Здравейте! Аз съм clock!

То че се знаем, знаем се, ама все пак :)...
Публикувай отговор
Аватар
daneda
Баш кафе майстор
Дал благодарност: 1892 пъти
Получил благодарност: 774 пъти

Re: Здравейте! Аз съм clock!

Мнение от daneda »

Клокче, по сладкодумните са го казали вече, а аз само мога :sbow: :sbow: :sbow: :sbow: :sbow: :sbow:
Създаваш невероятна красота и всичките ти цветя ти се отблагодаряват за любовта и грижите със своето великолепие!
Аватар
crazywork
Дълго кафе
Получил благодарност: 2 пъти

Мнение от crazywork »

clock написа: Яну 25, '18, 21:02 Май не трябваше да и промушвам клонките между решетките, но сбърках вече.
Съвсем наблизо е и Clair Matin, също ….
Клок, попаднах назад в темата, сподели моля те защо според теб е грешка да се промушват клонките?
Аватар
pepelqshka71
Чист кофеин
Дал благодарност: 3849 пъти
Получил благодарност: 2208 пъти

Мнение от pepelqshka71 »

Клок (Лили) не е влизала във форума от 7 юли 2023година.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
Аватар
crazywork
Дълго кафе

Мнение от crazywork »

pepelqshka71 написа: Сеп 27, '24, 17:26 Клок (Лили) не е влизала във форума от 7 юли 2023година.
Не знаех… Зачудих се защо не е добре да се вплита в оградата, ще помоля за мнение 🤔
Аватар
borislava.kirilova
Кафеджия/Кафеджийка
Дал благодарност: 1069 пъти
Получил благодарност: 1133 пъти

Мнение от borislava.kirilova »

crazywork написа: Сеп 27, '24, 18:16
pepelqshka71 написа: Сеп 27, '24, 17:26 Клок (Лили) не е влизала във форума от 7 юли 2023година.
Не знаех… Зачудих се защо не е добре да се вплита в оградата, ще помоля за мнение 🤔
Ще споделя моя опит защо не е добре клони на рози да се вплитат като клони на лиани, в каквато и да е конструкция/мрежа, решетка и т.н./.
1. Защото клоните се деформират според конструкцията. Да се разбира не растат прави. А там, където се допират до телта/желязото/дървото, от триенето кората се поврежда и стават рани, които са входна врата за всякакви болести.
2. При резитба или прикрепване на порастнали клони става много трудно достъпно за разумна манипулация. Като да се опитваш да почешеш таралеж по корема.
3. Ако конструкцията не е солидна е твърде възможно розата да я смачка с тежеста си след някоя година.

Прикрепването на клони на рози по конструкция става с привързване на осморка на материала, с който се работи - нито стегнато, нито хлабаво. Така, че клона хем да е стабилен, хем да има някакъв марж за леко движениее и да се огъва при вятър, дъжд, сняг, защото ако е плътно фиксиран има и опастност да се счупи. Единствено се допуска хоризонтиране с огъване/привеждане на клона. Това е розов храст, т.е. работи се с клони. Не е лиана, чиито стъбла работата им е да се провират/пълзят по всякакви вертикални и хоризонтални повърхности, и си имат съответната за тази функция, анатомия на стъблото.
Аватар
crazywork
Дълго кафе

Мнение от crazywork »

borislava.kirilova написа: Сеп 27, '24, 19:47
Много благодаря за изчерпателния отговор 🤗
Публикувай отговор

Обратно към “Представете се”