Моята градина- късчета любов
- Shami
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1317 пъти
- Получил благодарност: 1003 пъти
Re: Моята градина- късчета любов
Оленка,слъчице наше,не съм те забравила! С малко закъснение ,но от сърце!
Честит рожден ден,мила Мечтичке!
Бъди здрава и все така слънчева и обичана от всички!
Прегръщам те силно и много целувки
Честит рожден ден,мила Мечтичке!
Бъди здрава и все така слънчева и обичана от всички!
Прегръщам те силно и много целувки
- мечтица
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1242 пъти
- Получил благодарност: 2419 пъти
О,Шами,благодаря,много мило!
Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 4020 пъти
- Получил благодарност: 2287 пъти
Ми аз що не разбрах, че си рожденниче
Оленка, от сърце ти пожелавам мнооого здраве. Бъди щастлива, остани такава каквато те познавам - ПРЕКРАСНА, запази сърцето си такова каквото е било винаги - ЩЕДРО и намирай и в най малките неща поводи за радост.
Големи прегръдки от мен
Оленка, от сърце ти пожелавам мнооого здраве. Бъди щастлива, остани такава каквато те познавам - ПРЕКРАСНА, запази сърцето си такова каквото е било винаги - ЩЕДРО и намирай и в най малките неща поводи за радост.
Големи прегръдки от мен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
- Тутти
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 2920 пъти
- Получил благодарност: 3276 пъти
Мечтице, честит празник!
Здраве, много приятели и весели срещи. Работата да е колкото ти харесва, реколтата изобилна, пътешествията доволно много и новите придобивки желани и навременни.
Бъди щастлива.
Здраве, много приятели и весели срещи. Работата да е колкото ти харесва, реколтата изобилна, пътешествията доволно много и новите придобивки желани и навременни.
Бъди щастлива.
- мечтица
- Чист кофеин
Ново утро,нови усмивки
Пепеляш,Тутти,сърдечно благодаря за поздравите и хубавите пожелания !
Вие ми добавихте към чаша кафе,малко душевност,това не е ли чудо
Добро утро,слънчеви феи!
Бъдете здрави, щастливи и нека всичко, което сте ми пожелали, ви се върне стократно!
Пепеляш,Тутти,сърдечно благодаря за поздравите и хубавите пожелания !
Вие ми добавихте към чаша кафе,малко душевност,това не е ли чудо
Добро утро,слънчеви феи!
Бъдете здрави, щастливи и нека всичко, което сте ми пожелали, ви се върне стократно!
Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
- Хави
- Виенско кафе
- Дал благодарност: 3835 пъти
- Получил благодарност: 423 пъти
Добро утро, Мечтица.
Честит рожден, на петеричка и от мен!
Желая ти многооо здраве и щастие!
Много красиви моменти и преживявания!
Честит рожден, на петеричка и от мен!
Желая ти многооо здраве и щастие!
Много красиви моменти и преживявания!
- мечтица
- Чист кофеин
Хави,благодаря,мило момиче!:
- мечтица
- Чист кофеин
Моята есенна градина вчера.
- мечтица
- Чист кофеин
И все още има пъстри нюанси
Днес е пълен хаос,вятъра разпиля листата,езерото също пълно с листа.Завърших го преди няколко дена и още не съм го покрила с платнище.Доста работа имаше докато го завърша. Най лесно се оказа изкопаването му,макар че доста се порових из обявите за мини багер.Багерчето свърши работа за около час.Предстоеше най тежката част,разхвърляне на почвата.При мен на дълбочина 120 см,излезе хубава черна почва,затова реших да не я извозвам ,а да разхвърля между овошките.Оказа се че още по сложно да намериш работник.Докато търсих, почнах сама да я разхвърлям.На третия ден дойде едно момче към десет,че сутрин му било много влажно,а в 12 ч.замина,че било обяд.И така 3 дена.В останалото време сама возих количките с пръст ,а после разсипвах и чакъл.Полагането на подложка беше лесно,а мембрана,която е много тежка, разпънахме с приятелката ми.Вече насадих и растения покраяй езерото,алпениума с водопадчето не завършен,предстои му малка реконструкция на пролет.
Всъщност идея за езерото дойде не със цел декорация,а поради тежкото, засушливо и горещо лято.Обмислях няколко варианта за резервоари с вода.Има евтини басейни,но този вариант веднага отхвърлих,не за зимния период.Бидони- кубици,искат място и загрозяват градината,дори прегледах сайтове за подземни резервоари,което е много скъпо ,(поне за мен),а там също има изкопаване и циментиране,което още повече оскъпява този вариант.Езерото,което направих с размери 3,5х5 метра с дълбочина 1,20м.Взех постепенно да го запълвам с вода от кладенеца,който дава около 2,5 кубика на три дена.Няма да слагам филтри,през лятото ще се полива постоянно и ще се допълва с чиста вода.Но засега не мога да кажа каква ще е водата,важното да няма миризма и да става за поливане.Езерото далече от къщата,отзад на северната страна,там дори нямам прозорци,тъй че жабите няма да ме притесняват,а може би даже и радват
-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 496 пъти
- Получил благодарност: 2245 пъти
Оляяя....страшна си ! А градината ти ееее...ми и тя е страшна , т.е. мнооооого красива !