Смрадлика Cotinus
-
- Кафе с мляко
- Дал благодарност: 211 пъти
- Получил благодарност: 151 пъти
Re: Смрадлика Cotinus
За премахване на дървета и издънки с раундъп. Така и замърсяването за почвата е минимално. Изрязват се ниско храстите или дърветата и пресните отрези на стъблата се намазват с четчица с концентриран 30% разтвор на раундъп или аналозите му. Ако корените са мощни, растението може отново да изкара - вече по-слаби издънки. Процедурата се повтаря и даже потретва, до успех.
-
- Kафенце
- Дал благодарност: 13 пъти
- Получил благодарност: 9 пъти
Раундъп, доколкото знам вече няма, мисля, че аналог е Наса? Днес мъжа ми ще пробва малко да поразрови и да го мъчи тоя корен, дано да успеем. Много гадно дърво, инвазивен вид е. Пробвахме все пак да му дадем шанс, ама не - расте адски бързо и не може да се оформи в нещо по-приемливо.
-
- Кафе с мляко
- Дал благодарност: 211 пъти
- Получил благодарност: 151 пъти
Наса, Космик - активното вещество и принципът на действие е същият. Бялата акация наистина не е за двор. Издънките могат да се появят до 30 м разстояние от главното дърво за по-дълъг период от време. Механичното вадене може да се окаже доста трудоемко.
-
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 1666 пъти
- Получил благодарност: 2430 пъти
Като га поразрови и попребори, оставете го така- поразровен. Така ще и поизмръзне.Alabama написа: ↑Яну 22, '25, 10:07 Раундъп, доколкото знам вече няма, мисля, че аналог е Наса? Днес мъжа ми ще пробва малко да поразрови и да го мъчи тоя корен, дано да успеем. Много гадно дърво, инвазивен вид е. Пробвахме все пак да му дадем шанс, ама не - расте адски бързо и не може да се оформи в нещо по-приемливо.