Стилове на обзавеждане и декорация
- МГХ
- Наркоман
- Дал благодарност: 454 пъти
- Получил благодарност: 1290 пъти
Re: Стилове на обзавеждане и декорация
Уффф, и аз така, но скандинавската версия ако й турна нещо синьо-сиво и зеленичко мооже и да стане моя.Гео, граф написа: ↑Авг 23, '24, 13:23 Това Барбикор ми образува гастроезофагеален рефлукс, придружен с тежка мигрена и тикове на лявото око . Покъртително силно ми прилича на новия поджанр на фентъзито - роментъзи (не искайте от мен да го обяснявам!). Японската и скандинавската версия мога да преглътна. На снимка
Напоследък непрекъснато се заглеждам в разни интериори и все не си откривам моето. Розовото със сигурност не е моят цвят.
Предстои ми да направя кухнята на балкана и една стаичка /спалня/ с много криви размери и толкова нестандартни, че все не стигам до решение.
Иначе този стил, познат и може да е за някои скучен, ми е по присърце.
- Lalel4e
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 836 пъти
- Получил благодарност: 845 пъти
Аз таз тема сега я откривам
Или съм я добре забравила.
И, понеже не съм в час, рекох да проследя последните няколко поста, ама всяка страница започва с коментар на нещо от предходната страница и така върнах 2 години назад
Ето това бюрце, примерно, което много си харесах:
ма чудно е, обаче не съзирам обещаната многофункционалност! Ми те тез чекмедженца не могат да ми съберат само 23-те тефтера, да не продължавам списъка. И до долу ако е пълно с чекмеджета, пак ще имам нужда и от надстройка, за да събере поне 1/10 от материалите за творческите ми пориви!
А бялото платно на стената, което може би в този стил минава за картина, просто ме зове да бъде изрисувано
Стилът наистина внася усещане за пространство и светлина, веднага ме привлича да поседна и.. след 10 мин вече ще умирам от скука! Че то съвсем празно! Прилича ми на хотел или чакалня - място, където си за малко и нуждите ти не се простират по-далеч от четката за зъби.
Тук се самопрекъсвам, защото ме връхлитат едни облачни мисли за философията и душевността на потребителите на този стил и става тежко.
Коментирам си само.. не се сдържах
Нещо много невъздържана съм станала напоследък, та не знам..
Отивам да разглеждам и чета нататък.
Или съм я добре забравила.
И, понеже не съм в час, рекох да проследя последните няколко поста, ама всяка страница започва с коментар на нещо от предходната страница и така върнах 2 години назад
Така поднесен, този стил ми допада визуално, обаче съзирам повечко недостатъци, отколкото предимства. Хващам се за първото цитирано от мен изречение - “Ненужните мебели отпадат”, но бих продължила “обаче няма достатъчно нужни”.
ма чудно е, обаче не съзирам обещаната многофункционалност! Ми те тез чекмедженца не могат да ми съберат само 23-те тефтера, да не продължавам списъка. И до долу ако е пълно с чекмеджета, пак ще имам нужда и от надстройка, за да събере поне 1/10 от материалите за творческите ми пориви!
А бялото платно на стената, което може би в този стил минава за картина, просто ме зове да бъде изрисувано
Стилът наистина внася усещане за пространство и светлина, веднага ме привлича да поседна и.. след 10 мин вече ще умирам от скука! Че то съвсем празно! Прилича ми на хотел или чакалня - място, където си за малко и нуждите ти не се простират по-далеч от четката за зъби.
Тук се самопрекъсвам, защото ме връхлитат едни облачни мисли за философията и душевността на потребителите на този стил и става тежко.
Отивам да разглеждам и чета нататък.
Моето представяне в YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC2qiRn ... I5o9nT8RCw
Блог: Цветята, времето и вятъра
- Lalel4e
- Баш кафе майстор
Ъм то нямало кой знае колко за четене, а Гео сте я цитирали вече няколко пъти, ама в таз виртуозна формулировка май доста от нас припознават себе си
В момента сме с ММ в Брягово, той сглобява гардероба, който преди няколко години замъкнахме чак в Костанденец (и за малко да изсипем в Червен.. ), ама като видяхме, че стои като “на свинче - звънче”, решихме че един хубав ден ще си го върнем обратно…
Е, хубавият ден дойде и мина, сега пробваме “звънчето” в Брягово, а аз си пасувам (щот малкия е с нас и ме замества) и си ровя из форума. Та, гледам ви социалистическите интериори и се сетих, че си купих баш една такава много здрава социалистическа туалетка (грешката е умишлена), комплект с две нощни шкафчета
Идейката ми е да ги изрисувам ръчно, ама едва ли ще използвам специални бои - мисля да заложа на акрила, че имам много.
