Клематис 2023г./24

Публикувай отговор
Di_Va
Кафе машина
Дал благодарност: 491 пъти
Получил благодарност: 394 пъти

Re: Клематис 2023г./24

Мнение от Di_Va »

:dovolen: Уау, Дани, прекрасни са! Сортове нещо да знаеш...
Аватар
daneda
Баш кафе майстор
Дал благодарност: 1810 пъти
Получил благодарност: 751 пъти

Мнение от daneda »

Di_Va написа: Юни 17, '24, 11:35 :dovolen: Уау, Дани, прекрасни са! Сортове нещо да знаеш...
За съжаление не ги знам, че съм ги купувала от разни разсадници. До скоро висяха табелки, но тази зима май всичко замина, кое избеляло, кое натрошено и изхвърлено :snif: Като си отида следващия уикенд ще потърся дали са все пак нещо не е останало.
Di_Va
Кафе машина

Мнение от Di_Va »

Дани, недей, мила! Те губи време и енергия за това, нали съм си решила да не купувам нови китки ;) . Ще гледам за удържа колкото мога, макар че, както беше казала една дама от форума: "Винаги има място за клематис!" :lol:
Аватар
greeneyed
Наркоман
Дал благодарност: 922 пъти
Получил благодарност: 1711 пъти

Мнение от greeneyed »

На последната снимка трябва да е clematis piilu.
Не искайте много- не можете да му платите цената... Ванга

моите цветя
Di_Va
Кафе машина

Мнение от Di_Va »

Имам клематис Мейлиин, засаден до два катерача, които са на 1 м.един от друг ( не питайте защо :ufff: :ufff: :ufff: )
Всичко е оплетено, изсъхнало и грозно, и от две години се каня да отделя достатъчно време да оправя тази ужасия. Днес се захванах - на катерачите (Еден) изрязах сухите и болни клони, ще оставя по един/два млади и зелени, и ще се стремя да не ги изпускам толкова, обаче климатикът не цъфтя тази година и се чудя дали е възможно по някакъв начин да е преминал в дива форма, т.е. Мейлин да е бил на подложка, да е загинал и сега да се вихри дивакът.
Въобще не зная дали клематисите се продават на подложки, може да си мисля и пиша глупости някакви, но предпочитам да питам, за да зная как да продължавам с тази сеч.
Ще съм благодарна на всякаква информация и идеи в тази връзка, ако няма такова нещо като клематис на подложка, да зная и да си запазя Мейлин и да го насоча в правилна посока, а ако ми е останал дивак - да вземам мерки и да го разкарам.
Аватар
greeneyed
Наркоман
Дал благодарност: 922 пъти
Получил благодарност: 1711 пъти

Мнение от greeneyed »

CLEMATIS ‘MONTANA MAYLEEN’ цъфти на миналогодишни клонки, т.е. не би цъфтял , ако са му измръзнали клонките, което при сегашните зими ми се вижда малко вероятно. Ако всичко е станало гъсто , оплетено , изсъхнало , поднови стъблата, като ги орежеш на 20-30 см. Ако се новите стъбла се развият до края на сезона, ще цъфтят напролет.
Не искайте много- не можете да му платите цената... Ванга

моите цветя
Di_Va
Кафе машина

Мнение от Di_Va »

Благодаря ти, Кате :tzeluvka:!
Аватар
пери
Виенско кафе
Дал благодарност: 1654 пъти
Получил благодарност: 406 пъти

Мнение от пери »

От Миша :tzeluvka:
Цяло лято цъфтя, но не беше за показване с прегорелите и съсухрени цветчета. Няколкото хладни и дъждовни дни го преобразиха.
Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Клематиси”