Приказки под шипковия храст.

За разговори, други теми или просто да побъбрим...
Публикувай отговор
Аватар
Shami
Чист кофеин
Дал благодарност: 1601 пъти
Получил благодарност: 1170 пъти

Re: Приказки под шипковия храст.

Мнение от Shami »

Ако някой е закъсал мога да разделя семките с него.Пари не искам.
Даже ще ми е драго повече хора да ги изпробваме.
То и гроздето бих разделила,ама няма как.
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Дал благодарност: 4588 пъти
Получил благодарност: 2643 пъти

Мнение от pepelqshka71 »

Значи търсиш десертни сортове. Като ти даде имената, ги потърси в интернет и изчети и тамошната информация за сравнение. Все ще се спреш на нещо. Колко място имаш? Намисли им първо мястото и така ще знаеш бройките, с които ще се ограничиш.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Аватар
alys
Чист кофеин
Дал благодарност: 3057 пъти
Получил благодарност: 1666 пъти

Мнение от alys »

Шами, аз съм доволна от Августин. Имаше по 1-2 семки в зрънце. Добре роди, мощно расте, вкусно е. Прочети характеристиките. Поръчах от този сайт, коректни са https://www.sevastianov-vines.com/infor ... D-124.html
alina
Кана кафе
Дал благодарност: 251 пъти
Получил благодарност: 417 пъти

Мнение от alina »

Shami написа: Яну 24, '25, 20:21 Ако някой е закъсал мога да разделя семките с него.Пари не искам.
Ти поръчи ли домати вънъшно приличащи на пипер? Аз веднъж поръчвах от Шумен, Будьоновка. Май, ще пиша пак на човека...
Десертните гроздета не вървят при мен.Садих Киш-миш, садих Русалка бяла и черна, и два още някакви едри..Една Русалка оцеля и то едва крята..Киш-миш потроши котката, скочи върху него, отчупи присадката..Какъв дявол я изпрати точно на лозичката , не знам..Пред очите ми потроши лозичката.. При Галина може би ще поръча Киш-миш, тъмен.и ще оградя с метална мрежа..
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1318 пъти
Получил благодарност: 2976 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Айде, пак го обърнахте на доматена тема.
По този повод ще кажа, че аз, понеже не слагам табелки, не можах да отлича биволско сърце от момини сълзи - еднакви на вид, еднакво хубави на вкус. Що им се притрисате толкова, не мога да разбера! Аз пък ще сея само три вида. :hihihi:
Аватар
alys
Чист кофеин
Дал благодарност: 3057 пъти
Получил благодарност: 1666 пъти

Мнение от alys »

Хоби :)
Аватар
Shami
Чист кофеин

Мнение от Shami »

alina написа: Яну 25, '25, 12:36
Shami написа: Яну 24, '25, 20:21 Ако някой е закъсал мога да разделя семките с него.Пари не искам.
Ти поръчи ли домати вънъшно приличащи на пипер? Аз веднъж поръчвах от Шумен, Будьоновка. Май, ще пиша пак на човека...
Десертните гроздета не вървят при мен.Садих Киш-миш, садих Русалка бяла и черна, и два още някакви едри..Една Русалка оцеля и то едва крята..Киш-миш потроши котката, скочи върху него, отчупи присадката..Какъв дявол я изпрати точно на лозичката , не знам..Пред очите ми потроши лозичката.. При Галина може би ще поръча Киш-миш, тъмен.и ще оградя с метална мрежа..
Алинче,такива като чушка не съм поръчвала. :hmmm:
Будьоновка готов разсад май Мечтица ми е пращала,но не помня вече.Та може и да не е така,не съм сигурна.
Нещо много взех да забравям.Плаша се вече защото сама се улавям,че не помня кое къде оставям и даже споря ,че не съм го пипала изобщо или местила.След време го намирам и се сещам,че за мой срам точно аз съм го взела и преместила.Сега от месец си търся телефона и още не съм си го намерила.А батерията му отдавна е паднала и в първите дни пробваха децата от техните телефони да ми звъннат за да го видим къде е.Но така и не го открихме.Бутнала съм го някъде и не помня къде е.
Аватар
Shami
Чист кофеин

Мнение от Shami »

ljuboznatelna написа: Яну 25, '25, 14:24 Айде, пак го обърнахте на доматена тема.
По този повод ще кажа, че аз, понеже не слагам табелки, не можах да отлича биволско сърце от момини сълзи - еднакви на вид, еднакво хубави на вкус. Що им се притрисате толкова, не мога да разбера! Аз пък ще сея само три вида. :hihihi:
Люб, просто приказката ни тръгва в тази посока.Не е нарочно.
Защо не минеш в нашия доматен отбор.Интересно е и увличащо.
Да ти пратим малко семенца ,а,какво ще кажеш?
Хайде,докато се усетиш и ще си станала новата ни доматена фея :lol:
За идеята и тръпката помисли само :hihihi:
Аватар
Shami
Чист кофеин

Мнение от Shami »

Иначе и аз не искам само доматите да са ми главна тема.Затова сега гледам и за краставици :lol: За грозде и за теменужки.
Мислех и за мушкати може би.След като преминат теменужките ми трябва нещо което да ги замести.
Може би защото идва пролет и трябва да се украсявам отвън ,та затова.
Това не ми пречи да си попълвам и хобито със събиране на готини чаши.Хвърлила съм вече мерак на няколко,но два пъти минавам след работа през едно магазинче дето ги има и е затворено.Жената е сложила бележка на вратата,че е отишла за стока.
Та такива са нещата при мене.Нищо ново под слънцето.Май всяка година е едно и също.
Вие кажете със танците и упражненията докъде стигнахте?
Аз много съм се ошишкала нещо.Срам ме е от мене си.Как може да се оставя храната да ме ръководи в живота.Невероятно,но факт. :ufff: Къде ми отива волята по дяволите и как ще ми стават дрехите? Иде пролет,а аз не искам да се погледна в огледалото даже?
alina
Кана кафе
Дал благодарност: 251 пъти
Получил благодарност: 417 пъти

Мнение от alina »

;) Я , не се обвинявай себе си , Шами. Пустото хормонално виновно за всичко..То властва над нашето тяло.То дава тласъка да отслабва, то тласка да се влюбва, то тласка към устаряването..Аз например, гледах Наталия Бехтерева , тя доста пълничка беше..Ех, казвам на нея на ум , ех, Наталия, май много от работата си не се увличаш, щом напълняла.Защото когато човек се увлича от нещо , забравя за яденето..И на съветите на пълните диетоложки гледам скептично.. :hmmmmmm: Но знаеш, опитай сутринта да ядеш овесени ядки, ей така заляти с гореща вода, те сгъстяват , като набъбнат..Наливаш прясно мляко в ядките, и хапваш на закуска. Насищат и ослабваш бавничко..
Публикувай отговор

Обратно към “Разни и разнообразни теми”