Разпознаване на болести и вредители

Модератор: Миша

Публикувай отговор
alina
Виенско кафе
Дал благодарност: 112 пъти
Получил благодарност: 233 пъти

Re: Разпознаване на болести и вредители

Мнение от alina »

Имахме като наследство от старите хазяи на къщата. Мъжът ми ги изтреби с актара смесена с борна вода. И аз после поръсих мястото, където излизат, с диатомична пръст. Но винаги трябва да търсиш мястото, откъде излизат.Пръскаш и бетонираш.Капсулираш, така да се казва.))
Аватар
zeleno
Наркоман
Дал благодарност: 309 пъти
Получил благодарност: 623 пъти

Мнение от zeleno »

Изображение

Изображение
Пръсках с това , имах го под ръка.
Снощи нямаше нашествие, но хич не бързам да се радвам ...
кокиче
Kъсо кафе
Дал благодарност: 5 пъти
Получил благодарност: 4 пъти

Мнение от кокиче »

Здравейте!По диагонал прочетох последните 4-5 страници.Видях някой от вас има проблем с розите.Това е черни петна по розите и можете да ги напръскате с всеки препарат който е с а.в. тебуконазол.Дано не е късно....Но за другата година ще знаете.
След това видях проблем с круша, а проблема е крушова клонкова оса.Ако се загледате по самото клонче ще има като синджирче наредени входните отвори на осата.В зависимост от размера на щетата се взима решение дали да се пръска или не.Ако са едно , две клончета на цяло дърво няма смисъл от пръскане.
Аватар
belika
Кафеджия/Кафеджийка
Дал благодарност: 558 пъти
Получил благодарност: 372 пъти

Мнение от belika »

Благодаря, Кокиче 💓

Розата я изрязах почти до долу и изкара големи клони с много пъпки, които цъфтят. Ще взема такъв препарат.

Крушката рязах връхчетата и сега изкара нови клони, изглежда добре иначе. Не съм я убила. Успя да ми се хване една присадка на нея от многобройните ми опити за ашладисване и се надявам растението да оцелее. Не съм пръскала с нищо. А, когато пръсках розите за подлите розови хоботници май пръснах малко и крушата за въшки. Нямах друго, освен айкън, който бях взела за мравките в къщата, но още не съм пръскала, че ме е страх от канцерогенни препарати вече. И розите нямаше да пръскам, но много масово ми изядоха пъпките тези хоботници 😢

Това пръскане беше преди 10тина дни само, а връхните вейки вече бяха добре. Тя няма плод тази фиданка, затова я пръснах.

Благодаря отново 🌹
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
Аватар
пери
Виенско кафе
Дал благодарност: 1654 пъти
Получил благодарност: 406 пъти

Мнение от пери »

От десет огнища зелен фасул само три са така и то не последователно.
Четох, четох и, според мен, може би е Антракноза :hmmm: Но срещам идентични снимки, онагледяващи различни заболявания и съвсем се обърках. Моля за помощ!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
ljuboznatelna
Чист кофеин
Дал благодарност: 1006 пъти
Получил благодарност: 2063 пъти

Мнение от ljuboznatelna »

пери написа: Юли 23, '24, 16:45 От десет огнища зелен фасул само три са така и то не последователно.
Четох, четох и, според мен, може би е Антракноза :hmmm: Но срещам идентични снимки, онагледяващи различни заболявания и съвсем се обърках. Моля за помощ!
Не знам какво е, възможно да са няколко неща, но на вторта снимка се виждат черни точици както при акари.
Аватар
пери
Виенско кафе
Дал благодарност: 1654 пъти
Получил благодарност: 406 пъти

Мнение от пери »

Изприпках набързо и купих Валмек. Довечера ще пръскам.
Публикувай отговор

Обратно към “Отглеждане, болести, вредители, неприятели и борбата с тях”