Разпознаване на болести и вредители
Модератор: Миша
- johnstalker
- Наркоман
- Дал благодарност: 369 пъти
- Получил благодарност: 659 пъти
- Обратна връзка:
Re: Разпознаване на болести и вредители
Spoiler
alina написа: ↑Фев 2, '25, 19:15Не са плесен.Лишеи растителни.Корените на дървото стигнали до подпочвените води.Според мен нищо няма да стане на дърветата.Най-често лишеи растат от север. В гората така намирахме, къде е север, къде е юг. Но можеш по инструкцията да действаш: https://rosesplants.com/69514/%D0%BE%D0 ... 0%B8%D1%8F

-
- Кафе с мляко
- Дал благодарност: 258 пъти
- Получил благодарност: 166 пъти
На север се образуват мъховете. Лишеите могат да растат навсякъде.Тук пише, че доколкото може да има вреда от лишеите, тя е косвена. Сами по себе си не вредят. Пише също и как да решите проблема. Конкретно за златистия лишей показан на снимките се смята, че е индикатор за чиста природна среда, най-вече въздух.
https://www.bgfermer.bg/article/7154266
- ugod
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 330 пъти
- Получил благодарност: 386 пъти
Nastenka написа: ↑Фев 3, '25, 17:40На север се образуват мъховете. Лишеите могат да растат навсякъде.Тук пише, че доколкото може да има вреда от лишеите, тя е косвена. Сами по себе си не вредят. Пише също и как да решите проблема. Конкретно за златистия лишей показан на снимките се смята, че е индикатор за чиста природна среда, най-вече въздух.
https://www.bgfermer.bg/article/7154266
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 5768 пъти
- Получил благодарност: 3835 пъти
Някой знае ли каква е тази чернилка по Picea pungens - ''Hoopsii'' и как да лекувам ако е болест. Блажно черен налеп. Така е по голямата част от него. Върха е чист. Питах ММ да не си е палил косачката до него (бензинова е) и да го е опушил, но той не си признава.

"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1673 пъти
- Получил благодарност: 3703 пъти
Това сигурно е гъбично, но върви заедно с някакви въшки, може и щитоносни. Лепи се по сладкия им сок.
- pepelqshka71
- Чист кофеин
Люб, с какво да пръскам. Да се опитам ли преди това да го мия (макар, че едва ли ще падне, защото седи блажно)
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
- zeleno
- Наркоман
- Дал благодарност: 606 пъти
- Получил благодарност: 1281 пъти
Пепеляш , не знам дали си пръскала вече с нещо , но да си кажа
трябва фунгицид , който е комбинация от системен и контактен / примерно Суич / + системен инсектицид
аз моите клети туи пръсках включително и с Бохемит , за да съм сигурна , че съм изтрепала въшките
трябва фунгицид , който е комбинация от системен и контактен / примерно Суич / + системен инсектицид
аз моите клети туи пръсках включително и с Бохемит , за да съм сигурна , че съм изтрепала въшките
- pepelqshka71
- Чист кофеин
Зеленко, още не съм пръскала с нищо. Времето не позволява, но при пръв удобен случай ще напръскам. Имам суич, имам и моспилан и тепеки ( с едно от двете).
Сега снимах тези малки топченца, които са сухи и вътре няма нищо, но ме съмнява дали не е имало някакви гадинки. На места има смола по клонките - признак, че си отива
Умишлено не уголемявам снимката за да можете да я увеличите 2 пъти и да се види по добре.

Сега снимах тези малки топченца, които са сухи и вътре няма нищо, но ме съмнява дали не е имало някакви гадинки. На места има смола по клонките - признак, че си отива
Умишлено не уголемявам снимката за да можете да я увеличите 2 пъти и да се види по добре.

- Миша
- Наркоман
- Дал благодарност: 332 пъти
- Получил благодарност: 1579 пъти
- Обратна връзка:
Някаква щитоносна въшка, топчетата са щитчетата, които я предпазват и е трудна за унищожаване.pepelqshka71 написа: ↑Апр 5, '25, 19:40 Някой знае ли каква е тази чернилка по Picea pungens - ''Hoopsii'' и как да лекувам ако е болест. Блажно черен налеп. Така е по голямата част от него. Върха е чист.
![]()
Проксимо или Браи 10 мл за 10 л вода + Силвет 3 мл
4 пръскания през 4 дни с добро обливане