Какво сготвих днес

Изкушения за лакомници и гурмани.
Аватар
Клеър
Кафе машина
Дал благодарност: 2705 пъти
Получил благодарност: 2485 пъти

Re: Какво сготвих днес

Мнение от Клеър »

Леле Тутти , каква си специалистка във всичко , прекрасна трапеза ! Аз обаче си харесах една купичка с Брюле , мммм , присегнах се и си я взех от хладилника , като я измия ще ти я върна :dovolen:

Аз за нова година сготвих винен кебап , направих полу Руска салата ( защото не сложих грах и моркови ) . Грах не сложих заради Румен , а морковите съм забравила да ги сложа . ММ прави неговото спаначено руло и разбира се се подготвих за баница с късмети , която да направя на по- късен етап от вечерта за да е тоола . Хубаво де , ама в последния момент ни поканиха на гости , на които нямахме право да откажем . Хайде помъкнахме се със все тенджари , купи , тави и бутилки и потеглихме . Другите които пък гостуваха от другата страна и те пристигнаха с едно ремарке гозби . Домакинята единствено прави баницата в 10 часа . Дори аз и ММ редихме масата и местихме мебелите , та да се поберем . Всичко мина прекрасно , но не съм направила и една снимка . Едва днес доядохме всичко . И поради всички яки храни , днес реших , ще я караме лежерно и сготвих супа топчета . Ще направя и салатка , която Румен много обича . Айзберг , цвекло , моркови , ябълка и пресен лук .
Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
bongibo
Виенско кафе
Дал благодарност: 751 пъти
Получил благодарност: 665 пъти

Мнение от bongibo »

Пълнени чушки с кайма и ориз.
Обичайно, но любимо вкъщи.
Сосът е с кисело мляко и яйца.Ползвам кръгчета картоф за капачета и ако остане ги слагам при чушките.
Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Клеър
Кафе машина

Мнение от Клеър »

Охаааааа , bongibo , това ми е любимото ястие , не ща рецептата , направо давай адреса , няма да те притеснявам да ти гостувам , грабвам тавата с чушките и офейквам :tzeluvka:
Аватар
bongibo
Виенско кафе

Мнение от bongibo »

Хаха, Клеър, закъсня. Това е можеби едно от малкото ястия, което изчезва със скоростта на светлината. Моят син даже и кожицата на чушките не си дава вече.Но пък и този път наистина станаха чудни. Спряла съм да купувам каквато и да е кайма и си взимам мляно българско месце и с ориза не експериментирам. Сега много са ми се прияли лозови сарми, не постни, с подлучен сос…ама да ми дойде хъса за завиване :mrgreen:
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Дал благодарност: 3264 пъти
Получил благодарност: 3712 пъти

Мнение от Тутти »

Миналата вечер набързо забърках с една голяма лъжица в една купа две яйца, малко зехтин, остатъци от мезета ситно нарязани, два стръка пресен лук, подправки, течна сметана около половин чаша, но тя може да бъде заменена с мляко, брашно и бакпулвер. Имах и някакво крем-сирене. Получи се отлична питка-пица в стил “почисти хладилника”. Беше пухкава и много вкусна. Пече се на 180 градуса на въртящ въздух или на 200 на долен и горен реотан. Около 40-50 минути до суха клечка.
Изображение
Беше много добро допълнение към боб чорба и радост за съседските деца. Получава се голяма в една тава от фурната.
Аватар
Клеър
Кафе машина

Мнение от Клеър »

Тутти , изглежда доста апетитна тази гозба " почисти хладилника " .

Снощи приготвих картофки на фурна , но забравих да снимам , когато се сетих , вече нямаше какво и два картофа не бяха останали .

