С леки стъпки по росата
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1420 пъти
- Получил благодарност: 3101 пъти
Re: С леки стъпки по росата
Да, готвят. Обаче нямат друг избор сигурно. Като се върнеш в 19:00 от работа, пък си лягаш в 10:30, нямаш голям избор.ln_none написа: ↑Фев 11, '25, 18:27 А за вчерашната манджа не визирах някоя и друга изостанала порция (даже не мога да си представя логистиката, която е нужна да храниш ен на брой човека с различни претенции), а това, че много хора нарочно готвят в големи количества, за да си спестят време и усилия. Американците са луди по тоя "преп" - за цялата седмица храната се прави наведнъж и се замразява и това даже се счита за по-здравословния вариант, щото иначе ще закусват корнфлейкс и ще вечерят чипс. Това с таратора също съвсем не е изключение. Не знам защо се подценява този аспект, като иначе се стараем да сме по-здравословни, затова го споменах. Ама темата не е за здравословното, а за отслабването, затова спирам да се отнасям![]()
Да ти кажа, с големи резерви съм към това, което се представя за здравословно. Вегетарианството е избор, изключващ насилието. Защото за да изядеш животно, трябва да го убиеш. От там нататък здравословното хранене за мен е това, което е отгледано по традиционния начин. И с нищо да не се прекалява. Признавам, че не спазвам.
Иля Мечников е дошъл в България, за да разбере на какво се дължи дълголетието на българите. След Освобождението са направили преброяване, и се оказва, че сме с най-много дълголетници на глава от населението. За него интерес е представлявало и българското кисело мляко. Кой е Мечников може да видите в Гугъл. Та изводите, които си е направил, в най-общи линии са били - спазване на пости, ядене на сезонна храна, ядене на сух хляб, къпане в студена вода. И много движение/работа/. Забравих киселото мляко!!!
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4827 пъти
- Получил благодарност: 2761 пъти
Алина, разгледай тему. Има керамични, но трябва да разглеждаш повече
https://www.temu.com/search_result.html ... e_sn=10005
https://www.temu.com/search_result.html ... e_sn=10005
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
- Shami
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1693 пъти
- Получил благодарност: 1205 пъти
Мразя да готвя.Правя го по задължение.По принцип гледам да правя по-голямо количество за да остане поне за вечеря или и за другия ден обяда.Да,ама не.Всичко се изяжда.
Всеки яде различно в къщи и ставам луда.Всеки пие различни напитки.Даже чая като правя за всеки е различен.Единственото което се яде общо от всички е постен боб и таратор.
Днеска досега съм само на една попара 400кл.
Бих готвила за да остава и за другия ден ,даже обмислям дали да го направя поне за себе си.
Не съм решила още.Разбира се ,че предпочитам всичко да е свежо,точно това ме е спирало до сега.
Но за два дни примерно става.
Половината си живот съм била слаба,много слаба.Просто не се хранех почти.
Нямах време,въпреки,че повечето време съм била заобиколена от храна.Просто не ядях толкова.
Чопна малко салата или изям едно парче торта гараж.Доста често си карах на една кифла или един сладолед.Дълги целодневни смени,след работа сума народ ме чакаше,бегом в квартирата,къпя се,преобличам и на бар,дискотека ,механа.Прибиране почти сутрин към 4ч.Спане три часа и ме будеха отново за работа.Много приятелки и две големи компании обединявах точно аз.Къде ти време за храна.
Всеки яде различно в къщи и ставам луда.Всеки пие различни напитки.Даже чая като правя за всеки е различен.Единственото което се яде общо от всички е постен боб и таратор.
Днеска досега съм само на една попара 400кл.
Бих готвила за да остава и за другия ден ,даже обмислям дали да го направя поне за себе си.
Не съм решила още.Разбира се ,че предпочитам всичко да е свежо,точно това ме е спирало до сега.
Но за два дни примерно става.
Половината си живот съм била слаба,много слаба.Просто не се хранех почти.
Нямах време,въпреки,че повечето време съм била заобиколена от храна.Просто не ядях толкова.
Чопна малко салата или изям едно парче торта гараж.Доста често си карах на една кифла или един сладолед.Дълги целодневни смени,след работа сума народ ме чакаше,бегом в квартирата,къпя се,преобличам и на бар,дискотека ,механа.Прибиране почти сутрин към 4ч.Спане три часа и ме будеха отново за работа.Много приятелки и две големи компании обединявах точно аз.Къде ти време за храна.
Последно промяна от Shami на Фев 11, '25, 20:46, променено общо 1 път.
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4827 пъти
- Получил благодарност: 2761 пъти
Шами, така е, защото всички сте си в къщи през цялото време. Ние като сме на работа, само вечеряме заедно (а вече сме си и само двамата), но като бяха малки децата (след училище) обядваха в къщи и пак само на вечеря всички. Та манджите ми стигаха за 2 дни ( т.е. готвя вечерта-вечеряме; на другия ден децата обядват и вечерта вечеряме). На третия ден - отначало. Случвало ми се е да не ни се ядат манджи и правим пици, сандвичи, скари и нещо набързо. Обичам да готвя, но ако го правя всеки ден, най вероятно ще ми писне. Съчувствам на мамите, дето трябва да са на печката всеки ден ( а някой и по 2 пъти на ден).
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
- polyabs
- Кафе машина
- Дал благодарност: 413 пъти
- Получил благодарност: 200 пъти
Едно вкусно диетично предложение от мен ... изпробвано е:
https://www.vzonata.com/techen-boben-shokolad/
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
Какво означават съкращенията 1БВ, 2БМ, 1БВМ?polyabs написа: ↑Фев 11, '25, 23:52 Едно вкусно диетично предложение от мен ... изпробвано е:
п.с. Разбрах, Въглехидратен блок, мазнинен блок...
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
Добрутро! Днес съм скокнала в 5:30 някъде, буквално скокнала, защото котката събори нещо
Полежах, полежах, пък станах. Сега ще трябва да залича вчерашните малко калории, до обяд няма как да издържа без нищо.
Попрочетох малко за Зоната, не е моето. Много броене, таблици, забрани, а в крайна сметка е калориен дефицит.
Качих се и на кантара. Трети ден първото число е 67, нещата вървят добре!
При вас как е?

