Гео, граф. Благодаря ! ... 8-)
- Гео, граф
- Наркоман
- Дал благодарност: 1835 пъти
- Получил благодарност: 3298 пъти
Re: Гео, граф. Благодаря ! ... 8-)
Качихме на корабче по Темза и половин час се возихме с него до Гринуич. Този път пътувахме срещу течението, защото беше отлив и ясно се очертаваха оголените плитчини и високата линия на прилива - по данни от Уикипедия до 7 метра! После по хълма се изкатерихме до обсерваторията. Имам усещането, че лондонските ученици не учат кой знае колко, основно ги водят из музеи и паркове, буквално са навсякъде, в големи количества и нищо не можеш да видиш от тях
.
След разходка из парка отново пътувахме доста до музея Хорниман - ако имаш дете, то ще се чувства великолепно там! И ние се позабавлявахме с роботски зоопарк, с колекцията музикални инструменти (и залата, в която посетителите може да свирят на някои от тях
), Къщата на пеперудите беше фан-та-зи-я, аквариума не беше изненада след Аквариума преди два дни.
Тук се вижда колко е ниско нивото на реката при отлив. При високи води този ''плаж'' го няма, а те стигат почти до оградите на крайбрежната алея.

Уличките на Гринуич

Обсерваторията. Не влязохме да стъпим на Меридиана, не ни се даваха по 30 паунда...

Кедърче...

Катеричките са нахални и вечно гладни

Колекция музикални инструменти на музея Хорниман.

Къщата на пеперудите в Хорниман - поддържа се постоянна температура 30,5 градуса

Парк Хорниман

След разходка из парка отново пътувахме доста до музея Хорниман - ако имаш дете, то ще се чувства великолепно там! И ние се позабавлявахме с роботски зоопарк, с колекцията музикални инструменти (и залата, в която посетителите може да свирят на някои от тях

Тук се вижда колко е ниско нивото на реката при отлив. При високи води този ''плаж'' го няма, а те стигат почти до оградите на крайбрежната алея.

Уличките на Гринуич

Обсерваторията. Не влязохме да стъпим на Меридиана, не ни се даваха по 30 паунда...

Кедърче...

Катеричките са нахални и вечно гладни

Колекция музикални инструменти на музея Хорниман.

Къщата на пеперудите в Хорниман - поддържа се постоянна температура 30,5 градуса

Парк Хорниман

Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- Гео, граф
- Наркоман
Нямам сили да описвам Кю гардънс, направих достатъчно (все пак донякъде) прилични снимки, че после падна яко триене (например маратонки - клипче с няколкоминутно ходене на зиг-заг, щото съм забравила да изключа камерата на телефона
). Розариумът е съ-си-пи-те-лен, макар че не всичко беше разцъфтяло, имам повече клипове, отколкото снимки, но все пак ще покажа нещичко.

Къщата с тропически климат - висока температура, висока влажност и чат-пат ''вали'' дъжд

Аморфофалусът не беше цъфнал (и слава богу!)

Hibiscus schizopetalus - някакъв японски сорт

Тук вече преплетох очи и крака
................

Роза Kew Gardens - самите градини си имат роза на тяхно име

Ругоза (имаше и бяла)

Лириодендрон

Fagus sylvatica "Pendula bornyensis" - мушнах се вътре естествено - имаше две пейки, а ствола на дървото и клоните образуваха разкошен балдахин

Имаше много пендули - в случая е цуга (Tsuga canadiensis Pendula)

Пътека на височината на дърветата, да речем около 4 етаж. Люлееше се доста любопитно

Павилионът с умерен климат

В този павилион се бяха опитали да имитират водопада на Люб. Ха! Дилетанти

Пак кедърче и дъщеря ми за мащаб

Стига толкова Кю

Къщата с тропически климат - висока температура, висока влажност и чат-пат ''вали'' дъжд

Аморфофалусът не беше цъфнал (и слава богу!)

Hibiscus schizopetalus - някакъв японски сорт

Тук вече преплетох очи и крака

Роза Kew Gardens - самите градини си имат роза на тяхно име

Ругоза (имаше и бяла)

Лириодендрон

Fagus sylvatica "Pendula bornyensis" - мушнах се вътре естествено - имаше две пейки, а ствола на дървото и клоните образуваха разкошен балдахин

Имаше много пендули - в случая е цуга (Tsuga canadiensis Pendula)

Пътека на височината на дърветата, да речем около 4 етаж. Люлееше се доста любопитно

Павилионът с умерен климат

В този павилион се бяха опитали да имитират водопада на Люб. Ха! Дилетанти

Пак кедърче и дъщеря ми за мащаб

Стига толкова Кю

Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- Emilly1212
- Кафе машина
- Дал благодарност: 4351 пъти
- Получил благодарност: 1287 пъти
Гео
, благодаря ти за чудесния разказ и чудни снимки от вашето пътешествие! Разходих се с вас. Много красиво навсякъде, децата ти и ти сте прекрасни, да сте живи и здрави, още много пътувания ви пожелавам...Това са невероятно зареждащи моменти.
Имам една любима мисъл:
"Не харчете парите си за вещи, харчете ги за приключения. Какво значение има, че кецовете ви са на 2 години, ако се разхождате с тях в Париж?!"
my mouse clicker

Имам една любима мисъл:
"Не харчете парите си за вещи, харчете ги за приключения. Какво значение има, че кецовете ви са на 2 години, ако се разхождате с тях в Париж?!"

Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени!
Нашето любимо място - Emilly1212
Нашето любимо място - Emilly1212
- Гео, граф
- Наркоман
Обещах хубави къщи и цветя по улиците снимани пътьом и напосоки. Може домът ти да няма дворче, големи саксии и кашпи също вършат работа, когато искаш да ти е красиво

А може домът да е на вода по каналите на Малката Венеция. Бях снимала една лодка с доста цветя, но беше така размазана, че нищо не се виждаше

А може домът да е на вода по каналите на Малката Венеция. Бях снимала една лодка с доста цветя, но беше така размазана, че нищо не се виждаше

Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- Гео, граф
- Наркоман
И последно да ме видите и мен. С триста зора си направих селфи на Окото - напрегнала съм се като при тежка констипация, чак съм спряла да дишам

Не, не свиря на флейта, ям картоф. Един картоф. Срязан на тъничко като тирбушон, нанизан на дълга клечка и изпържен за секунди. Вкусно е!

Фотографирам гъските в Кю гардън

В Аквариума ни направиха фотки на зелен екран, после са ни монтирали в океана

И съвсем накрая ни мо'а да н'съ пуфаля
! Китки нямаше как да довлека оттам, ама си забрах един супник и малка каничка
. Децата ме съсипаха от бъзици че съм щяла да платя свръхбагаж. Ами не се наложи и сега си имам още две порцеланки за 'убаво

Не, не свиря на флейта, ям картоф. Един картоф. Срязан на тъничко като тирбушон, нанизан на дълга клечка и изпържен за секунди. Вкусно е!

Фотографирам гъските в Кю гардън

В Аквариума ни направиха фотки на зелен екран, после са ни монтирали в океана

И съвсем накрая ни мо'а да н'съ пуфаля

Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- Гео, граф
- Наркоман
Чудеса от храброст извърших в събота (потупвам се сама по рамото
). С дъждобран садих разсадите от Мечтица и Хави, после обаче времето благородно реши да ми отпусне антракт от три часа и направих каквото можах. Останаха още за садене, ама нямах повече пауър, другата седмица ще бъда в отпуска и ще свърша каквото трябва. Оранжерията ме чака, плевелите и те

Картофите в лехата са идеални (пу-пу!)

Босилек и магданоз и тази година не никнаха от семена, затова пък кромида расте за страх, както и изпуснати от лани картофи

Не можех да не фотна сенчестата лехичка - тя си е една и съща, ама толкова ме радва, че се качих на пейката, за да може да я хвана цялата

Люб, ако погледнеш тук, ще видиш иглолистното, което ми препоръча да сложа в ъгъла (забравих какво е
)

И смрадликата е с червени листа най-после
!

Картофите в лехата са идеални (пу-пу!)

Босилек и магданоз и тази година не никнаха от семена, затова пък кромида расте за страх, както и изпуснати от лани картофи

Не можех да не фотна сенчестата лехичка - тя си е една и съща, ама толкова ме радва, че се качих на пейката, за да може да я хвана цялата

Люб, ако погледнеш тук, ще видиш иглолистното, което ми препоръча да сложа в ъгъла (забравих какво е

И смрадликата е с червени листа най-после

Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- Elatior
- Кана кафе
- Дал благодарност: 767 пъти
- Получил благодарност: 333 пъти
Гео,много ти е хубава цветната мини градинка и зеленчуковата голяма градинка! За малкото време,което имаш да ги обгрижиш е направо постижение.Разглеждам с голям интерес темата ти всеки път.Поздравявам те за труда и старанието ,които влагаш.Покажи после оранжерийката,като стане готова.
Поздрави

Поздрави

- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1687 пъти
- Получил благодарност: 3715 пъти
Тис

Много весела сенчеста лехичка! Пълни очите!
- Тутти
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4302 пъти
- Получил благодарност: 5120 пъти
Гео- геройка на земеделието. Мераклийка също така. Чакам снимки от оранжерията, много резултатно да е всяко занимание с градината.
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 121 пъти
- Получил благодарност: 1089 пъти
Абе вие кога се въдворихте, кога турихте капково и - ти да видиш - оранжерия имате вече
Картофи ще има, лук ще има, красоти за душата ще има, освен повече пауър да пожелая - не знам какво