Основни принципи при отглеждането на растения-почви, торене
Модератор: Миша
-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 449 пъти
- Получил благодарност: 2111 пъти
Re: Основни принципи при отглеждането на растения-почви, торене
Мише , твоят избор го мернах на 3 места - все по 25 кг.
Не си уточнила защо не харесваш Кристалона - всяка година хълцаме по калибрахоетата на Деси , а това лято бях толкова впечатлена от растежа на колеусите на Клеър, че накрая й звъннах да питам с какво тори.
Хортигроу е пак информация от форума , но със сигурност през този сезон никак не бях доволна от него /беше към края на срока на годност, но и в предишни години никога не съм постигала ефекта на Деси/.
Не си уточнила защо не харесваш Кристалона - всяка година хълцаме по калибрахоетата на Деси , а това лято бях толкова впечатлена от растежа на колеусите на Клеър, че накрая й звъннах да питам с какво тори.
Хортигроу е пак информация от форума , но със сигурност през този сезон никак не бях доволна от него /беше към края на срока на годност, но и в предишни години никога не съм постигала ефекта на Деси/.
-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 564 пъти
- Получил благодарност: 421 пъти
И аз така , нали Мишето ни е профи-човекът следвам съветите ѝ! Аз имам останали и ярамила, и хортигроу, но ми се искаше някакъв бавнодействащ тор, от тези гранулки, които слагат в саксиите от разсадниците, че е по-лесен, да не кажа мързелив. Имам останал малко, купен от Таралас преди много време, но нямам спомен какво съм купувала и сигурно ще го разхвърлям по двора (да не отива зян все пак ) . А за зимата умувам с какво да си подхранвам саксийните вътре .
- borislava.kirilova
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 1081 пъти
- Получил благодарност: 1133 пъти
ДиВа, аз използвам за саксийте този, защото растенията са с отлична форма, преторяване не ми се е случвало, пък и с действие 5-6месеца, означава че пролет и есен се занимавам с тази процедура. Грубо дозата е 1гр/ 1л субстрат. Слагам малко по-малко.Di_Va написа: ↑Окт 6, '24, 14:04И аз така , нали Мишето ни е профи-човекът следвам съветите ѝ! Аз имам останали и ярамила, и хортигроу, но ми се искаше някакъв бавнодействащ тор, от тези гранулки, които слагат в саксиите от разсадниците, че е по-лесен, да не кажа мързелив. Имам останал малко, купен от Таралас преди много време, но нямам спомен какво съм купувала и сигурно ще го разхвърлям по двора (да не отива зян все пак ) . А за зимата умувам с какво да си подхранвам саксийните вътре .
https://www.sortovisemena.bg/2789-osmok ... t-standart
-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 564 пъти
- Получил благодарност: 421 пъти
Боби, отново си ми много полезна, благодаря ти, мило момиче !borislava.kirilova написа: ↑Окт 6, '24, 14:20 ...
ДиВа, аз използвам за саксийте този, защото растенията са с отлична форма, преторяване не ми се е случвало, пък и с действие 5-6месеца, означава че пролет и есен се занимавам с тази процедура. Грубо дозата е 1гр/ 1л субстрат. Слагам малко по-малко.
https://www.sortovisemena.bg/2789-osmok ... t-standart