Полежах, полежах, пък станах. Сега ще трябва да залича вчерашните малко калории, до обяд няма как да издържа без нищо.
Попрочетох малко за Зоната, не е моето. Много броене, таблици, забрани, а в крайна сметка е калориен дефицит.
Качих се и на кантара. Трети ден първото число е 67, нещата вървят добре!

При вас как е?
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 58 пъти
- Получил благодарност: 1004 пъти
Ми как да е - станах, изтанцувах един танц, па седнах да прочета какво ново има в росата
Оф, много е трудно при вас с големите семейства. Мене явно вятър ме вее на бял кон. Но все пак, яжте ги тия зеленчуци - с хляб, с пържоли, с вафли ако щете. Все пак по-важното е да сме здрави. Слаб и болен е много по-лошо от здрав и дебел
Сетих се за един трик, който много ми помага да не се тъпча. След вечеря ако ми се хапва още нещо - десерт или чипс примерно - не си го забранявам, обаче винаги си давам едни 10-15 минути пауза, в която стоя права. Ако след това още ми се яде, си ям. Но много често за тия минути сигналите от стомаха за ситост стигат до мозъка и даже ми става тежко. Важно е да си прав, като си седнал не се усеща така.

Оф, много е трудно при вас с големите семейства. Мене явно вятър ме вее на бял кон. Но все пак, яжте ги тия зеленчуци - с хляб, с пържоли, с вафли ако щете. Все пак по-важното е да сме здрави. Слаб и болен е много по-лошо от здрав и дебел

Сетих се за един трик, който много ми помага да не се тъпча. След вечеря ако ми се хапва още нещо - десерт или чипс примерно - не си го забранявам, обаче винаги си давам едни 10-15 минути пауза, в която стоя права. Ако след това още ми се яде, си ям. Но много често за тия минути сигналите от стомаха за ситост стигат до мозъка и даже ми става тежко. Важно е да си прав, като си седнал не се усеща така.