Рецептата е следната :
Измитите вече картофи се подсушават ( или оцеждат добре , да са сухички .
Нарязват се като за пържени картофки в една купа .
Посоляват се на око долу- горе . След като попият малко солта се омазняват със зехтин .( По желание може да се добави някоя подправка)
След като отново са разбъркани добре се поръсват с галета ( на око) пак се бъркат добре и се нареждат в тава облечена с хартия за печене . Хубаво е тавата да е голяма и да са подредени в един пласт . Отгоре отново се поръсват с галета .
Пекат се на 220 градуса ( без вентилатор) за около 25 мин ( до златисто ) , като - след като са готови , накрая се засилва фурната на мах . 250 градуса мисля е максимума ( това за да станат хрупкави)

Към картофките приготвих " сосче" от кисело мляко , сух гранулиран чесън и сол на вкус . Ако имах копър , щях да добавя , може и малка щипка черен пипер за пикантност .
Аватар
мечтица
Чист кофеин
Дал благодарност: 1372 пъти
Получил благодарност: 2647 пъти

Мнение от мечтица »

Клеър написа: Яну 22, '25, 09:05 Тутти , изглежда доста апетитна тази гозба " почисти хладилника " .

Снощи приготвих картофки на фурна , но забравих да снимам , когато се сетих , вече нямаше какво и два картофа не бяха останали .

Рецептата е следната :
Измитите вече картофи се подсушават ( или оцеждат добре , да са сухички .
Нарязват се като за пържени картофки в една купа .
Посоляват се на око долу- горе . След като попият малко солта се омазняват със зехтин .( По желание може да се добави някоя подправка)
След като отново са разбъркани добре се поръсват с галета ( на око) пак се бъркат добре и се нареждат в тава облечена с хартия за печене . Хубаво е тавата да е голяма и да са подредени в един пласт . Отгоре отново се поръсват с галета .
Пекат се на 220 градуса ( без вентилатор) за около 25 мин ( до златисто ) , като - след като са готови , накрая се засилва фурната на мах . 250 градуса мисля е максимума ( това за да станат хрупкави)

Към картофките приготвих " сосче" от кисело мляко , сух гранулиран чесън и сол на вкус . Ако имах копър , щях да добавя , може и малка щипка черен пипер за пикантност .
Правя същите картофи,само че нарязаните картофи бланширам за няколко минутки,тоест пускам във вряла вода,подсушавам.След това ги слагам в купата,добавям сол,галета,олио или зехтин,червен пипер и малко корнфлейкс за панировка.Пекат се по същия начин в тава с хартия за печене.Стават по меки и се съхраняват дълго без да изсъхнат.
Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
Аватар
bongibo
Виенско кафе

Мнение от bongibo »

Боб мунг с наденички на фурна
Сварих боба( бързо става), задуших лук, морков.
Прибавих доматено пюре и подправки по желание.
Всичко в тавата, наредих парченца сурова наденица ( пикантна) и запекох.
Аз го обичам и постен, но да уважа и мъжката част :mrgreen:

Изображение

Изображение
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Дал благодарност: 3264 пъти
Получил благодарност: 3712 пъти

Мнение от Тутти »

Тази неделна вечер след като прочетох какво си е хапнала Любознателна, не издържах на изкушението и си направих една светкавична баничка на тиган. Десет минути е цялото занимание и седем самото печене на тиган. Харесах я тази рецепта, защото е бърза и вкусна. Количеството е точно за двама и дадох и на съседите две парчета.
Масло, сирене, три яйца, малко кисело мляко и четири изостанали кори за баница. Четири минути от едната страна и три от другата и край. Готова малка баница на тиган. Получиха се осем порции.
Изображение

Изображение
Хайде пък от утре разтоварване, днес е неделя, нека да е празник.
Аватар
Неделя
Кафевар/ка/
Дал благодарност: 72 пъти
Получил благодарност: 87 пъти

Мнение от Неделя »

Като гледам новогодишната трапеза на Тутти :omgoo: си мился, че трябва да организира един курс за приготвяне на суши...аз се записвам
първа!! Помисли си, Тутти! Покрай сушито и на други табиети може да ни научиш! :tzvetentze:
Публикувай отговор

Обратно към “Готварство”