Разпознаване на болести и вредители
Модератор: Миша
-
- Виенско кафе
- Дал благодарност: 112 пъти
- Получил благодарност: 233 пъти
Re: Разпознаване на болести и вредители
Имахме като наследство от старите хазяи на къщата. Мъжът ми ги изтреби с актара смесена с борна вода. И аз после поръсих мястото, където излизат, с диатомична пръст. Но винаги трябва да търсиш мястото, откъде излизат.Пръскаш и бетонираш.Капсулираш, така да се казва.))
-
- Kъсо кафе
- Дал благодарност: 5 пъти
- Получил благодарност: 4 пъти
Здравейте!По диагонал прочетох последните 4-5 страници.Видях някой от вас има проблем с розите.Това е черни петна по розите и можете да ги напръскате с всеки препарат който е с а.в. тебуконазол.Дано не е късно....Но за другата година ще знаете.
След това видях проблем с круша, а проблема е крушова клонкова оса.Ако се загледате по самото клонче ще има като синджирче наредени входните отвори на осата.В зависимост от размера на щетата се взима решение дали да се пръска или не.Ако са едно , две клончета на цяло дърво няма смисъл от пръскане.
След това видях проблем с круша, а проблема е крушова клонкова оса.Ако се загледате по самото клонче ще има като синджирче наредени входните отвори на осата.В зависимост от размера на щетата се взима решение дали да се пръска или не.Ако са едно , две клончета на цяло дърво няма смисъл от пръскане.
- belika
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 558 пъти
- Получил благодарност: 372 пъти
Благодаря, Кокиче
Розата я изрязах почти до долу и изкара големи клони с много пъпки, които цъфтят. Ще взема такъв препарат.
Крушката рязах връхчетата и сега изкара нови клони, изглежда добре иначе. Не съм я убила. Успя да ми се хване една присадка на нея от многобройните ми опити за ашладисване и се надявам растението да оцелее. Не съм пръскала с нищо. А, когато пръсках розите за подлите розови хоботници май пръснах малко и крушата за въшки. Нямах друго, освен айкън, който бях взела за мравките в къщата, но още не съм пръскала, че ме е страх от канцерогенни препарати вече. И розите нямаше да пръскам, но много масово ми изядоха пъпките тези хоботници
Това пръскане беше преди 10тина дни само, а връхните вейки вече бяха добре. Тя няма плод тази фиданка, затова я пръснах.
Благодаря отново
Розата я изрязах почти до долу и изкара големи клони с много пъпки, които цъфтят. Ще взема такъв препарат.
Крушката рязах връхчетата и сега изкара нови клони, изглежда добре иначе. Не съм я убила. Успя да ми се хване една присадка на нея от многобройните ми опити за ашладисване и се надявам растението да оцелее. Не съм пръскала с нищо. А, когато пръсках розите за подлите розови хоботници май пръснах малко и крушата за въшки. Нямах друго, освен айкън, който бях взела за мравките в къщата, но още не съм пръскала, че ме е страх от канцерогенни препарати вече. И розите нямаше да пръскам, но много масово ми изядоха пъпките тези хоботници
Това пръскане беше преди 10тина дни само, а връхните вейки вече бяха добре. Тя няма плод тази фиданка, затова я пръснах.
Благодаря отново
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
- пери
- Виенско кафе
- Дал благодарност: 1654 пъти
- Получил благодарност: 406 пъти
От десет огнища зелен фасул само три са така и то не последователно.
Четох, четох и, според мен, може би е Антракноза Но срещам идентични снимки, онагледяващи различни заболявания и съвсем се обърках. Моля за помощ!
Четох, четох и, според мен, може би е Антракноза Но срещам идентични снимки, онагледяващи различни заболявания и съвсем се обърках. Моля за помощ!
- ljuboznatelna
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 1006 пъти
- Получил благодарност: 2063 пъти
Не знам какво е, възможно да са няколко неща, но на вторта снимка се виждат черни точици както при акари.