С леки стъпки по росата
- Shami
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1687 пъти
- Получил благодарност: 1200 пъти
Re: С леки стъпки по росата
При мен не работи.Дали ще закусвам сутрин или не няма разлика, после все съм си гладна и си ям стабилно.Затова се старая да пропускам поне закуската.ln_none написа: ↑Фев 6, '25, 14:30Това работи ли при някого? Аз ако почна да ям от сутринта сериозно, пиши го целия ден ще мине в ядене. Като Мечо Пух съм - колкото повече, толкова повечеОсобено на Фазаново като ме почнат бабите с пържени филии в 9, става страшно... ама там поне си изравнявам баланса с тежък физически труд.
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1416 пъти
- Получил благодарност: 3099 пъти
Тц, не работи, ама хич!ln_none написа: ↑Фев 6, '25, 14:30Това работи ли при някого? Аз ако почна да ям от сутринта сериозно, пиши го целия ден ще мине в ядене. Като Мечо Пух съм - колкото повече, толкова повечеОсобено на Фазаново като ме почнат бабите с пържени филии в 9, става страшно... ама там поне си изравнявам баланса с тежък физически труд.

Ноне, силно съм изненадана как се нареди и ти в тая тема. Обаче можеш да си за еталон, към който да се стремим!

Алис, имай предвид,че той си пада малко фантазьор от време на време

Днес го карах да ми смята лице на сегмент от кръг, смята смята, и накрая го сметна грешно. Аз визуално виждам, че няма как да е толкова. Сметнах го тоя сегмент като правоъгълник, за да му кажа, че греши, и натаманих там едно число. Права си, казва. Сметна го пак, вече разчитам че е вярно. Ами ако го пита някой, който няма да се усъмни?
Е как бе! Единият ти казва да приемаш 1700 калории, другият - 1400. Че това си е половин шоколад!

- Тутти
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 3392 пъти
- Получил благодарност: 3844 пъти
Имам си апетит, не се оплаквам. Килограмите (онези излишни седем) ми тежат. През юли направих плодовия режим на Лидия Ковачева и свалих 9 кг. Минаха осем месеца и трябва пак да повторя поне двадесет дни режим. Защото организма когато е след такова здравословно отслабване, започва да наваксва едва след като минат осем или девет месеца. Иначе издържам без никакъв проблем 30 дни на плодове. За мен е важно да имам тези десет дни над двадесетте, за да изчистя ушите, очите и мозъка. Те се чистят след 21 -я ден. Всеки ден над двадесет дни дава месец задържане на постигнатото тегло. Затова разчитам на тези осем-девет месеца. Режима го правя ежегодно поне веднъж от 1992 доколкото си спомням. Детето беше първи клас. Тогава имах кисти в яйчниците и вместо операция, ги стопих за две седмици с плодовете и това беше, дотам. Благодарна съм на проф. Панко Станчев, той ми каза за плодолечението и ме отърва от операция. Никога повече нямаше причина да гладувам, но профилактично се научих да правя такива плодови дни. След четвъртия ден, когато е най-трудно, всичко става безкрайно приятно и буквално еуфорично. Лекота, здрав сън, добро настроение, остър ум, сила и желание за работа…
Само през 2017 не можах да гладувам с плодове. Тогава качих десет килограма за няколко месеца. После ги свалих пак с плодове….но стартирах трудно, боля ме главата първите дни. Дотогава нямах проблем с килограмите, после останаха едни седем в плюс и ми стана по-трудно. Затова ежегодно е най-добре тридесет дни или два пъти по двадесет дни, да не се пропуска. Захранването ми е много стриктно, не си позволявам никакви своеволия, за да си спестя неприятности и за да запазя резултата.
Диета не мога да правя, калории никога не съм броила. Вярвам в разделното хранене, опитвам се да го спазвам, не винаги успявам. Ако съм прегрешила много, на другия ден изкарвам на плодове чак до вечеря и се справям.
Ех, само ако можех да спазвам разделното хранене и да не комбинирам сиренето с хляб, или рибата с картофи, или месото с ориз, тогава щеше да ми е по-лесно, нямаше да се замислям за килограми, щях да съм постоянно слабичка. Ама и аз съм любител на хляба и сладкото, понякога нарушавам правилата.
Иначе може и да ви възмути, но никога не се меря, само когато съм на плодов режим да знам как се развиват нещата. Не искам да се превръща във фикс идея някакво тегло. Трябва да ни радва храната, все пак.
Плодовете са тези, които детоксикират, зеленчуците ни засищат без да ни надебеляват.
Имам намерение от средата на февруари да направя пак плодов период, ще пиша тук. Сега обявявам, за да има черно на бяло и да спазя обещанието пред себе си.
Само през 2017 не можах да гладувам с плодове. Тогава качих десет килограма за няколко месеца. После ги свалих пак с плодове….но стартирах трудно, боля ме главата първите дни. Дотогава нямах проблем с килограмите, после останаха едни седем в плюс и ми стана по-трудно. Затова ежегодно е най-добре тридесет дни или два пъти по двадесет дни, да не се пропуска. Захранването ми е много стриктно, не си позволявам никакви своеволия, за да си спестя неприятности и за да запазя резултата.
Диета не мога да правя, калории никога не съм броила. Вярвам в разделното хранене, опитвам се да го спазвам, не винаги успявам. Ако съм прегрешила много, на другия ден изкарвам на плодове чак до вечеря и се справям.
Ех, само ако можех да спазвам разделното хранене и да не комбинирам сиренето с хляб, или рибата с картофи, или месото с ориз, тогава щеше да ми е по-лесно, нямаше да се замислям за килограми, щях да съм постоянно слабичка. Ама и аз съм любител на хляба и сладкото, понякога нарушавам правилата.
Иначе може и да ви възмути, но никога не се меря, само когато съм на плодов режим да знам как се развиват нещата. Не искам да се превръща във фикс идея някакво тегло. Трябва да ни радва храната, все пак.
Плодовете са тези, които детоксикират, зеленчуците ни засищат без да ни надебеляват.
Имам намерение от средата на февруари да направя пак плодов период, ще пиша тук. Сега обявявам, за да има черно на бяло и да спазя обещанието пред себе си.
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Kakichka
- Кана кафе
- Дал благодарност: 387 пъти
- Получил благодарност: 656 пъти
- Обратна връзка:
Ей, значи, зарибихте ме с чата с AI, аз обикновено го ползвам за сложни екселски формули, но днес му докладвах какво съм яла - закуска кафе и фреш портокали, междинно шепа протеинови ядки и обяд крем супа чушки с малко сирене, и 200 грама гъби с масло - отсече нещо като 700-800 калории, което ми се вижда твърде нереалистично. Затова изгризах сега 2 бразилски ореха и една макадемия, но мисля скоро ще се отегча от толкова сметки и мислене.
Аз съм мега злояда - ако има сготвено нещо, дето не го обичам, няма да ям въобще, затова почвам да готвя такива неща - спанак, винен кебап, някакви манджи с меса, все неща дето не ги обичам, но пък домашните любимци ще имат какво да ядат.
Аз ще имам нарязани в хладилника зелена салата, зеле,.моркови настъргани, и това много спасява положението - вадя, правя салата със зеленчуци,.малко семки и бучка сирене - идеално ми идва, засища и е полезно.
И за финал да кажа - хич не съм свалила и грам, даже според кантара още качвам
Аз съм мега злояда - ако има сготвено нещо, дето не го обичам, няма да ям въобще, затова почвам да готвя такива неща - спанак, винен кебап, някакви манджи с меса, все неща дето не ги обичам, но пък домашните любимци ще имат какво да ядат.
Аз ще имам нарязани в хладилника зелена салата, зеле,.моркови настъргани, и това много спасява положението - вадя, правя салата със зеленчуци,.малко семки и бучка сирене - идеално ми идва, засища и е полезно.
И за финал да кажа - хич не съм свалила и грам, даже според кантара още качвам

