От А до Я за любимите домати 2025

Модератор: Миша

Публикувай отговор
Аватар
johnstalker
Наркоман
Дал благодарност: 340 пъти
Получил благодарност: 627 пъти
Обратна връзка:

Re: От А до Я за любимите домати 2025

Мнение от johnstalker »

Spoiler
ичиконти написа: Фев 14, '25, 09:32
Ida написа: Фев 7, '25, 11:16 Здравейте, аз съм начинаещ доматогледач, в последните 2-3 години експериментирам в с. Драгичево.
Извинявай за въпроса, но от с. Драгичево познавам Венци, с който 1 г. в казармата през 85-86 сме били в един взвод , Плевен НШЗО. Жив ли е тоя човек?
Хах! И аз съм бил там по това време... линейчик, :)
alina
Кафевар/ка/
Дал благодарност: 277 пъти
Получил благодарност: 459 пъти

Мнение от alina »

МГХ написа: Фев 14, '25, 09:48
alina написа: Фев 14, '25, 09:40 Отговор за всички, които така наежили се против бордолезов)))
Не говорих за всички мои домати, писах за тези, които ще купувам от пазара, от ранните, които не засадих. Три ще купувам, или ако харесвами вида им, то четири.Ще ги държа в карантина преди да засадя в градината. Моля, не сърдете се, прочетох всичките ви коментарии.Всичко е наред. Няма да уморя преднамерено доматите.На всички градинари, честит празник.Даже на тези , които влюбени в доматите!!
:tzvetoman: :tzvetentze: :tzvetoman:
Алина, защо не засееш семена сега. Ако ги сложиш на топло 25-26 градуса ще поникнат за четири дни да кажем на 20.02. Времето още е студено, така че не си закъсняла много. От 20 февруари до 20 април са два месеца. Ще ги засадиш тогава под найлон или в оранжерия и можеш да имаш узрял домат към края на юни или първите дни на юли. Надявам се не ми е грешна сметката. За домашна градина мисля това е добър вариант.
Разбира се можеш да провериш като си купиш ранен разсад да кажем 3-4 корена и да сравниш резултата.
Честит празник на всички! Ние го почнахме от снощи със зарязване асмата на съседа и после на масата ;)
Всичко до светлината вече е заето.Просто нямам място.Затова тичквичките ще садя направо в кофичките в оранжерията.Просто нямам място.Днес съпругът подготви оранжерята.Аз орязах една роза Куин Елизабет, и още една забравих я името, а етикета закопан, не исках да се ровя..Но ще чакам още студ, след него , ще орежа останалите едно по едно. Просто не до доматите допълнително.Ще търся на пазара.
ivko69
Чист кофеин
Дал благодарност: 91 пъти
Получил благодарност: 945 пъти

Мнение от ivko69 »

Ичиконти,бъркаш рътенето с накисването... ;)
Аватар
ичиконти
Кана кафе
Дал благодарност: 207 пъти
Получил благодарност: 171 пъти

Мнение от ичиконти »

:D
ivko69 написа: Фев 15, '25, 01:02 Ичиконти,бъркаш рътенето с накисването... ;)
Ся шъ ги свадя и ги турям у марлята.
Изображение
Аватар
Ida
Kафенце
Дал благодарност: 8 пъти
Получил благодарност: 2 пъти

Мнение от Ida »

ичиконти написа: Фев 14, '25, 09:32
Ida написа: Фев 7, '25, 11:16 Здравейте, аз съм начинаещ доматогледач, в последните 2-3 години експериментирам в с. Драгичево.
Извинявай за въпроса, но от с. Драгичево познавам Венци, с който 1 г. в казармата през 85-86 сме били в един взвод , Плевен НШЗО. Жив ли е тоя човек?
Здрасти, ами ние от около 2-3 години сме тук и сме в най-горния и отдалечен край на селото и познаваме само преките съседи, така че за съжаление не познавам Венци. Самото село е много дълго, без ясен център и не се социализираме много.
Аватар
ugod
Кафеджия/Кафеджийка
Дал благодарност: 286 пъти
Получил благодарност: 346 пъти

Мнение от ugod »

Реших да покажа моя разсад.Семената са на Ръгби, сети на 4-ти февруари започнаха да поникват на 4-тия ден задружно.За да не следя, кога ще поникнат през цялото време ги осветявах с лампи, който същевременно поддържаха около 23 градуса. Осветявах 5 дена денонощно.Сварих обелки от картофи , разредих 1 част от отварата в 10 части вода.И с малка спринцовка от 5 кубика поставям на всяка чашка ..Ще избера най- добрите растения. Понеже отново ще оставя разсада без грижа за 2 седмици , преди да замина ще го сложа отново в оранжерията , поставен във втори тунел.Миналата година бях направил също така.
Като се върнах на 16 април сях вторите за по- късно семена.Вероятно тази година ще направя пак така .
Аватар
bongibo
Виенско кафе
Дал благодарност: 814 пъти
Получил благодарност: 720 пъти

Мнение от bongibo »

Хубавки са, Ugod .)
Аватар
ugod
Кафеджия/Кафеджийка
Дал благодарност: 286 пъти
Получил благодарност: 346 пъти

Мнение от ugod »

Сравнение на домати според техните качества .
Аватар
alys
Чист кофеин
Дал благодарност: 3121 пъти
Получил благодарност: 1726 пъти

Мнение от alys »

Пепеляш, дай отчет ;) как се справят твоите хубавци. Обсъждахме с Лидето и тя ме подсети, че е възможно в торфа да има в повече някой елемент и това да пречи за усвояване на фосфора. Дали това беше азот?
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Дал благодарност: 4870 пъти
Получил благодарност: 2774 пъти

Мнение от pepelqshka71 »

Давам Алис. По всичко личи, че няма да ги бъде. На хората им цъфна домата, моя не ще да кръстоса. За ранни в краен случай ще си купя петнайсетина корена от пазара.
Ето ги непослушничетата

Изображение

Късните покараха добре, пиперчето също
Изображение
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Публикувай отговор

Обратно към “Плодове и зеленчуци”