Някой сял ли е магданоз през есента?
Модератор: Миша
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 78 пъти
- Получил благодарност: 504 пъти
Re: Някой сял ли е магданоз през есента?
Аз съм сял предишни години и гарантирам, че става без проблеми, като задължително условие е да има достатъчно влага докато поникне. Веднъж поникнал дори и да не изрсва много при нас издържа и следващото лято без да цъфти. Имало е нощни температури и под минус 10. Даже в късна есен съм вадил коренчета и съм ги местил в оранжерията за да има пресен и през зимата, където макар и бавно, но продължава да си расте. Това започнах да го практикувам след като забелязах, че естествено опадалите зрели семена никнат още есента и растенията дори да се опърлят малко от студовете не се повреждат до следващото лято. Даже по принцип сея магданоз на 2-3 места, покрай огради дето не обработвам за друга цел и ако не е прекалена суша сам се разсява няколко сезона подред, а като поизчезне сея отново. По всяко време става, но докато поникне повъхността трябва непрекъснато да се поддържа влажна. Ако обаче е след март месец и времето е сухо трябва да се покрие с найлон докато изникне. Ако е студено никне бавно.