Здравейте! Аз съм clock!
- daneda
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 1892 пъти
- Получил благодарност: 774 пъти
Re: Здравейте! Аз съм clock!
Клокче, по сладкодумните са го казали вече, а аз само мога
Създаваш невероятна красота и всичките ти цветя ти се отблагодаряват за любовта и грижите със своето великолепие!
Създаваш невероятна красота и всичките ти цветя ти се отблагодаряват за любовта и грижите със своето великолепие!
- crazywork
- Дълго кафе
- Получил благодарност: 2 пъти
Клок, попаднах назад в темата, сподели моля те защо според теб е грешка да се промушват клонките?
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 3849 пъти
- Получил благодарност: 2208 пъти
Клок (Лили) не е влизала във форума от 7 юли 2023година.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
- crazywork
- Дълго кафе
Не знаех… Зачудих се защо не е добре да се вплита в оградата, ще помоля за мнение
- borislava.kirilova
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 1069 пъти
- Получил благодарност: 1133 пъти
Ще споделя моя опит защо не е добре клони на рози да се вплитат като клони на лиани, в каквато и да е конструкция/мрежа, решетка и т.н./.
1. Защото клоните се деформират според конструкцията. Да се разбира не растат прави. А там, където се допират до телта/желязото/дървото, от триенето кората се поврежда и стават рани, които са входна врата за всякакви болести.
2. При резитба или прикрепване на порастнали клони става много трудно достъпно за разумна манипулация. Като да се опитваш да почешеш таралеж по корема.
3. Ако конструкцията не е солидна е твърде възможно розата да я смачка с тежеста си след някоя година.
Прикрепването на клони на рози по конструкция става с привързване на осморка на материала, с който се работи - нито стегнато, нито хлабаво. Така, че клона хем да е стабилен, хем да има някакъв марж за леко движениее и да се огъва при вятър, дъжд, сняг, защото ако е плътно фиксиран има и опастност да се счупи. Единствено се допуска хоризонтиране с огъване/привеждане на клона. Това е розов храст, т.е. работи се с клони. Не е лиана, чиито стъбла работата им е да се провират/пълзят по всякакви вертикални и хоризонтални повърхности, и си имат съответната за тази функция, анатомия на стъблото.
- crazywork
- Дълго кафе