Хляб, баници, закуски за шампиони

Изкушения за лакомници и гурмани.
Публикувай отговор
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Дал благодарност: 4757 пъти
Получил благодарност: 2719 пъти

Re: Хляб, баници, закуски за шампиони

Мнение от pepelqshka71 »

Ние все още сме в ремонт, така, че не обръщайте внимание на коридора и липсващата первазка под кухненските шкафове и липсващата врата :nod: , но Рая снощи си дойде, а утре си отива и реши да си направи кифличките на Грийни. Много, много и харесват ( на нас също, но ще меся през седмицата).
Изображение
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Дал благодарност: 4757 пъти
Получил благодарност: 2719 пъти

Мнение от pepelqshka71 »

Грийни, кифличките ти се оказаха високо оценени в нашия дом. Благодаря за рецептата :tzeluvka:
И първа доза е готова.
Изображение
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Аватар
greeneyed
Наркоман
Дал благодарност: 1191 пъти
Получил благодарност: 2160 пъти

Мнение от greeneyed »

Ей, че сте сладурани))))))))))))) И ремонтът върви, есенната украса курдисана и кифлички правите! Утре може да спретна и аз една доза, макар да нямам течен шоколад. :nod:
Не искайте много- не можете да му платите цената... Ванга

моите цветя
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1400 пъти
Получил благодарност: 3089 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

pepelqshka71 написа: Окт 5, '24, 20:35 Ние все още сме в ремонт, така, че не обръщайте внимание на коридора и липсващата первазка под кухненските шкафове и липсващата врата :nod: ,
Вместо да похваля детето, взех да се взирам какво било липсвало. Във всеки случай коридора си е там :D
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Дал благодарност: 1533 пъти
Получил благодарност: 2922 пъти

Мнение от Гео, граф »

За втори път правя тези добруджанки, както ги е нарекла Еличка, защото от нея си чопнах рецептата. Тези на снимката са първите, тях ги правих както тя ги е дала, а на вторите сложих в дупчицата отгоре по една лъжичка песто и ми харесаха повече (само че докато реша да ги снимам, те свършиха :lol: ). Стават малко неугледни, но затова пък много вкусни :nod:

Изображение

Ето и рецептата, направо я копирам:

1 чаена чаша кисело мляко
1 равна чаена лъжица сода бикарбонат
1 чаена чаша натрошено сиренце
1 яйце
2,5 чаени чаши брашно + 2-3 супени лъжици за омесване
масло - по една чаена лъжица на питчица (тук на око, де)
Сол по желание, максимум 1 чаена лъжица. Аз не съм слагала, защото не ядем солено.

В голяма купа към киселото мляко се прибавя содата, разбърква се да шупне, след това натрошеното сирене и яйцето, брашното и се замесва меко тесто, бъркаме само с лъжица без много престараване. Изсипваме на набрашнен плот. От него с набрашнени ръце се оформят около 8 топки и се подреждат леко натиснати в застлана с хартия за печене тава (идеално се събират в тавата от фурната). В средата на всяка топка с пръст се прави вдлъбнатина, в която се поставя парче масло. Питките се пекат във фурна, загрята на 190 градуса до зачервяване.
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1400 пъти
Получил благодарност: 3089 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Мммм, сигурно са много вкусни! Аз по същата рецепта, но по-малко количество, правя бухтички. Сиренцето ги прави сочни, много ги обичаме.
Nastenka
Кафе с мляко
Дал благодарност: 225 пъти
Получил благодарност: 152 пъти

Мнение от Nastenka »

Изображение

Не мога да не споделя тази идейна фокача за празничен повод. Смятам да я пробвам. Няколко цвята чушки, чери домати, маслини, листенца от босилек и каквото ви дойде отвътре.

Взета е оттук: https://www.facebook.com/fitodiveya?ref=embed_post
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”