За една голяма уста

То че се знаем, знаем се, ама все пак :)...
Публикувай отговор
Аватар
mariyanag
Кафеджия/Кафеджийка
Дал благодарност: 143 пъти
Получил благодарност: 50 пъти

Re: За една голяма уста

Мнение от mariyanag »

Благодаря за споделения къщенски разказ - къща мечта, пълна със спомени. Красива сама по себе си, носи чар, а дворът - чудесно възможност за развихряне и болки в кръста ;)
Беше удоволствие да чета
Аватар
Гео, граф
Наркоман
Дал благодарност: 1189 пъти
Получил благодарност: 2366 пъти

Мнение от Гео, граф »

Лелеййй, това Лече е многофункционално :o :shock: :daaa: !
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!

"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Аватар
Lalel4e
Баш кафе майстор
Дал благодарност: 836 пъти
Получил благодарност: 845 пъти

Мнение от Lalel4e »

Четвъртък - ден за литература :lol:
ММ е на асеновградския битак и се възползвам от творческата самота.
Вече започвам да правя разлика между форум и блог :lol:

Таз година "видяхме път"

Изображение

Пловдив-Костанденец; Костанденец-Брягово-Пловдив, на другия ден Пловдив-Пампорово, след два дни Пампорово-Пловдив-Стамболийски-Пловдив, след още два - Пловдив-Брягово и обратно... Ей това си го представете със звездички, вместо сърчица: :slove: (А може и сърчице-звездичка, сърчице-звездичка... :srofl:)

"Последното Брягово" беше вчера.
Ягодите цъфнали и вързали! :shock: Брей, две поливки и един дъждец правят чудеса!
Малкия дойде за първи път!
От две години я имаме тази къща, той сега я вижда! Ами не проявяват никакъв ентусиазъм! Иначе, и големия, и малкия, зяпнаха като отидоха. Големия: "Имате всичко това и все още живеете в Пловдив?!" (или беше "в апартамент" - не помня). Малкия: "Еее, защо не може да живеем тук!"
И аз същото питам...

Освен че за първи път видя имота, каза че за първи път вижда жива лоза с плод, също и за първи път хвана маркуч и разработи няколко техники за поливане на градина (добре де, айде - двор) и на непохватен тийнейджър :D
Категорично отказа да си откъсне двете зачервени ягодки - не ставали за ядене! :swonder:
Не разбрах как стигна до този извод, обаче мен ма стегна съвестта и след като отгризнах едната и се убедих, че си е супер вкусна, му натиках другата почти насила в устата. Очичките му светнаха: "Брейй, вкус на ягода!"
:sdull:

Ta така - вечера имахме щас_лив тийнеджър

Изображение

Щас_ливо куче

Изображение

Щас_лива ягода и тучна тученица

Изображение

Щас_ливи плевели

Изображение

Щас_ливо дейлили (мини-хемерокалисченце)

Изображение

Щас_лива стипа, макар че не ѝ личи чак толкова че е щас_лива..

Изображение

Една не толкова "щас_лива" снимка, ама тя е за да оцените другите :lol:

Изображение

Щас_лив залез

Изображение

И щас_ливо грозде в щас_лив хладилник :lol:

Изображение

Купата е голяма, гроздето - сравнително едро, ама на снимка мащабите малко се объркват.
Отворих я във фотошопа да я изправя, обаче реших, че ще ѝ се загуби щас_ливия чар, и я оставих без никакви редакции! Каква прелес_на хладилна светлина, м? Щас_лива.
Аватар
Тутти
Чист кофеин
Дал благодарност: 2607 пъти
Получил благодарност: 2965 пъти

Мнение от Тутти »

Лече, гроздето беше грозденцето на тортата. Всичко много уютно, мястото е благодарно за посещението и цъфти.
Нищо общо с лудницата в града, правилно са отбелязали младежите.
Аватар
Lalel4e
Баш кафе майстор

Мнение от Lalel4e »