Добрата фея, която понякога се превръща в луда кравичка. Обичам шарено в розови нюанси, пролетта и вярвам в доброто приятелство.
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 58 пъти
- Получил благодарност: 1002 пъти
Ааа, и аз си имам няколко шепи сланинка за претопяване

- ljuboznatelna
- Чист кофеин
Разбрах защо са колебанията на кантара. Задържам вода. Ако се поразкърша повече, се извежда, и тежа по- малко. Онзи ден се случи една неприятност, която ме притесни, кръвното отиде в небесата, пих хапче, и тази сутрин съм 67.4кг Сега не знам с кои цифри да правя сравнение, излиза, че за седмица съм свалила повече от килограм. По този повод опекох фъстъчки, и се почерпих и аз! 

- Shami
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1687 пъти
- Получил благодарност: 1200 пъти
Алинче,много полезна информация.
Пазара отложих за утре,но ще видя да включа някоя салата в менюто си.
Днес рано,рано ММ донесе топли банички с боза и как да откажа,ще му стане обидно.
Хапнах.Издумках си половината калории за деня.
Но пък твърдо реших да спра сладките изкушения.Поне всякакви видове пасти,еклери ,вафли тях да махна от менюто си.
Ще включа плодове на тяхно място.
Хич няма да ми е лесно,много съм свикнала да се подслаждам.Но от мен си зависи.Трябва да се стегна
Люб, щом си спряла хапчетата бъди внимателна със кръвното.
Онзи ден и аз пих цяло хапче за кръвното .И аналгин пих, че глава много ме болеше.
Имало е магнитни бури.Този месец казват,че ще са повече и хората чувствителни и с проблемно кръвно да внимават.
При мен също има задържане на вода и кантара играе.
Пазара отложих за утре,но ще видя да включа някоя салата в менюто си.
Днес рано,рано ММ донесе топли банички с боза и как да откажа,ще му стане обидно.
Хапнах.Издумках си половината калории за деня.
Но пък твърдо реших да спра сладките изкушения.Поне всякакви видове пасти,еклери ,вафли тях да махна от менюто си.
Ще включа плодове на тяхно място.
Хич няма да ми е лесно,много съм свикнала да се подслаждам.Но от мен си зависи.Трябва да се стегна

Люб, щом си спряла хапчетата бъди внимателна със кръвното.
Онзи ден и аз пих цяло хапче за кръвното .И аналгин пих, че глава много ме болеше.
Имало е магнитни бури.Този месец казват,че ще са повече и хората чувствителни и с проблемно кръвно да внимават.
При мен също има задържане на вода и кантара играе.