За една голяма уста
- Гео, граф
- Наркоман
- Дал благодарност: 1572 пъти
- Получил благодарност: 2971 пъти
Re: За една голяма уста
Тц, телефона трие, м@мицата му

Нонееее,

Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- Lalel4e
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 991 пъти
- Получил благодарност: 966 пъти
Ауу, кви сте зли! Такваз кралица ли искате?!
Аз абдикирам!
Аз абдикирам!

Моето представяне в YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC2qiRn ... I5o9nT8RCw
Блог: Цветята, времето и вятъра
- Lalel4e
- Баш кафе майстор
"Добре дошла отново" на мен!
Сезонът на скитосванията официално открит!

Дворът е на етап "тъкмо за почистване". Времето - вече твърде горещо!

Другата седмица го дават захлаждане - тъкмо за работа! Точа зъби да се метна за 3-4 дни, да видим какво ще ми обърка плановете
Засега за разправяне все още няма - пълна скука при мен!
Поздрави от обещаващия Coral Charm:

И от "това, синичкото"
не го знам как се казва. Някой да каже.

Лаленцата изглеждат добре засега, зюмбюлите също дават заявка. Мащерката ми е 30 см
Нормално ли е? Аз я искам ниска, пълзяща, а тя стърчи нагоре, че чак поляга 
Айде, спорна да е тази година! Без природни аномалии и рекорди!
Сезонът на скитосванията официално открит!

Дворът е на етап "тъкмо за почистване". Времето - вече твърде горещо!

Другата седмица го дават захлаждане - тъкмо за работа! Точа зъби да се метна за 3-4 дни, да видим какво ще ми обърка плановете

Засега за разправяне все още няма - пълна скука при мен!
Поздрави от обещаващия Coral Charm:

И от "това, синичкото"

Лаленцата изглеждат добре засега, зюмбюлите също дават заявка. Мащерката ми е 30 см

Айде, спорна да е тази година! Без природни аномалии и рекорди!

Моето представяне в YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC2qiRn ... I5o9nT8RCw
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1425 пъти
- Получил благодарност: 3103 пъти
И аз се излъгах с една мащерка, най-обикновена, и да - такава е
Иначе си има и сортове, които са ниски и пълзящи.
Синичкото е плевелче някакво, и при мен е нацъфтяло. Имам си и почвопокриван вероника, точно така цъфти, малко по-късно. Направо не знам защо я взех

Синичкото е плевелче някакво, и при мен е нацъфтяло. Имам си и почвопокриван вероника, точно така цъфти, малко по-късно. Направо не знам защо я взех

- Lalel4e
- Баш кафе майстор
Ти да видиш! "Синичкото" се оказа наистина вероника, някаква си там персийска! Как може едно растение да има толкова различни вариации, че дори и бегла прилика да нямат?!
А мащерката колко е обикновена/необикновена не знам, но миризмата все ми напомня на чубрица. Няма го онзи фин билков аромат, който помня от детството. А може и да се заблуждавам. Все се каня като отида в Костанденец, да се разходя по онзи баир, където беряхме с баба едно време и все не го правя, но за тази година определено ми е в списъка със задължителни дейности! Смятам да си откопая някое и друго коренче и да насея в Брягово. И на вилата имам мащерка - по-ниска от тревата (също като в Костанденец), ама не знам дали е сорта, или от зверските условия. За миризмата не знам какво да кажа - сякаш няма особено много аромат
Днес сях доматки
Всъщност, не съм особено въодушевена, защото досега не съм го докарвала по-далеч от страхотен разсад, който умира в момента, в който го засадя, или малко по-късно
Тази година нали точа зъби за капково, та викам си то бива сега пък капково без домати, я!
А мащерката колко е обикновена/необикновена не знам, но миризмата все ми напомня на чубрица. Няма го онзи фин билков аромат, който помня от детството. А може и да се заблуждавам. Все се каня като отида в Костанденец, да се разходя по онзи баир, където беряхме с баба едно време и все не го правя, но за тази година определено ми е в списъка със задължителни дейности! Смятам да си откопая някое и друго коренче и да насея в Брягово. И на вилата имам мащерка - по-ниска от тревата (също като в Костанденец), ама не знам дали е сорта, или от зверските условия. За миризмата не знам какво да кажа - сякаш няма особено много аромат

Днес сях доматки

Всъщност, не съм особено въодушевена, защото досега не съм го докарвала по-далеч от страхотен разсад, който умира в момента, в който го засадя, или малко по-късно

Тази година нали точа зъби за капково, та викам си то бива сега пък капково без домати, я!

- Гео, граф
- Наркоман
- Дал благодарност: 1572 пъти
- Получил благодарност: 2971 пъти
От няколко години сея домати, Лечко, слава богу че имам добри другарчета, та хапвам. Ако трябваше да разчитам на моя си разсад, щях да ям целогодишно пластмасови домати
. Утре ще ти го снимам да се посмеем заедно - стръкчетата мязат на миниатюрни, ужасно хилави палмички и имат толкова изтерзан вид, че жал да ти стане. Ами нямам достатъчно светлина никъде в апартамента и не мога да произведа качествени разсади.
А ти щом ще имаш капково, задължително сади домати, само им сложи и засенчваща мрежа - от опит

А ти щом ще имаш капково, задължително сади домати, само им сложи и засенчваща мрежа - от опит

Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
-
- Кафе с мляко
- Дал благодарност: 782 пъти
- Получил благодарност: 343 пъти
Капковото е голяма благодат!
Нашето го сглобихме още преди да имаме вода в парцела. Пълнехме кубитейнера от комшиите. Бяхме обработили само около 70-80 м2, но и от тях брахме пусна реколта - тиквички, краставици, домати, цвекло, босилек, царевица 
Ако имате въпроси по направата му, съм насреща!

Ако имате въпроси по направата му, съм насреща!
- Lalel4e
- Баш кафе майстор
Че аз миналата... или по-миналата (не помня) година го държах на прозореца на северната стая докато вънка се затопли достатъчно, че да го преместя на остъклената тераса. Стана страхотен! Не знам колко дни/седмици не беше го близвал слънчев лъч. После, разбира се, трябва да се "кали" - по 10 мин. на слънце и с увеличаване на времето, да не прегори.
То при мен разсада винаги става страхотен, ама дотам.
Да не би да е от почвата?

Ся, аз не си въобразявам, че като направя хубав разсад и имам капково, ще бера домати... Почвата в Брягово е страхотна, обаче, според мен има някакви болести вътре - гниенета разни, та смятах да я обработвам с бордолезов и после да наливам от тези.. оф, не знам как се казват - полезните гъби дето се продават на прахчета - микоризни разни там. Ама само с добрите намерения си оставам.
Трябва да се канализирам малко, обаче не мога и не мога!
Благодаря, Софи! Смятам тази дейност да я предоставя на професионалисти - ще се възползвам от услугите (платени, разбира се, да не бъда разбрана погрешно) на тандем Любознателни. Колкото и да разправят че е фасулска работа, мен ми писна да разбирам от всичко и вече ми се иска поне някои неща да са ми направени както трябваSofiya Stoicheva написа: ↑Мар 14, '25, 13:04 Капковото е голяма благодат!...
Ако имате въпроси по направата му, съм насреща!![]()

То не е и някаква скъпотия, че да се мъча да се справям сама.
Тук като ви чета, виждам, че почти всички сте си по двойки. В смисъл, каквото правите по селата/градините, го правите семейно. При нас е малко по-различно - като цяло тази дейност не е във фокуса на семейството. По-скоро е мое си хоби. ММ помага каквото може, обаче то просто акъла не му е там. Днес ми показва едно кратко видео за разликата между къртицата и сляпото куче - мислел, че аз идея си нямам.