Приказки под шипковия храст.

За разговори, други теми или просто да побъбрим...
Публикувай отговор
alina
Кафевар/ка/
Дал благодарност: 277 пъти
Получил благодарност: 459 пъти

Re: Приказки под шипковия храст.

Мнение от alina »

:ieeee: Взех една поръчка купички за супа Кайзер ,Бавария и плато за сладкиши Розенталь. Доволна съм ..на плато има малко злато, значи вече има към златната и позлатено..но на плато.Купичките изцяло са бели, като моят супник, релефни, като супник. ..Няма да търся порцеланов черпак, намерих подарък от децата някакъв в метално черпак, ще ми свърши работата, да не лежи без ползване.Поръчахме и комплект маса със столове..Ще събирам семейството за златната..Сигурно на село ще бъде събирането.Дано топло времето ще улучим, начало на септември.Като беше бракосъчетание(така ли се казва?) ни в Петербург на Английска Набережная в Дворец Красного Флота, валеше дъжд, като порой, после премина в ситно..Казаха, че към добро, към богатство..Е, не..богатството явно мина покрай нас и улучи другите))) Е, но не гладувахме и не просихме , значи дъжд е към добро))
Моят живот не мина, като на Джина Лоллобриджида, но не всички ще имат нейн късмет..
Това е от нейние творби, тя беше талант..
http://fashion.kirovchanka.ru/stati/iko ... ina-vulkan
Изображение
Изображение

Но божия заповед не изпълних, талантите си зарових в земя..По-точно другите заровиха, но аз бих могла да потърся други страни, където търсят таланти.Но консерватор съм..смятах, че нещата се оправят..Не, стана още по-зле..имам предвид в страната тук.
Помърморих, иначе как без мърморенето..Животът мина и вече и да искаш, нищо няма да се промени..Само природата ме радва и дава удоволствие и радост в душата.
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1426 пъти
Получил благодарност: 3104 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Кога е годишнината?
Английска Набережная е красиво мьсто, разгледах го. А дворецът за бракосъчетяния е приказен! Петербург е изключителен град, много бих искала да го видя наживо, но вероятно не ми е писано. Съпругът ми пък не е успял да отиде там на екскурзия от гимназията, защото дядо му имал някакво буржоазно досие 😂 Върнали му парите, казали - не може! Сега, като порасна сина ни, може би с него да отиде някой ден....
Там ли се запознахте със съпруга ти? Той българин ли е? Какви таланти имаш?
alina
Кафевар/ка/

Мнение от alina »

ljuboznatelna написа: Фев 15, '25, 17:37 Кога е годишнината?
Английска Набережная е красиво мьсто, разгледах го. А дворецът за бракосъчетяния е приказен! Петербург е изключителен град, много бих искала да го видя наживо, но вероятно не ми е писано. Съпругът ми пък не е успял да отиде там на екскурзия от гимназията, защото дядо му имал някакво буржоазно досие 😂 Върнали му парите, казали - не може! Сега, като порасна сина ни, може би с него да отиде някой ден....
Там ли се запознахте със съпруга ти? Той българин ли е? Какви таланти имаш?
Направо ме уби, скъпа..Толкова говорихме, ти разказа за себе си..аз за себе си през ел.пощата ..Сега не знаеш, че съпругът ми е българин :D А как бих се озовала иначе в България? Половин век съм тука))) Бях студентка, като се оженихме.
За талантите си вече не ща да и говоря..Сега правя скулптури само за внука ми, той обича да прави поръчки:Бабо направи това, направи онова..Картини правих за дъщеря ми, тя ги слагаше в хотела..Не знам там ли още..Радвам се, че скулптурите ще останати след мен , като памет за мен Жалко че повечето скулптури бяха от пластелин, особенно за Хозяйка Медной горы, от зелен пластелин..А Русалката ,която от глина и до езерцето ни, почти се разпадна от дъжд и сняг....Като попитат пра-пра- пра- и още пра- : кой направи тези скулптури и картини, ще почнат да се ровят в семейното дърво..Съпругът ми направи и за своите и за моето родословно. Даже племенниците ми почнаха да се ровят: кой е кой .. Аз имах памет за роднините си само до прабабата си, племянник каза, че негов син ще прави родословно дърво през архивите и архивариусите ще му помагат. Не знам, кое ще разрови..
През септември годишнината.
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин

