Картини
Модератор: scleri
- Breda
- Баш кафе майстор
- Получил благодарност: 249 пъти
Re: Картини
Елица Карабашлиева се вдъхнови от моето Лимончело,но динята взе превес,лигите текат в коментарите и не виждат розата,а била толкова трудна за рисуване

- Миша
- Наркоман
- Дал благодарност: 329 пъти
- Получил благодарност: 1551 пъти
- Обратна връзка:
Sebastian Bauer
Гео, благодаря ти, че откри автора на тези красоти, как си мечтая да се сдобия с някоя от тях, еех, мечти...

Гео, благодаря ти, че откри автора на тези красоти, как си мечтая да се сдобия с някоя от тях, еех, мечти...

- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Дал благодарност: 1645 пъти
- Получил благодарност: 3835 пъти
В десети клас разгледах изложбата на софийски художник, роден в Н.З. Връщах се в залата всеки ден заради едно маслено платно. Пейзаж на малка буйна рекичка край Княжево. На среден план се виждаше едно дърво, вчепкало корени в каменистия бряг. А малко по-назад зад него се виждаше храст, сияещ в слъчево жълто. Връщах се пред картината всеки ден заради сияещия храст зад дървото.
Бяхме само аз и един възрастен човек - все трябва някой да пази картините, нали. Под някои имаше забодена с габърче бележка "Продадена".
- Харесвате ли тази картина? - попита ме пазачът.
- Страшно много! - отвърнах.
- Защо не я купите?
- Защото сигурно е толкова много скъпа, колкото много ми харесва.
- Колко може да платите?
- Събрала съм 150 лв. за книжарницата.
- Ето ценоразписа - тя струва 300 лв. Но ще ви я продам за парите, събрани за книжарницата.
Боже! Това беше художникът!. Той забоде картончето "Продадена", а аз изтичах до нас за парите.
Нямаше по-щастлива десетокласничка от мен!
Години наред си мислих, че докато остарея, ще събера голяма колекция картини. Но повече не се реших да дам събраните пари за книжарницата - за картина, щом мога да се задоволя с масова репродукция.
А това няма как да стане с книгите.
Те винаги са оригинал!
Бяхме само аз и един възрастен човек - все трябва някой да пази картините, нали. Под някои имаше забодена с габърче бележка "Продадена".
- Харесвате ли тази картина? - попита ме пазачът.
- Страшно много! - отвърнах.
- Защо не я купите?
- Защото сигурно е толкова много скъпа, колкото много ми харесва.
- Колко може да платите?
- Събрала съм 150 лв. за книжарницата.
- Ето ценоразписа - тя струва 300 лв. Но ще ви я продам за парите, събрани за книжарницата.
Боже! Това беше художникът!. Той забоде картончето "Продадена", а аз изтичах до нас за парите.
Нямаше по-щастлива десетокласничка от мен!
Години наред си мислих, че докато остарея, ще събера голяма колекция картини. Но повече не се реших да дам събраните пари за книжарницата - за картина, щом мога да се задоволя с масова репродукция.
А това няма как да стане с книгите.

Те винаги са оригинал!

Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
- Мария Николова
- Наркоман II ранг
- Дал благодарност: 1645 пъти
- Получил благодарност: 3835 пъти

Мише, благодаря ти за подбора на тези великолепни картини! Тази ме плени!
В момента чета поредица книги "Музи" и в тази пианистка виждам удивителната Алма - начетена, интелигент-на пианистка и авторка на песни.
Тя се влюбва във великия Густав Малер - композитор и диригент. 20 години по-възрастен от нея. Той пада на коляно и моли тя да се омъжи за него при условие - да не му пречи, да не свири и да не се опитва да компо-зира. Достатъчно е да го вдъхновява и да се грижи да му осигурява пълно спокойствие, за да може да твори. Когато след години Малер почива, Алма се опитва отново да седне пред рояла. Но вече не може да създаде песен.
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
- Миша
- Наркоман
- Обратна връзка:
Аз се колебая между тази и втората, харесва ми погледът на старата жена, мъдър, спокоен и твърд, щом погледна в тези очи сякаш усещам някакво опора.
Преди години в музея на Стрелча така ме плени една картина на Мильо Балтов, местен художник , дарил сградата на Историческия музей, втория етаж е галерия с негови творби, портрета на майка му ми подейства точно по този начин, очите на хората разказват толкова много, сякаш можеш да усетиш целия им живот, бих отишла там само за да мога отново да се потопя в тези очи. Е, и за да видя отново Жаба могила
, и онези зевзешки надписи, които се срещат почти навсякъде около и в Стрелча
, май не съм разказвала за този интересен край
Там има и тракийско светилище с трон, от който виждаш на длан цялата долина , и най-меките килими от мъх, по които съм стъпвала, наблизо е и тракийския тюрзис, до който вече почти не може да се стигне, а е обект от национално значение
, там са и Сополивите камъни , и още много интересни места. И фонтана на центъра, танцуващата Балерина, която май вече не танцува, но поне са а възстановили, механичния фонтан е създаден 76та година от местен инженер.
Открих стари кадри с фонтана.
и сега
Преди години в музея на Стрелча така ме плени една картина на Мильо Балтов, местен художник , дарил сградата на Историческия музей, втория етаж е галерия с негови творби, портрета на майка му ми подейства точно по този начин, очите на хората разказват толкова много, сякаш можеш да усетиш целия им живот, бих отишла там само за да мога отново да се потопя в тези очи. Е, и за да видя отново Жаба могила

Открих стари кадри с фонтана.
и сега
- мечтица
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1406 пъти
- Получил благодарност: 2728 пъти
Млад български художник Александр Асенов.

Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
- Миша
- Наркоман
- Обратна връзка: