Индийски люляк / Lagerstroemia indica
-
- Kафенце
Re: Индийски люляк / Lagerstroemia indica
мечтица написа: ↑Авг 1, '24, 18:05 Гео, и аз не мога да те дам отговора защо не цъфти
Всичките ми лагерстремии винаги цъфтят на втора година.
Ето този люляк от миналата година и в момента цъфти.
Пробвай есента да го пресадиш на друго място,без това ми се вижда че е много близо до мрежата и след време там ще му е тясно.
Поливаш го обилно,ако е сухо,подрязваш и копаш.
При мен едно растение ако не се развива добре на някое място и ако не станало много голямо,пресаждам го.
Обикновено резултата е сполучлив.
Лагерстроемията обича топлината. Важно е място, избери друго, което е не само горещо и леко, но и добре защитено от ветрове.
По време на периода на растеж на лагерстремията е важно да има достатъчно влага
Младо растение поливай по често и обилно,ако не си там през седмицата(става дума за лято),сложи голяма бутилка с вода да има капчок.
Тъй като индийският люляк обича умерено плодородна почва, той се подхранва с малки дози тор.
През пролетта се прилагат еднократно азотни торове, а в началото на лятото, по време на периода на пъпкуване, се прилагат калиево-фосфорни торове.
Lagerstroemia цъфти най-обилно при нов растеж, така че резитбата през вегетационния период не се препоръчва, тъй като това ще премахне новите цветни пъпки.
Най-доброто време за процедурата е периодът на покой, от края на зимата до началото на пролетта, докато се появят нови издънки.
Клоните се съкращават с около една трета от дължината, по-старите издънки, повредени, изсъхнали, кръстосани и тънки странични клони се изрязват.
Дано да съм те била полезна,чакам следващото лято снимки с цъфнала лагерстроемия
Успех,стискам те палци
Как се казва този сорт?
- мечтица
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1148 пъти
- Получил благодарност: 2270 пъти
LAGERSTROEMIA indica RHAPSODY IN PINK 'felicita_9 написа: ↑Авг 21, '24, 17:49[/spoiler]мечтица написа: ↑Авг 1, '24, 18:05Spoiler
Гео, и аз не мога да те дам отговора защо не цъфти
Всичките ми лагерстремии винаги цъфтят на втора година.
Ето този люляк от миналата година и в момента цъфти.
Пробвай есента да го пресадиш на друго място,без това ми се вижда че е много близо до мрежата и след време там ще му е тясно.
Поливаш го обилно,ако е сухо,подрязваш и копаш.
При мен едно растение ако не се развива добре на някое място и ако не станало много голямо,пресаждам го.
Обикновено резултата е сполучлив.
Лагерстроемията обича топлината. Важно е място, избери друго, което е не само горещо и леко, но и добре защитено от ветрове.
По време на периода на растеж на лагерстремията е важно да има достатъчно влага
Младо растение поливай по често и обилно,ако не си там през седмицата(става дума за лято),сложи голяма бутилка с вода да има капчок.
Тъй като индийският люляк обича умерено плодородна почва, той се подхранва с малки дози тор.
През пролетта се прилагат еднократно азотни торове, а в началото на лятото, по време на периода на пъпкуване, се прилагат калиево-фосфорни торове.
Lagerstroemia цъфти най-обилно при нов растеж, така че резитбата през вегетационния период не се препоръчва, тъй като това ще премахне новите цветни пъпки.
Най-доброто време за процедурата е периодът на покой, от края на зимата до началото на пролетта, докато се появят нови издънки.
Клоните се съкращават с около една трета от дължината, по-старите издънки, повредени, изсъхнали, кръстосани и тънки странични клони се изрязват.
Дано да съм те била полезна,чакам следващото лято снимки с цъфнала лагерстроемия
Успех,стискам те палци
Как се казва този сорт?
