Бои, боички, боядисване. Техники и материали
- Гео, граф
- Наркоман
- Дал благодарност: 1501 пъти
- Получил благодарност: 2833 пъти
Re: Бои, боички, боядисване. Техники и материали
Безира лиSkio написа: ↑Авг 24, '24, 10:18 ... Ха сега кажи с къв безир намаза, и докато не се е спекло(без да престане да лепне), мий с топла вода и препарат за чинии. Вратата ти не е била просто безиросана, и ма мен ми изглежда като мината с лек лазурен лак. Та... ще се измие навярно, каквото и да си употребила.

Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- ln_none
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 37 пъти
- Получил благодарност: 968 пъти

- zeleno
- Наркоман
- Дал благодарност: 429 пъти
- Получил благодарност: 831 пъти
имам желание да махна старият балатум в кухнята / не е лепен /
отдолу има паркет , боядисван с блажна боя , някакъв сивкав цвят
освен това горкият е и бая разтропан
та , въпросът ми е , има ли начин и с какво някои по-зейнали фуги да се запълнят / пяна примерно , която като засъхне да се изреже по нивото на паркета
и с каква боя да го боядисам , искам да стане войнишко зелено
ползвала съм блажна боя на DULUX / не помня дали тонираха такава / , тяхната е супер покривна , добре се разлива , но образува един много лесно нараним гланц , хич не е подходяща за под
цвета който искам със сигурност трябва да се получи с тониране , не намирам готов подобен цвят из нета
представям си , че ще ударя една прахосмукачка , ще позапълня фугите с нещо и после ще го боядисам с четка или мече
това осъществимо ли е ?
не планирам да живея в този апартамент , но може някакъв престой да ми се наложи , а балатума ме дразни безумно , та искам максимално бюджетно да мине
нещо такова като под с шарено килимче

отдолу има паркет , боядисван с блажна боя , някакъв сивкав цвят
освен това горкият е и бая разтропан
та , въпросът ми е , има ли начин и с какво някои по-зейнали фуги да се запълнят / пяна примерно , която като засъхне да се изреже по нивото на паркета
и с каква боя да го боядисам , искам да стане войнишко зелено

ползвала съм блажна боя на DULUX / не помня дали тонираха такава / , тяхната е супер покривна , добре се разлива , но образува един много лесно нараним гланц , хич не е подходяща за под
цвета който искам със сигурност трябва да се получи с тониране , не намирам готов подобен цвят из нета
представям си , че ще ударя една прахосмукачка , ще позапълня фугите с нещо и после ще го боядисам с четка или мече
това осъществимо ли е ?
не планирам да живея в този апартамент , но може някакъв престой да ми се наложи , а балатума ме дразни безумно , та искам максимално бюджетно да мине
нещо такова като под с шарено килимче

- Kakichka
- Кана кафе
- Дал благодарност: 377 пъти
- Получил благодарност: 634 пъти
- Обратна връзка:
Зеленко, аз така направих с нашия под- беше боядисано с много гадна блажна червеникава боя и го боядисах с избран от мен нюанс на зелено, което ми тонираха в Бриколаж.

Дори на една ръка само, покри чудесно и вече 4 години ще станат, не се бели.
По спомени, че не можах да си намеря снимките, май беше такава боята :https://mr-bricolage.bg/platinum-mat-pu ... l/p/997782
Фугите тук там ги попълвах с Ц200+стърготини, но не съм се старала много.

Дори на една ръка само, покри чудесно и вече 4 години ще станат, не се бели.
По спомени, че не можах да си намеря снимките, май беше такава боята :https://mr-bricolage.bg/platinum-mat-pu ... l/p/997782
Фугите тук там ги попълвах с Ц200+стърготини, но не съм се старала много.

Добрата фея, която понякога се превръща в луда кравичка. Обичам шарено в розови нюанси, пролетта и вярвам в доброто приятелство.
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1318 пъти
- Получил благодарност: 2978 пъти
Фугите на паркета ги запълват с много фин прах от цикленето, но не знам какво е лепилото.
Нашият е стар паркет, от едно училище, има много фуги, защото вече си е приел някаква форма, но не искахме да го фугират. Така си ми харесва.
За скърцането и хлопането има едно лепило, което се раздува, и така уплътнява хлабината.Инжектира се. Трябва да питам ММ ако пази опаковката, да ти го снимам.
Нашият е стар паркет, от едно училище, има много фуги, защото вече си е приел някаква форма, но не искахме да го фугират. Така си ми харесва.
За скърцането и хлопането има едно лепило, което се раздува, и така уплътнява хлабината.Инжектира се. Трябва да питам ММ ако пази опаковката, да ти го снимам.
- zeleno
- Наркоман
- Дал благодарност: 429 пъти
- Получил благодарност: 831 пъти
Благодаря момичета !
Люб , това лепило ме заинтригува , дано ТМ се сети кое е било
Какче, точно подобен нюанс искам , една идея по - тъмен и плътен
Това жилище е мое , но нямам желание да го запазя по ред причини и съответно да влагам пари и чувства в тежък ремонт ... та затова не бих циклила паркета ...

Люб , това лепило ме заинтригува , дано ТМ се сети кое е било

Какче, точно подобен нюанс искам , една идея по - тъмен и плътен

Това жилище е мое , но нямам желание да го запазя по ред причини и съответно да влагам пари и чувства в тежък ремонт ... та затова не бих циклила паркета ...

- Гео, граф
- Наркоман
Люб, ще бъда благодарна, ако подадеш инфо за това раздуващо се лепило, че дюшемето ни доста се разскърца на места!ljuboznatelna написа: ↑Яну 22, '25, 21:44 ... За скърцането и хлопането има едно лепило, което се раздува, и така уплътнява хлабината.Инжектира се. Трябва да питам ММ ако пази опаковката, да ти го снимам.
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
Става въпрос за паркет, който е лепен върху замазка. Пробива се дупка със свредло 2-3мм, оттам се вкарва лепилото, в отвора ММ каза, че е слагал после в дупката клин/клечка/ от паркета, за да не личи после. Затиска го с нещо тежко. Лепилото малко се раздувало. Но малко.
Така бяха излекувани скърцащи паркетини.
https://www.akfix.com/en/adhesives-glue ... e-adhesive

С това лепило ми е направен и плота в кухнята, където са котлоните. От слепени дъбови талпи.Не е мръднал! Не мога да кажа за вода, защото го пазя, но температура не му влияе. После пак с това лепило е залепен за шкафа.
Така бяха излекувани скърцащи паркетини.
https://www.akfix.com/en/adhesives-glue ... e-adhesive

С това лепило ми е направен и плота в кухнята, където са котлоните. От слепени дъбови талпи.Не е мръднал! Не мога да кажа за вода, защото го пазя, но температура не му влияе. После пак с това лепило е залепен за шкафа.
- Гео, граф
- Наркоман
Благодаря ти, Люб
!!!

Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
Да кажа докато е време. Грешно съм разбрала за плота, той е лепен с друго лепило.