Клематис 2023г./24
- daneda
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 1810 пъти
- Получил благодарност: 751 пъти
Re: Клематис 2023г./24
За съжаление не ги знам, че съм ги купувала от разни разсадници. До скоро висяха табелки, но тази зима май всичко замина, кое избеляло, кое натрошено и изхвърлено Като си отида следващия уикенд ще потърся дали са все пак нещо не е останало.
-
- Кафе машина
- Дал благодарност: 491 пъти
- Получил благодарност: 394 пъти
Дани, недей, мила! Те губи време и енергия за това, нали съм си решила да не купувам нови китки . Ще гледам за удържа колкото мога, макар че, както беше казала една дама от форума: "Винаги има място за клематис!"
- greeneyed
- Наркоман
- Дал благодарност: 922 пъти
- Получил благодарност: 1711 пъти
-
- Кафе машина
- Дал благодарност: 491 пъти
- Получил благодарност: 394 пъти
Имам клематис Мейлиин, засаден до два катерача, които са на 1 м.един от друг ( не питайте защо )
Всичко е оплетено, изсъхнало и грозно, и от две години се каня да отделя достатъчно време да оправя тази ужасия. Днес се захванах - на катерачите (Еден) изрязах сухите и болни клони, ще оставя по един/два млади и зелени, и ще се стремя да не ги изпускам толкова, обаче климатикът не цъфтя тази година и се чудя дали е възможно по някакъв начин да е преминал в дива форма, т.е. Мейлин да е бил на подложка, да е загинал и сега да се вихри дивакът.
Въобще не зная дали клематисите се продават на подложки, може да си мисля и пиша глупости някакви, но предпочитам да питам, за да зная как да продължавам с тази сеч.
Ще съм благодарна на всякаква информация и идеи в тази връзка, ако няма такова нещо като клематис на подложка, да зная и да си запазя Мейлин и да го насоча в правилна посока, а ако ми е останал дивак - да вземам мерки и да го разкарам.
Всичко е оплетено, изсъхнало и грозно, и от две години се каня да отделя достатъчно време да оправя тази ужасия. Днес се захванах - на катерачите (Еден) изрязах сухите и болни клони, ще оставя по един/два млади и зелени, и ще се стремя да не ги изпускам толкова, обаче климатикът не цъфтя тази година и се чудя дали е възможно по някакъв начин да е преминал в дива форма, т.е. Мейлин да е бил на подложка, да е загинал и сега да се вихри дивакът.
Въобще не зная дали клематисите се продават на подложки, може да си мисля и пиша глупости някакви, но предпочитам да питам, за да зная как да продължавам с тази сеч.
Ще съм благодарна на всякаква информация и идеи в тази връзка, ако няма такова нещо като клематис на подложка, да зная и да си запазя Мейлин и да го насоча в правилна посока, а ако ми е останал дивак - да вземам мерки и да го разкарам.
- greeneyed
- Наркоман
- Дал благодарност: 922 пъти
- Получил благодарност: 1711 пъти
CLEMATIS ‘MONTANA MAYLEEN’ цъфти на миналогодишни клонки, т.е. не би цъфтял , ако са му измръзнали клонките, което при сегашните зими ми се вижда малко вероятно. Ако всичко е станало гъсто , оплетено , изсъхнало , поднови стъблата, като ги орежеш на 20-30 см. Ако се новите стъбла се развият до края на сезона, ще цъфтят напролет.
- пери
- Виенско кафе
- Дал благодарност: 1654 пъти
- Получил благодарност: 406 пъти
От Миша
Цяло лято цъфтя, но не беше за показване с прегорелите и съсухрени цветчета. Няколкото хладни и дъждовни дни го преобразиха.
Цяло лято цъфтя, но не беше за показване с прегорелите и съсухрени цветчета. Няколкото хладни и дъждовни дни го преобразиха.