В момента чета...

Публикувай отговор
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Дал благодарност: 1501 пъти
Получил благодарност: 2833 пъти

Re: В момента чета...

Мнение от Гео, граф »

Spoiler
quote=pepelqshka71 post_id=1082272 time=1734722804 user_id=2398]
Гео, завиден списък. Като го гледа човек ще каже че не ходиш на работа :hihihi: (шегувка)
Кажи нещо за Джеймс Макбрайд - Бакалницата Небе и земя, че съм и хвърлила око.

ПП: По книжка на седмица - биеш ме от всякъде. Аз преко сили по книжка на две седмици.
[/quote]
Аз съм дърт човек, Пепеляш, спя по малко, сутрин вампирясвам рано, ошетвам си къщата и вечерта ми е относително свободна, а телевизия не гледам от години. Освен това пътуването до и от работа също си го уплътнявам с книжка и така ми се събира бая време.

За Бакалницата погледни 2-3 мнения по-нагоре в темата, пропуснала си го :daaa:
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Дал благодарност: 4588 пъти
Получил благодарност: 2643 пъти

Мнение от pepelqshka71 »

Не знам колко дърт човек си, но при положение, че тази тема я чета внимателно, съм прочела мнението и после съм забравила :oops: . И да - изчетох го внимателно пак и сякаш не е моята.
Започнах Петима братя на Пенелъпи Дъглас. Съвсем в началото съм - за сега никакви впечатления.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Аватар
Гео, граф
Наркоман

Мнение от Гео, граф »

Малко повече за Адриен Йънг и нейната Небе в дълбините . Първа книга на авторката, написана с фино чувство за мярка, със съпричастие и честност. Сюжетът не е кой знае какво - две съседни племена, омотани в десетилетна вражда, са принудени от обстоятелствата да се обединят. Главната героиня обаче е изградена с такова внимание и любов, че читателя неволно влиза в кожата ѝ и диша гнева ѝ. А тя е изтъкана от гняв. И мъка. Но като всяко мислещо, разумно същество, е достатъчно доблестна, за да бъде в състояние да промени нагласите си и да обърне хода на историята, особено когато насреща си има същите човешки същества, като тези, с които е живяла до момента. Въпреки че битките са кървави, а отношенията - крайни, творбата носи своя доброта и разбиране, че хората не са чак толкова различни, колкото са ни вменили предразсъдъците.
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

Л.М.Бюджолд
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг
Дал благодарност: 1583 пъти
Получил благодарност: 3668 пъти

Мнение от Мария Николова »

Вили, вземи и прочети "След прилива" от Сара Крауч.
Имам навика на гърба на картонче от опаковката на цигарите си да пиша заглавието, страниците - в случая чета 319 стр. дата - 2.12. А в 18.10 часа съм била на стр.9.
Свършила съм я на 3.12 в 8:30 сутринта. :hihihi:
Ще чакам да прочета обвиняваш ли ме и си недоволна, или обратно - яд те е, че е свършила. :angelche:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
а да му разкриеш неговите.
Аватар
mariyanag
Кафеджия/Кафеджийка
Дал благодарност: 177 пъти
Получил благодарност: 80 пъти

Мнение от mariyanag »

Това е третата книга на автора. Пише само разкази. Чете се с лекота, всеки един от разказите би могъл да прерасне в нещо по - сериозно, но човека отказва да се занимава с "големи" произведения. Приятни, български, разбираеми, човешки, близки, замислящи, дръпващи душата.
В тази книга е вплел и малко фантазни елементи, които доста добре се вписват в повествованието.
Изображение
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Дал благодарност: 4588 пъти
Получил благодарност: 2643 пъти

Мнение от pepelqshka71 »

Не е за тази тема, нооо искам да се похваля колко съм слушкалааа
Изображение
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Аватар
Гео, граф
Наркоман

Мнение от Гео, граф »

И аз, и аз съм слушкала :wooow2:

Изображение

Л.М.Бюджолд
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг

Боже! Още не ми го побира акъла! :chchaa:
Миналата седмица ходихме на ресторант с моята съседка Ани. Казах й - някой път, като решат с дъщеря си да ходят в Ст.Загора да пазарят, както често правят, да ми звънне на телефона и тутакси ще изтичам с тях. Търся книга, която е преведена през 2017 г. и е напълно изчерпана - "Жило и мед", първа книга от Хани Мюнцер, от която авторка прочетох втората й книга "Марлене". Да, подлъгах се, че ще е за Марлене Дитрих, но беше за съвсем друга Марлене. Не се разочаровах. :daaa:
Исках да потърся "Жило и мед" в антикварна книжарница в Ст. Загора.
Тази вечер, като се прибрах, погледнах тилифона си. Не разнасям със себе си бабешкия телефон "Нокиа" - проверявам го, като се прибера.
Имах пропуснат разговор с Ани и веднага й звъннах. "Ще ти позвъня на вратата да ти дам нещо." - каза.
Беше книгата "Жило и мед", която Ани намерила в интернет и за мен я принтирала двустранно.
Цели 375 стр.! :hypo:
И тази сутрин ще осъмна над книгата! :hihihi:
Най-голямото добро, което можеш да направиш за някого, е не да му покажеш богатствата си,
Аватар
Мария Николова
Наркоман II ранг

Осъмнах! :hihihi:
Сега ми се придряма. Отпуснах чело на лакътя и си взех дрямката за десетина минути. Остават ми само 120 стр. уникален ХН - единствен и неповторим ексемпляр на "Жило и мед".
И имам цяла бутилка 2 л. кока кола. :katericka:
Аватар
Alien
Баш кафе майстор
Дал благодарност: 719 пъти
Получил благодарност: 1334 пъти

Мнение от Alien »

Моля за литературна насока:
Майка ми, следствие на заболяване, скучае вкъщи. Прояви интерес към четене на книги. Интересуват ме автори/заглавия, които биха били интересни за дама на ~80г. Без пурпурно розови "женски" романи и твърде сложни драми. Желателно с хепиенд.
Уви, не проявява желание да усвоява таблет или електронна книга, че да я пусна в някоя онлай библиотека, да си харесва сама, а иска хартия. Имаме огромна библиотека, но това, което й е допадало от нея, го е чела и се търси нещо, издадено в последните 30г.
Наясно съм, че всеки си има вкусове и че е рисковано да се препоръчва на някой, когото не познаваш, но съм склонен да рискува с няколко последователни книги, че да се определи с автор и жанр.
Публикувай отговор

Обратно към “Литературен кръг за аматьори”