Само да бяхте видели учудването на ММ когато му изръсих че ги искам!! При това чак от софийския битак!!
Сега ги е затрупал с книги и най-вероятно си мисли че са останали от предишните собственици и подлежат на изхвърляне!
► Виж съдържание
Е, хубавият ден дойде и мина, сега пробваме “звънчето” в Брягово, а аз си пасувам (щот малкия е с нас и ме замества) и си ровя из форума. Та, гледам ви социалистическите интериори и се сетих, че си купих баш една такава много здрава социалистическа туалетка (грешката е умишлена), комплект с две нощни шкафчета
Идейката ми е да ги изрисувам ръчно, ама едва ли ще използвам специални бои - мисля да заложа на акрила, че имам много.
Само да бяхте видели учудването на ММ когато му изръсих че ги искам!! При това чак от софийския битак!!
Сега ги е затрупал с книги и най-вероятно си мисли че са останали от предишните собственици и подлежат на изхвърляне!
Моето представяне в YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC2qiRn ... I5o9nT8RCw
- Гео, граф
- Наркоман
- Дал благодарност: 1189 пъти
- Получил благодарност: 2367 пъти
Lalel4e написа: ↑Сеп 4, '24, 14:01 ... рекох да проследя последните няколко поста, ама всяка страница започва с коментар на нещо от предходната страница и така върнах 2 години назад
Така поднесен, този стил ми допада визуално, обаче съзирам повечко недостатъци, отколкото предимства. Хващам се за първото цитирано от мен изречение - “Ненужните мебели отпадат”, но бих продължила “обаче няма достатъчно нужни”.
Аааа, такива да ги нямаме, Лечко! Изваждаш от контекста части от изречение и сечеш с балтията !!! Направила съм си труда да се обоснова с голям текст (верно компилиран от статии в нета, но сепаГ налЕ... ), а ти ми разправяш, че твоята многофункционалност не съвпада с тази на хората отпреди 70 години, аама-ха !
Па да не би днешните минималистично-кубично-''изчистени'' тип икейски мебели да носят повече забавление, мъ ? Масовата мебелировка е точно толкова бездушна и скучна, само отвори няколко сайта на мебелни магазини и се опитай да си представиш, че живееш в нея ...
Добре че се самопрекъсна, че таман те бях подхванала
Аз пък най те обичам, когато си невъздържана, щото можем малко да се посдърпаме, иначе е скучно като в мид сенчъри
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
"Научи се да даваш, защото имаш, а не да взимаш, защото искаш."
Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- Гео, граф
- Наркоман
Ам нали и ний работим с акрили, да не мислиш, че мажем само с тебешир
Като (когато) ги направиш, непременно да покажеш, че този подфорум не е от най-активните, само няколко души се вихрим тук и всяка нова вещ е интересна
Ако някой се влюби във вас, бъдете благодарни, защото никой не е длъжен да ви обича!
Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- Lalel4e
- Баш кафе майстор
[/quote]
Иначе, както казват по филмите, "мноу си убава кат са ядосаш"
Мойта многофункционалност че не съвпада с масите, то е ясно... иначе, изчетох та съвсем внимателно и хич не противореча, ама просто не ми става тоя стил. То щот у вас е обзаведено в див соц! (да се чете с ирония/сарказъм, както му казват днешната младеж )
Отделно, демонстрираните от теб "разработки", да ти кажа, нямат кой знае колко общо със соц-реализма.. обстановките са доста подобрени и с подчертано съвременен поглед, което ги прави доста по-атрактивни. Няма лошо, де.
Друго отделно, в съкровеното си "светилище" Костанденец имам една стая в точно този стил, ама съвсем натурал:
А, всъщност, излишния шкаф отпред прозореца е преместен в другата стая.
Ц, не намерих точната снимка, ама ще я оставя тази, отивам за другата.
А, ей ги, бе - таман няколко:
Тук пък раклата не е на място
Понастоящем и тя е разкарана.
И цветята трябва да са изкуствени! Майка ми имаше едни пластмасови карамфили, масивен пластмас
Обаче със сигурност съм ги изхвърлила
За мен всичко от барок нататък е като цяло своего рода упадъчно с малки изключения. "Малки" на фона на цялото, иначе хич не са малко. Функционалността отстъпва много, твърде много на дизайна и естетиката и да, може да се спести този разрив, обаче е не избежно за масовия потребител предвид малките жилища/помещения и липсата на обслужващ персонал. Естествено, че ще се търси опростяване - малко сме лудите да бършем прах от газени лампи и пищни рамки на стари картини..
Ще покажа, разбира се, само да стигна дотам...
Ъмчи аз пък хич не усещам какъвто и да било сблъсък между мойте разбирания и твойте, тъй че сдърпване няма да има
Иначе, както казват по филмите, "мноу си убава кат са ядосаш"
Мойта многофункционалност че не съвпада с масите, то е ясно... иначе, изчетох та съвсем внимателно и хич не противореча, ама просто не ми става тоя стил. То щот у вас е обзаведено в див соц! (да се чете с ирония/сарказъм, както му казват днешната младеж )
Отделно, демонстрираните от теб "разработки", да ти кажа, нямат кой знае колко общо със соц-реализма.. обстановките са доста подобрени и с подчертано съвременен поглед, което ги прави доста по-атрактивни. Няма лошо, де.
Друго отделно, в съкровеното си "светилище" Костанденец имам една стая в точно този стил, ама съвсем натурал:
А, всъщност, излишния шкаф отпред прозореца е преместен в другата стая.
Ц, не намерих точната снимка, ама ще я оставя тази, отивам за другата.
А, ей ги, бе - таман няколко:
Тук пък раклата не е на място
Понастоящем и тя е разкарана.
И цветята трябва да са изкуствени! Майка ми имаше едни пластмасови карамфили, масивен пластмас
Обаче със сигурност съм ги изхвърлила
За мен всичко от барок нататък е като цяло своего рода упадъчно с малки изключения. "Малки" на фона на цялото, иначе хич не са малко. Функционалността отстъпва много, твърде много на дизайна и естетиката и да, може да се спести този разрив, обаче е не избежно за масовия потребител предвид малките жилища/помещения и липсата на обслужващ персонал. Естествено, че ще се търси опростяване - малко сме лудите да бършем прах от газени лампи и пищни рамки на стари картини..
Анджък, де! Че за мен сичко след втората световна е съвременно, аз разлика не правя. В икеа не съм и няма да стъпя, никга не съм харесвала истински нищо от там и не вярвам някога да опра до нея (да пази Господ..)Гео, граф написа: ↑Сеп 5, '24, 11:32 ...Прилича ми на хотел или чакалня - място, където си за малко и нуждите ти не се простират по-далеч от четката за зъби.
Па да не би днешните минималистично-кубично-''изчистени'' тип икейски мебели да носят повече забавление, мъ ? Масовата мебелировка е точно толкова бездушна и скучна, само отвори няколко сайта на мебелни магазини и се опитай да си представиш, че живееш в нея ...
Де да ва знам с кво мажете - не мога ви фана спатиите на вас!
Ще покажа, разбира се, само да стигна дотам...
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1006 пъти
- Получил благодарност: 2063 пъти
Хич не ги мисли икейските, за шведите са без пари, и могат да ги сменят постоянно, защото за това са проектирани - да се сменят, комбинират и допълват. И им измислят разни страхотни хакове, не можеш да ги познаеш после. На мен пък много ми харесват, обаче не ми пасват на бюджета. И дизайнерите им са страхотни, като гледам какви стаи измислят!Какво ѝ е бездушното на тази спалня, например, или на дневната?
Работата е там, че трябва много добре да се познава асортимента, иначе отиваш и гледаш нахвърляни едни корпуси и рафтове, и не знаеш какво да направиш от тях. И качеството не е особено добро, но пак казвам - за шведи са правени, и на тях са им без пари. Но който е запален по тези мебели, рови, комбинира, и прави супер неща. В магазина има и направени стаички, не зная на колко време ги сменят, но като ги види човек, и веднага му иде да изкупи магазина
Работата е там, че трябва много добре да се познава асортимента, иначе отиваш и гледаш нахвърляни едни корпуси и рафтове, и не знаеш какво да направиш от тях. И качеството не е особено добро, но пак казвам - за шведи са правени, и на тях са им без пари. Но който е запален по тези мебели, рови, комбинира, и прави супер неща. В магазина има и направени стаички, не зная на колко време ги сменят, но като ги види човек, и веднага му иде да изкупи магазина
- Гео, граф
- Наркоман
Ти сама си го казала, Люб! Дизайнерите им са страхотни, а мебелите са адски удобни за комбиниране. И дизайнерите им са страхотни (не случайно се повтарям ). Аз такива комбинации посмъртно не мога да сътворя! Иначе като гледаш всяка мебел поотделно - ами бездушни и дори безстилни са, обаче като се барнат с тъкани, с пердета, с дребните джиджавки и внезапно пред теб се отваря една стая, дето ти идва да се метнеш на дивана тутакси и да си се опънеш съвсем по домашному. Но за нас са не просто скъпи, а ужасно скъпи, не са и кой знае какво качество. Обаче какви жестоки идеи може човек да си открадне оттамljuboznatelna написа: ↑Сеп 10, '24, 11:37 Хич не ги мисли икейските, за шведите са без пари, и могат да ги сменят постоянно, защото за това са проектирани - да се сменят, комбинират и допълват. И им измислят разни страхотни хакове, не можеш да ги познаеш после. На мен пък много ми харесват, обаче не ми пасват на бюджета. И дизайнерите им са страхотни, като гледам какви стаи измислят! Какво ѝ е бездушното на тази спалня, например, или на дневната?
Л.М.Бюджолд
Л.М.Бюджолд
- Kakichka
- Виенско кафе
- Дал благодарност: 280 пъти
- Получил благодарност: 510 пъти
- Обратна връзка:
Ikea
Аз пък съм фен на икеа но винаги съм казвала, че там е за хора с въображение. Но може би защото съм живяла все по квартири с наследени от хазаи соц мебели, сбирщина оттук и там, та в настоящата квартира вече е предимно с икейски неща купени и преправяни от мен. Качеството не може да се сравнява със старите дървени мебели от едно време, но в сравнение с Айко, Виденов и подобни са много по-добре направени. А аз им придавам живец като ги боядисвам, лепя цветно фолио, платове и тн, нямам драма да ги преработвам. Обожавам да се разхождам из стаичките на шоурума и да гледам хитри дизайнерски хрумки, отделно членувам в куп групи за хакове...Абе пристрастена съм, макар че скандинавския стил не е баш моя. На мен ми дай шарено да има...Което се научих да съчетавам идеално с белите им мебели. Харесвам и Ivar серията от дърво, тя е идеална за преправяне :
Добрата фея, която понякога се превръща в луда кравичка. Обичам шарено в розови нюанси, пролетта и вярвам в доброто приятелство.
- Lalel4e
- Баш кафе майстор
Каквато съм си философка, ако знаеш колко трактата започнах да пиша...ljuboznatelna написа: ↑Сеп 10, '24, 11:37 ...Какво ѝ е бездушното на тази спалня, например, или на дневната?
Но се отказах и реших да дам един пример.
Гледам съвременната младеж, най-вече девойките визирам - носят едни хубави (е, тук-таме хубави) рокли и на краката си обули "любимите ми" КЕЦКИ. Или маратонки. Кой ти носи обувки в днешно време?! Слагаш кецки и младееш - такава е модата. Даже е толкова готино да си булка с кецки! Все едно да обуеш анцуг и да сложиш вратовръзка. Дет имаше един виц за перничани че анцузите са официално облекло. Малко ще се отклоня, ама се изкуших да го напиша:
Влиза един перничанин в магазин за дрехи и иска анцуг, ама официален, като за сватба.
А продавачката пита "За гостенин ли, или за младоженец?"
Та, представете си когато ние, 50-годишните и нагоре, бяхме девойки, как щеше да изглежда една млада "дама" с рокля/пола и т. н., и обута с кецове или маратонки. Е, сега е обратното - когато младите видят обувки, за тях това е бабешко.
Няма да тълкувам, кой каквито иска изводи да си прави.
Иначе, разбирам Икеа. Тя е естествен продукт на нашето общество. И на неговите възможности.
И не, не смятам, че човек е душевно упаднал, ако я харесва.
Кефи ме как Катето претворява всичко в "нейното си".
Дизайнерските, ама истински дизайнерските изпълнения са за една друга класа. На нас ни стига да направим наличното "свое си". Аз мога да живея и в икейска обстановка (но никой не може да ме спре да я "натурализирам" ). Обаче никога не мога да я приравня на старовремските интериори.
Иначе, някой да не си помисли, че у нас е кой знае какво...
Холът щеше да е що-годе приличен, ако не беше вече толкова занемарен... а в другите стаи сме по-долу и от икеа. Все още позлваме остатъците от соца. Такова е.