Поръчах го от Незабравка-https://nezabravkaflowers.com/product/l ... ond-blush/
Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 426 пъти
- Получил благодарност: 1965 пъти
LAGERSTROEMIA indica RHAPSODY IN PINK '
Поръчах го от Незабравка-https://nezabravkaflowers.com/product/l ... ond-blush/
[/quote]
линка е точен - но сортът не е RHAPSODY IN PINK, а black solitaire blush / BLACK DIAMOND® ‘Blush’ - така го е обявила Незабравка, с обяснението , че black solitaire е серията , а пълното име на сорта е BLACK DIAMOND® ‘Blush’. Изключителната характеристика на тази серия е цвета на листата, който е невероятен и не се променя през целия сезон . От тази серия за мен blush е най-красивият сорт - комбинацията от цвета на листата и цвета на цветовете е умопомрачителен.
-
- Кафе машина
- Получил благодарност: 4 пъти
Поръчах си от Незабравка 2 люляка Black diamond blush и Violet filli. Дойдоха цъфнали, хубави растения в саксии. Не съм ги прехвърлила на земята, за да попреминат жегите и вече 2 седмици стоят така. Поливам ги всеки ден, но от вчера забелязах, че на вторият, Violet filli, му жълтеят листенцата и започват да падат. Питам се дали не съм го преполяла? Да го прехвърля ли веднага на земята?
За да направиш прерия
ти трябва пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
ако пчела и детелина няма.
Емили Дикинсън
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
Емили Дикинсън
- мечтица
- Чист кофеин
Според мен по добре го прехвърли на земята,вече ги няма тези жеги.сюзан написа: ↑Сеп 3, '24, 13:37 Поръчах си от Незабравка 2 люляка Black diamond blush и Violet filli. Дойдоха цъфнали, хубави растения в саксии. Не съм ги прехвърлила на земята, за да попреминат жегите и вече 2 седмици стоят така. Поливам ги всеки ден, но от вчера забелязах, че на вторият, Violet filli, му жълтеят листенцата и започват да падат. Питам се дали не съм го преполяла? Да го прехвърля ли веднага на земята?
Аз така уморих със ежедневно поливане Карагана на щамба от Шмид.
Дойде доста високо и скъпо растение,още ми е яд
Ние си мислим, че Бог ни гледа отгоре, но той всъщност ни гледа отвътре - ЖИЛБЕР СЕСБРОН
-
- Кафе машина
- Получил благодарност: 4 пъти
Мечтица, много благодаря за бързия отговор! Още утре ще го прехвърля. Дано се оправи! Ще прехвърля и другия също, въпреки, че той е добре и даже пуска нови разклонения, след като изрязох цветовете.
За да направиш прерия
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
Емили Дикинсън
и една мечта голяма.
Но само и мечта ти стига
Емили Дикинсън
-
- Кафе машина
- Дал благодарност: 491 пъти
- Получил благодарност: 394 пъти
Най-нещастният инд.люляк на света, има лошата съдба да е засаден между орех, ариз.кипарис и фотиния (тя фотинията не е по-щастлива, защото също се разполага м/у ореха и кипариса ), обаче това люляче тази година се е засилило да цъфти и много ме зарадва, за догодина предвиждам да го скъся навреме и да го почерпя с малко тор, за благодарност!
Надявам се да се вижда горе долу .
Тази година се отчетоха и още два инд.люляка, които доста време не пожелаха да цъфнат, а сега и двата цъфнаха с прекрасни цветове, надявам се да успея да кача снимчици, че е доста тегава работа...
абстрахирайте се (ако можете) от плевеляците наоколо, този сезон не съм в добра форма за градинарстване.
И другия:
Надявам се да се вижда горе долу .
Тази година се отчетоха и още два инд.люляка, които доста време не пожелаха да цъфнат, а сега и двата цъфнаха с прекрасни цветове, надявам се да успея да кача снимчици, че е доста тегава работа...
абстрахирайте се (ако можете) от плевеляците наоколо, този сезон не съм в добра форма за градинарстване.
И другия:
- мечтица
- Чист кофеин
Цъфтим отново