Ами... Извинявай. Не си спомням. Даже ми е странно, защото обикновено помня, когато е нещо свързано с изкуство.
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин

Понеже ме поставяш в неудобно положение, отидох да потърся какви сме ги писали :D Писмата са свързани с модерирането, от времето в което бях модератор, и по-късно са свързани собществени теми. Някъде има леки вмъквания по лични неща. Аз принципно не разказвам за себе много повече от това, което публикувам тук. Дори и близките ми приятели не знаят всичко за мен.
Аватар
Shami
Чист кофеин
Дал благодарност: 1695 пъти
Получил благодарност: 1208 пъти

Мнение от Shami »

Ужас,аз пък всичко си казвам.
Незнам това дали е за добро или лошо.
Колко пъти си казвам,че трябва да съм по обрана и пак :ufff:
А хора има всякакви.Люб постъпва умно.
За себе си нямам думи :lol:
alina
Кафевар/ка/

Мнение от alina »

Shami написа: Фев 15, '25, 23:47 Ужас,аз пък всичко си казвам.
Незнам това дали е за добро или лошо.
Колко пъти си казвам,че трябва да съм по обрана и пак :ufff:
А хора има всякакви.Люб постъпва умно.
За себе си нямам думи :lol:
Шами, хората са различни. За любознателна не съм разправяла нито тук, нито никъде..Тя забрави, значи така и вселената иска..Аз помня, може би някъде в пощата в архивите..
С теб, любознателна, се запознахме, когато ти изпрати за мен за езерце Акорус, отначало тревист, после сладък. Ти написа , защото дадох ел.поща. Няма да разказвам на никого, само аз си знам., споко!
Аз за себе си не разказвах ,Шами, и какво? Почнаха да подставят мен, и от моето име разказват неща, които преиначават.Реших, по-добре аз да кажа, отколкото ще измислят. Има и една мистика в моя живот, но това е в същност решили едни хората да управляват света..Се намеси или Вселената или бог или те в едно лице..Аз не се забърквах в тази история, гледах отстрани, но всичко разбирах.Вселената се сърдеше че не се намесвам, но едно да си Вселена, а друго човек, без власт ибез огромни пари..Вярвам в голямата конспирация, понеже много хора с болен мозък и амбиции, желанието за пари, искат да управяват света..Те не разбират ,че Вселената, или бог няма да им позволят..Вчера гледах научен филм за цивилизациите на Земята, защо не остана следа след тях..Ако кратко, то движението на литосферните пластове една под другата превръща това което било цивилизацията в прах..Ако намеря пак видеото ,то ще оставя тук.Литосферите пак почнаха да се движат. Но това ще стане след миллиард години, къде ще бъде нашата цивилизация не знам.Нали и сближава се нашата Галактика с Андромеда..Може би и движението на литосфери свързано с това,че на Земята оказва влияние вселенската гравитация.
alina
Кафевар/ка/

Мнение от alina »

Боже мой ..поръчах и лазер..После ще ви докладвам, работи ли добре и ефективен ли..Съпругът ми купува и прибори за педикюр.. сега вече казвам:Майн готт )))) Към лятото ако направя и прическа, ще тичам с кучето..и .. сзади пионерка и спереди вече не пенсионерка, а фейерверка..))))) колекционерка( на рози и люляци) А и кишмиш разни поръчах..
Аватар
Shami
Чист кофеин
Дал благодарност: 1695 пъти
Получил благодарност: 1208 пъти

Мнение от Shami »

Леле,доста силно вали сняг при нас и трупа,трупа.
Люб,предполагам и при вас вали така.
Веднага се сетих за твоите снежни човеци .
Мислиш ли да се развихряш ?
Други желаещи няма ли :lol:
На мен ми е студено за такива подвизи.Иначе веднага бих се включила.
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин

Не, даже не мога да кажа, че това, което пада е дъжд.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни и разнообразни теми”