Благодаря, Марианка!
mariyanag написа: Сеп 5, '24, 10:25 ...чудесно възможност за развихряне и болки в кръста ;)
като повдигаш темата... кръста засега се справя, обаче неподозирано претоварих китката. И, понеже ми се беше случило вече веднъж от безкрайното вадене на лалета от скована почва и ме боля месеци, месеци наред, силно се притесних. Защото и скоро ме очаква втора ръка, пък даже и други мазилки предвиждах и направо ми се стъжни много. На следващия ден пътувахме и положението на ръката върху волана създаваше допълнително напрежение върху китката. Вече беше се подула и болеше доста. А пътуването продължава 5 часа в най-добрия случай, а сега, понеже трябваше да минем през другото село и после да се приберем, се очакваше да е поне 7, а то стана 8 заради задръстване в Търново.

И така, започнах аз да си раздвижвам китката по малко. Държа волана с едната ръка на по-правите участъци, другата я въртя в китката докато усетя загряване. И не само де, продължавах всеки възможен момент да я движа във всички посоки. Освен това ММ сподели, че няколко дни усещал и той някаква болка в неговата китка, спомнил си, че един лекар говорел нещо си за сухожилията и той напипал сухожилието на не знам си кой там мускул, разтривал и китката му минала. Попипах си аз ръката нагоре и намерих къде се е напрегнал мускула - в средата между лакътя и дланта. Започнах да разтривам там.

Не очаквах дори леко подобрение и планирах кога да си сваря ориз за компрес върху оттока.
Трудно ми е да повярвам, обаче докато се приберем, китката ми беше почти минала, а на другия ден нямаше и следа ни от болка, ни отток!!!
:shock: :shock: :shock:
Изобщо не очаквах чак такъв резултат от едно раздвижване и лек масаж ! на напрегнатия мускул, не на самата китка.
Та, разгрявката е голяма работа, хора!! Не я подценявайте! На мен доктор ми каза - покрив ли ще редиш, лалета ли ще копаеш - прави преди това една разгрявка да подготвиш мускулите и няма да имаш проблеми. Никога не съм вярвала, че една обикновена гимнастика може да направи чудеса, но прави! На тези години го усещам. Старая се 1-2 пъти седмично да правя гимнастика, ама не да отбия номера, а да движа ставите докато усетя освобождаване и затопляне. Тялото само се възстановява, когато се движи. Произвежда нужните смазващи вещества за ставите и отпуска блокиралите мускули. Ставам нов човек с гимнастиката!

За шипове на врата също - ММ миналата година получи световъртеж от шипове. Докторката каза "Много е простичко - раздвижвай във всички посоки като станеш сутрин. 10 пъти на едната страна, 10 на другата, напред и назад пак по 10 и няма да имаш проблеми."
А иначе шиповете ги водят нелечими..

Гео, граф написа: Сеп 5, '24, 11:59 Лелеййй, това Лече е многофункционално :o :shock: :daaa: !
Хмм... дубруту ;)
Тутти написа: Сеп 5, '24, 13:56 ..
Нищо общо с лудницата..
Ех, Тутти, така си е, ама ММ като си я е харесал тази лудница!... :helllp:
Аватар
Lalel4e
Баш кафе майстор

Мнение от Lalel4e »

Aма и лудото семейство дет сме...
Ставам до тоалетна в 2 без 15 посреднощ - малкия седи на компютъра и сигурно ме чува - за него това е знак, че е време да си ляга. Аз пък повече не мога да заспя, щот знам, че след 15 мин. ще звънне алармата на ММ за битака.
Търпеливо го изчаквам да излезе, за да седна на компютъра, а в това време чувам познато "пиукане" от коридора - големия се измъква с електрическия си лонгборд "покара из града" или по-скоро на гребната.
:roll:
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1006 пъти
Получил благодарност: 2063 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

Лелеее, Въххх, Ихааа!!!
И едно ВЪЙЙЙЙ по бургашки - гроздето е феноменално!!!!

Други феноменални дейности съм ги видяла преди това и затова скочих на гроздето 🤣
Браво на младежа поливач! Моя, като си живее с двор, го приема за даденост и грам не го вълнува! Помощта му се изразява в прекарване на кабели (с баща си), и някакви запоявания, или подобряване на интернет обслужването 😁
Публикувай отговор

Обратно към “Представете се”