От А до Я за любимите домати 2025
Модератор: Миша
- johnstalker
- Наркоман
- Дал благодарност: 340 пъти
- Получил благодарност: 627 пъти
- Обратна връзка:
Re: От А до Я за любимите домати 2025
Spoiler

-
- Кафевар/ка/
- Дал благодарност: 277 пъти
- Получил благодарност: 459 пъти
Всичко до светлината вече е заето.Просто нямам място.Затова тичквичките ще садя направо в кофичките в оранжерията.Просто нямам място.Днес съпругът подготви оранжерята.Аз орязах една роза Куин Елизабет, и още една забравих я името, а етикета закопан, не исках да се ровя..Но ще чакам още студ, след него , ще орежа останалите едно по едно. Просто не до доматите допълнително.Ще търся на пазара.МГХ написа: ↑Фев 14, '25, 09:48Алина, защо не засееш семена сега. Ако ги сложиш на топло 25-26 градуса ще поникнат за четири дни да кажем на 20.02. Времето още е студено, така че не си закъсняла много. От 20 февруари до 20 април са два месеца. Ще ги засадиш тогава под найлон или в оранжерия и можеш да имаш узрял домат към края на юни или първите дни на юли. Надявам се не ми е грешна сметката. За домашна градина мисля това е добър вариант.alina написа: ↑Фев 14, '25, 09:40 Отговор за всички, които така наежили се против бордолезов)))
Не говорих за всички мои домати, писах за тези, които ще купувам от пазара, от ранните, които не засадих. Три ще купувам, или ако харесвами вида им, то четири.Ще ги държа в карантина преди да засадя в градината. Моля, не сърдете се, прочетох всичките ви коментарии.Всичко е наред. Няма да уморя преднамерено доматите.На всички градинари, честит празник.Даже на тези , които влюбени в доматите!!
![]()
![]()
![]()
Разбира се можеш да провериш като си купиш ранен разсад да кажем 3-4 корена и да сравниш резултата.
Честит празник на всички! Ние го почнахме от снощи със зарязване асмата на съседа и после на масата![]()
- ичиконти
- Кана кафе
- Дал благодарност: 207 пъти
- Получил благодарност: 171 пъти
- Ida
- Kафенце
- Дал благодарност: 8 пъти
- Получил благодарност: 2 пъти
Здрасти, ами ние от около 2-3 години сме тук и сме в най-горния и отдалечен край на селото и познаваме само преките съседи, така че за съжаление не познавам Венци. Самото село е много дълго, без ясен център и не се социализираме много.
- ugod
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 286 пъти
- Получил благодарност: 346 пъти
Реших да покажа моя разсад.Семената са на Ръгби, сети на 4-ти февруари започнаха да поникват на 4-тия ден задружно.За да не следя, кога ще поникнат през цялото време ги осветявах с лампи, който същевременно поддържаха около 23 градуса. Осветявах 5 дена денонощно.Сварих обелки от картофи , разредих 1 част от отварата в 10 части вода.И с малка спринцовка от 5 кубика поставям на всяка чашка ..Ще избера най- добрите растения. Понеже отново ще оставя разсада без грижа за 2 седмици , преди да замина ще го сложа отново в оранжерията , поставен във втори тунел.Миналата година бях направил също така.
Като се върнах на 16 април сях вторите за по- късно семена.Вероятно тази година ще направя пак така .
Като се върнах на 16 април сях вторите за по- късно семена.Вероятно тази година ще направя пак така .
- alys
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 3121 пъти
- Получил благодарност: 1726 пъти
Пепеляш, дай отчет
как се справят твоите хубавци. Обсъждахме с Лидето и тя ме подсети, че е възможно в торфа да има в повече някой елемент и това да пречи за усвояване на фосфора. Дали това беше азот?

- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4870 пъти
- Получил благодарност: 2774 пъти
Давам Алис. По всичко личи, че няма да ги бъде. На хората им цъфна домата, моя не ще да кръстоса. За ранни в краен случай ще си купя петнайсетина корена от пазара.
Ето ги непослушничетата

Късните покараха добре, пиперчето също

Ето ги непослушничетата

Късните покараха добре, пиперчето също

"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"