С две ръчички... хайде всички

За всякакви дискусии свързани с дома, уюта, дизайна и подредбата на дома.
Публикувай отговор
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка
Дал благодарност: 107 пъти
Получил благодарност: 1048 пъти

Re: С две ръчички... хайде всички

Мнение от ln_none »

Мойте куфари си ги суркам без да влагам чак толкоз мисъл :mrgreen: Държа сезонни дрехи в тях. Твойта тоалетна хартия надали ще натежи много :hihihi: ама ако всъщност ще си прибираш златните кюлчета там на скришно - тури му отдолу една плоскост с колелца.
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1575 пъти
Получил благодарност: 3446 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

ln_none написа: Сеп 25, '24, 10:10 тури му отдолу една плоскост с колелца.
Благодаря за трудоемката идея! Това не е по силите ми :lol: Май ще си го суркам с тоалетната хартия вътре.
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Дал благодарност: 1724 пъти
Получил благодарност: 3086 пъти

Мнение от Гео, граф »

ljuboznatelna написа: Сеп 24, '24, 16:19 ... Дъното е криво.И не само, но то е доста криво. Доколкото знам, куфарът е мукава, тоест хартия. Ако го намокря и затисна с нещо, има ли шанс да го оправя, или ще го разваля повече?
Ще го боядисам . Но понеже ще се сурка от време на време - дали ще е удачно да му залепя две ленти кече на дъното, да не се кепази много?
Тази хартия вътре трябва да я махна, нали?...
Кривото дъно можеш да го поизправиш с тънка и лека плоскост, монтирана вътре като скелет. Доколкото разбрах, вече си го поизправила, но не пречи да сложиш шперплат, плексиглас или нещо друго леко за основа. Мукавата не е много ок да се мокри обилно, не е проблем обаче да се намокри, почисти и остави да изсъхне хубаво. Съветвам те да махнеш хартията, кой знае с каква зла гад е лепена. Еличка (която е опитна със старите куфари) току-що ми каза, че пръска залепената хартия с пулверизатор с вода и по малко омекотител, препарат за съдове или за прозорци - освен че въздейства на тъканта, остава приятен мирис. По принцип когато мебел мирише, опитай да определиш на какво мирише. Ако е мухъл или подобна миризма - това се обезмирисява с пръскане и миене с белина, ама на мукавата белина май не е много добре. Шепа кафе на зърна или сода за хляб в купичка да постоят няколко дни или китка орехови листа, лавандула... За това се сещам в момента. А ако успееш да махнеш хартията, със сигурност ще намалиш възможността за неприятни миризми :nod:

За суркането - има по строителните магазини едни мънички мебелни колелца, които могат да се въртят във всякакви посоки, можеш да ги монтираш на металните ъгълчета - знаеш ли колко е удобно да издърпаш изпод леглото нещо на колелца, а и те са дребни пари. С кече също ще стане, обаче при всяко вадене ще ти измъква мъха изпод леглото, което никак не е приятно (съдя по себе си, тъй като нямам време днеска и нощеска да мия под леглата и когато го правя на две седмици, да не ти разправям какви фъндъци мъх и косми от Бела изваждам оттам :styzhen: )
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Дал благодарност: 1724 пъти
Получил благодарност: 3086 пъти

Мнение от Гео, граф »

Снощи изплясках салфетка върху тази стиропорова вазичка (има епруветка вътре за живо цвете). Хич не си падам по декупажа, 'еле па със салфетки, ама не ми се занимаваше с друго. Стана неочаквано прилично.

Изображение
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин

Гео, много красива вазичката!
Благодаря за съветите! Пръсках аз с пулверизатор, но ме домързя да ида за шпатулата, викам си - ще подпухне. Някакво водоразтворимо лепило е, защото ако се бях постарала с още пръскане и шпатула, щеше да стане.
Обаче виж колко е практично, вчесто да се дупя да чистя прахоляци, и то след като изтегля колелцата - просто да изкарам с кечето боклука! :lol:
Оставила съм го сега да отлежава, че наизкарах някакви бои, които не харесвам.
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка

Мнение от ln_none »

Тука два дни само вали и съм се закотвила върху електрическото одеяло, зяпам картинки в нета и уж почивам, макар че хич не ми се почива, а ми се сее чесън и арпаджик :mrgreen: И от няма какво хванах една картонка да си нарисувам едни рибици, ама нямам четки, та реших да ги напечатам - никога не съм печатала. Направих си от ябълка печата :mrgreen: щото и картоф нямам. Обаче не ми стават хубави рибиците! Що така? Много го мацах в боята, но все неравно излизат. Каква е хавата с печатането, че да става отчетливо?

Изображение
gevkati
Баш кафе майстор
Дал благодарност: 2069 пъти
Получил благодарност: 2779 пъти

Мнение от gevkati »

На мен много ми харесват тези рибици!:-)
А цветът е просто супер!
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин

Сигурно ти е сочна ябълката :) Или боята ти гъста. Обаче много са хубави! И на тоя графитен фон, муцка!
Аватар
ln_none
Кафеджия/Кафеджийка

Мнение от ln_none »

Ем да, имат някакъв чар и размазани. Ябълката беше сочничка, боята гъстичка, що не се уравновесиха :D
Аватар
Daniela Pargu
Чист кофеин
Дал благодарност: 174 пъти
Получил благодарност: 186 пъти

Мнение от Daniela Pargu »

:daaa: Ноне,много хубави са рибките - така размазани някак ми е по- естествено от строгото очертание!
Прекрасно е дтанало !
Публикувай отговор

Обратно към “Дом, дизайн, домакинство”