и местене на огради.Това се влачи с години вече и то ще стане ,ако има пари изобщо да се почне.Но го има по план и не може да се заобиколи.Изкарваш скица и то си излиза с нея.
Гледахме вече как протичат нещата на няколко улици.Ако се взима само част от къщата,примерно антре,баня ,нещо такова,хората си режат покрива и си събарят сами помещенията.До там докъдето е забито колчето си местят оградата.
Ако се взима вече от къщата повече или е на ъгъл и я захващат от две страни тогава вече бутат всичко и се почват делата.
Всички останали чакат да се приключи делото ,за да се започне останалата офанзива.
Ние ще се опитаме чрез обяви да продадеме.
Всичко е до късмет майче.
Когато започнаха при първия етап имаше някакви пари общината и плащаха на хората.
При втория етап вече нямаше пари и подхвърляха някакви смешни суми ,символични както казваш.Хората пропищяха,започнаха да водят дела и всичко се закучи.
Ние там сме чак в трети или четвърти етап.Те не са свършили още с втория.
Като свършат тепърва ще се чака да разпратят писма с предупреждения за отчуждаване.После да минават при всеки ,да се мери и забиват колчета.Да се гледат документи.Срок дават за събаряне и местене на огради.Това се влачи с години вече и то ще стане ,ако има пари изобщо да се почне.Но го има по план и не може да се заобиколи.Изкарваш скица и то си излиза с нея.
Гледахме вече как протичат нещата на няколко улици.Ако се взима само част от къщата,примерно антре,баня ,нещо такова,хората си режат покрива и си събарят сами помещенията.До там докъдето е забито колчето си местят оградата.
Ако се взима вече от къщата повече или е на ъгъл и я захващат от две страни тогава вече бутат всичко и се почват делата.
Всички останали чакат да се приключи делото ,за да се започне останалата офанзива.
Ние ще се опитаме чрез обяви да продадеме.
Всичко е до късмет майче.
- Shami
- Чист кофеин
Говориме си с децата одеве.
Преди години по Тошове време в общината имаше друг план.
По него на местото на нашата къща там се падаше да има училище.Всички къщи трябваше да се събарят ,да се прави парк или нещо подобно беше.Не помня точно,но всички знаехме ,че ще бутат и колкото семейства са в къщата на толкова даваха апартаменти като замяна.И започнаха да бутат и дават.До един момент в който спряха.Незнам каква беше причината,но промениха стария план с нов.В който няма да бутат вече никой и ние пак увиснахме.
Сега пак чакаме и с регулацията така.
Преди години по Тошове време в общината имаше друг план.
По него на местото на нашата къща там се падаше да има училище.Всички къщи трябваше да се събарят ,да се прави парк или нещо подобно беше.Не помня точно,но всички знаехме ,че ще бутат и колкото семейства са в къщата на толкова даваха апартаменти като замяна.И започнаха да бутат и дават.До един момент в който спряха.Незнам каква беше причината,но промениха стария план с нов.В който няма да бутат вече никой и ние пак увиснахме.
Сега пак чакаме и с регулацията така.
-
- Виенско кафе
- Дал благодарност: 1099 пъти
- Получил благодарност: 433 пъти
Шами, аз малко съм изпуснала нишката на тази тема, но ако искаш, сподели пак накратко казуса с къщата?
- Shami
- Чист кофеин
Софи,накратко казано решихме да продадем къщата оставена ни в наследство.
Наследниците сме двама,разбрахме се да продаваме всичко заедно и да си разделим сумата.
Понеже досега не сме със сблъсквали с такъв тип продажба си нямаме и никакво понятие от процеса.
Сега след срещата с брокер ни се поизясниха определени неща за които преди не сме знаели.
На имота му предстои регулация,тоест по новия общински план ще се отчуждава малка част за канализация и тротоар.
Докато не премине регулацията не можем да разчитаме на продажба с ипотека.Тоест,ако човек иска да тегли заем по банков път за да си купи този имот банката няма да му одобри такъв кредит.Така кръгът на купувачи се стеснява значително.Другото е ,че квартала е лош и се отбягва от повечето хора за инвестиция в жилище.
Мен не ме притеснява защото съм отраснала в него,но ако не бях нямаше да припаря и метър навътре.
Наследниците сме двама,разбрахме се да продаваме всичко заедно и да си разделим сумата.
Понеже досега не сме със сблъсквали с такъв тип продажба си нямаме и никакво понятие от процеса.
Сега след срещата с брокер ни се поизясниха определени неща за които преди не сме знаели.
На имота му предстои регулация,тоест по новия общински план ще се отчуждава малка част за канализация и тротоар.
Докато не премине регулацията не можем да разчитаме на продажба с ипотека.Тоест,ако човек иска да тегли заем по банков път за да си купи този имот банката няма да му одобри такъв кредит.Така кръгът на купувачи се стеснява значително.Другото е ,че квартала е лош и се отбягва от повечето хора за инвестиция в жилище.
Мен не ме притеснява защото съм отраснала в него,но ако не бях нямаше да припаря и метър навътре.

-
- Виенско кафе
- Дал благодарност: 1099 пъти
- Получил благодарност: 433 пъти
Аха, ясно. А сигурно ли е това, че не може да се тегли ипотечен кредит по тази причина?
- Shami
- Чист кофеин
Софи,ти ме хвърли в приключение вече
Не знам,даже и не схващам какво точно ме питаш.
Мисля,мисля,ама документите ги имаме,изрядни са.
Там не може да ни бутнат по никакъв начин.
Баща ми за всичко си е изваждал документи.А аз пазя архива даже от време оно.
Нищо ,че после се вадят нови скици и прочее неща.Пазя и старите.

Не знам,даже и не схващам какво точно ме питаш.

Мисля,мисля,ама документите ги имаме,изрядни са.

Там не може да ни бутнат по никакъв начин.

Баща ми за всичко си е изваждал документи.А аз пазя архива даже от време оно.

Нищо ,че после се вадят нови скици и прочее неща.Пазя и старите.

- Тутти
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4295 пъти
- Получил благодарност: 5113 пъти
Когато е приложена вече регулацията, цената ма имотите ще се вдигне, нищо че ще са взели някакви метри. Щом казваш, че ще събарят част, означава ли, че къщата е без документи? Имам впредвид акт.16 - удостоверение за въвеждане в експлоатация ( удостоверение за ползване )
Всъщност ако е така, брокера е прав. Само в брой може, но преди самия подпис на сделката при нотариуса.
Тази регулация може да се точи с много години. Щом сте и следващ етап…дълга и широка. Така че е по-добре, че сте решили да продавате. Разлепете обяви и пуснете в пощенските кутии на повече съседи. Те са свикнали с квартала и може да имат желание да купят, но да не знаят.
Всъщност ако е така, брокера е прав. Само в брой може, но преди самия подпис на сделката при нотариуса.
Тази регулация може да се точи с много години. Щом сте и следващ етап…дълга и широка. Така че е по-добре, че сте решили да продавате. Разлепете обяви и пуснете в пощенските кутии на повече съседи. Те са свикнали с квартала и може да имат желание да купят, но да не знаят.