Чушки и домати и други зарзавати

Модератор: Миша

Публикувай отговор
ivko69
Чист кофеин
Мнения: 5147
Регистриран на: Дек 28, '17, 20:20
Местоположение: Паволче.Враца...
Дал благодарност: 116 пъти
Получил благодарност: 1082 пъти

Re: Чушки и домати и други зарзавати

Мнение от ivko69 »

Глюпости....То казват че и на бялата мряна хайвера е отровен,ама ....Поне 20 години консумирам хайвера на бялата мряна,сома,шарана,амура и те виж ме-нищо ми няма.И всичките тези хайвери са вкусни..
Пържени,осолени,все си ги хапвам.. ;)
ivko69
Чист кофеин
Мнения: 5147
Регистриран на: Дек 28, '17, 20:20
Местоположение: Паволче.Враца...
Дал благодарност: 116 пъти
Получил благодарност: 1082 пъти

Re: Чушки и домати и други зарзавати

Мнение от ivko69 »

От както направих оня ароматизатор от шишарките,все пробвам нови аромати,мислех че ще открия по-добър...Даже и разни ароматизирани тамяни купих,но по-приятен пушек от този на шишарките за мен няма.Ще си джиткам с него...

Изображение
Аватар
хортензия
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1074
Регистриран на: Фев 12, '12, 15:44
Местоположение: Силистра
Дал благодарност: 261 пъти
Получил благодарност: 266 пъти

Re: Чушки и домати и други зарзавати

Мнение от хортензия »

Откъснах първите корнишони от градината,какъв вкус и аромат имат.. :angel2:

Изображение
А тиквичките са пощурели,чудя се какво да ги правя.Пет корена са ,но не мога да ги сготвя всички.Някъде четох,че ги правели докато са дребни в буркани ,нещо като киселите краставички.Дали има някой рецепта?

Изображение


Изображение
Sofiya Stoicheva
Виенско кафе
Мнения: 302
Регистриран на: Сеп 4, '21, 20:21
Дал благодарност: 1099 пъти
Получил благодарност: 433 пъти

Re: Чушки и домати и други зарзавати

Мнение от Sofiya Stoicheva »

хортензия, аз правих миналото лято, както си правя киселите краставички - на буркан Омния по 1 ч.л сол и захар, копър, кромид, зрънца черен пипер, ябълков оцет до резкат на буркана. Не са лоши, хапвахме, но предпочитаме краставичките.
Много ми харесаха нарядани на кубчета и замразени - слагах в супи, гювеч. Но заемат място, да. Пържени без панировка, добре затворени и замразени също много се харесаха посред зима.
Публикувай отговор

Обратно към “Плодове и зеленчуци”