От А до Я за любимите домати 2025
Модератор: Миша
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4788 пъти
- Получил благодарност: 2728 пъти
Re: От А до Я за любимите домати 2025
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4788 пъти
- Получил благодарност: 2728 пъти
4-5 дни вече са жлътнали като болни от жълтеница. Единственото, което ме съмнява е да не съм ги съсипала със картофената вода - пишеше 1сл на 1 литър, а аз сипнах на око в половин литрова бутилка дето поливам с нея.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
- alys
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 3121 пъти
- Получил благодарност: 1725 пъти
Отдолу изглеждат лилави листенцата. Не усвояват добре фосфора. Но защо? Обикновено това се получава, ако им е студено, но може да има още причини.
То няма какво да им се съсипе все още. Ако коренчетата са с хубав цвят, ще се оправят, но задължително смени почвата. Поне няма да има куркума и други.
То няма какво да им се съсипе все още. Ако коренчетата са с хубав цвят, ще се оправят, но задължително смени почвата. Поне няма да има куркума и други.
- хортензия
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 195 пъти
- Получил благодарност: 205 пъти
Изглеждат с перфекти коренчета
Може и куркумата да не им е харесала,защото са много мънички,а относно поливките сравнявам с моите-засяти на 24.01. вчера ги полях за втори път.През деня са на 25°,а вечер под 20° не пада.
Може и куркумата да не им е харесала,защото са много мънички,а относно поливките сравнявам с моите-засяти на 24.01. вчера ги полях за втори път.През деня са на 25°,а вечер под 20° не пада.
-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 89 пъти
- Получил благодарност: 938 пъти
Рецепта за картофена отвара:
200гр картоф или картофени обелки се варят в 1 литър вода най-малко 30 минути и получената течност се ползва при всяка поливка разредена 1:10
Пепеляшче,не е виновна картофената отвара за жълтеенето на разсада.
200гр картоф или картофени обелки се варят в 1 литър вода най-малко 30 минути и получената течност се ползва при всяка поливка разредена 1:10
Пепеляшче,не е виновна картофената отвара за жълтеенето на разсада.
- Sashika
- Kафенце
- Дал благодарност: 155 пъти
- Получил благодарност: 70 пъти
diado-ilian написа: ↑Фев 10, '25, 12:03 Налягай си парцалите!
Разпитай ловджии, пастири,гъбари и др. такива за горската част наоколо.Вкарването на органика е успоредно упражнение.
Благодаря ви , за съветите! Явно ще си налягма парцалите и ще се заредя с търпение.penkeler написа: ↑Фев 10, '25, 12:18 Трудно е да се прецени без да се анализират детайлите на място, но според предположения по описанието аз бих се ориентирал по скоро към размесване на почвата с наети селскостопански машини (трактор с голям плуг за дълбока оран, багер или фадрома) до степен на еднаквост на почвата в парцела.
Не успях да намеря , човек от селото , който да се съгласи да обърне малкият ми парцел. Всички , които имат някаква машина (само малки съм търсила) ми отказаха. Сама си я обръщам с лопата/вила (трудна работа , защото отгоре има чимове с трева, отдолу камъни ) ,изтръсквам чимовте и после с мотиката. Постепено , ще се случат нещата. Ще говоря с един съсед , ако може да ме снабди с овча тор от овцете , които отглежда. да ръся по лехите , може би отгоре ?!? С нея "отвари" правят ли се или само кокошата е подходяща?
Къртични около нас - колкото искаш , това число и в двора ми. Не знам как се разбират със сляпото куче , защото вярвам ,че и такова има по начина по който и изчезват растенията ( предимно луковиците) . Взимам си от тях, постоянно.
- хортензия
- Кафеджия/Кафеджийка
Днес ще засявам 2та серия домати.Изваждайки семената намерих пакетче от" Предай нататък " надписано леля Буба.Някой ще си ги познае ли -червен ли ,розов ли е ,търся информация за сорта?

Първата серия вече напират за пикиране

Първата серия вече напират за пикиране

- Misi
- Кана кафе
- Дал благодарност: 548 пъти
- Получил благодарност: 340 пъти
Браво Хортензия. Много ти са хубави доматките- тлъстички.
Би ли обяснила, колко време ги осветяваш и в каква почва е разсада.
Няма ненаказано добро! Добрините се връщат при хората, които ги раздават.
- хортензия
- Кафеджия/Кафеджийка
Благодаря,Миси !От миналата година ползвам торф на Дурпета най фина фракция при засяването.От показването на кукичките пускам лампите 3 денонощия нон стоп светят.След това се старая да ги осветявам поне 14часа на денонощие и на топличко 25° през деня.