Копривка, Колеус (Coleus)
-
- Чист кофеин
- Дал благодарност: 669 пъти
- Получил благодарност: 2848 пъти
Re: Копривка, Колеус (Coleus)
В момента не си спомням изпратих ли ти колеуси или се направих на 2 и 1/2 ..забравила съм

ето малко от днес - снимките не са хубави , но пък колеусите са невероятни

-
- Кафевар/ка/
- Дал благодарност: 2421 пъти
- Получил благодарност: 129 пъти
Не , Лили , не си ми пращала ; други момичета се похвалиха , че са получили от теб .
-
- Чист кофеин
добре , де - защо не ме сръчка...признала съм си , че за съжаление вече много забравям. Но никой не става по-млад с годините , така че какво да се извинявам...трепетлика написа: ↑Юни 3, '24, 16:40 ...
Не , Лили , не си ми пращала ; други момичета се похвалиха , че са получили от теб .
и аз видях , че съм пропуснала да те запиша в списъка какво съм обещала
още утре ще ти изпратя - изпрати ми пак адрес
-
- Кафеджия/Кафеджийка
- Дал благодарност: 1344 пъти
- Получил благодарност: 1299 пъти
Лили, на позиция с колко слънце ги отглеждаш? Аз тук си въздишам всеки път и във ФБ като ги покажеш тези красоти неземни. Аз имам една, от 8-ми март с черни листа. Искам да си я отгледам и намножа, защото много ми харесва. Но се притеснявам да не я изгоря или пък да се удължи заради неподходяща позиция.
-
- Чист кофеин
Боби, моят градинарски опит сочи, че сутрешно слънце и следобедна сянка са идеална комбинация за всяко растение, независимо от това кой как го е определил . Не зная кой обича плътната тежка сянка , малко растения издържат и на нашето изпепеляващо южно пълно слънце. Сега прочетох в един англ. сайт , че хортензията Light My Fire обичала слънце до полусянка. Моята днес в 11 ч вече се беше сдухала на слънце и аз я прибрах на сянка под бреза - лека , ефирна , светла сянка. Такова изложение съм осигурила и на колеусите . В условията на плътна сянка цветовете избледняват, но силното слънце още през март-април ми изгори някои сортове. Не си давам прекрасните растения да се изпичат такаborislava.kirilova написа: ↑Юни 3, '24, 21:09 Лили, на позиция с колко слънце ги отглеждаш? Аз тук си въздишам всеки път и във ФБ като ги покажеш тези красоти неземни. Аз имам една, от 8-ми март с черни листа. Искам да си я отгледам и намножа, защото много ми харесва. Но се притеснявам да не я изгоря или пък да се удължи заради неподходяща позиция.

- Клеър
- Кафе машина
- Дал благодарност: 2814 пъти
- Получил благодарност: 2571 пъти
Аз от скоро съм горд притежател на "съвсеееееем малко"
на брой от прекракрасниците на Лили
. Позиционирала съм ги така както ме посъветва Лили от личния и опит и наблюдения . Сутрешно слънце и следобед сянка . За сега са добре , но не са започнали още истинските жеги . Всички чески , които сложих за вкореняване си пуснаха коренчета и вечче са в чашки с торф и на пълна сянка , докато потръгнат .
От тези които ми се повтарят , просто ще изпробвам в различни позиции . Искам да кажа , че са като едни малки куклички , милички , които скоро ще покажа , ама малко обем да направят .
Някои са направо изумителни , едното чак ми наподобява на някакво водно растение или по- топно на Корал . Просто такива асоциации си праввя .
Боби , ако ти се издължи новото бебче , просто ще го пречупиш и вкорениш , а останалото тъкмо ще се пооформи .
Голям дъжд с буря има при нас . Не искам да си представя как ще открия мушката и копривките утре . Само ми остава да стискам палци за минимални щети .

От тези които ми се повтарят , просто ще изпробвам в различни позиции . Искам да кажа , че са като едни малки куклички , милички , които скоро ще покажа , ама малко обем да направят .
Някои са направо изумителни , едното чак ми наподобява на някакво водно растение или по- топно на Корал . Просто такива асоциации си праввя .
Боби , ако ти се издължи новото бебче , просто ще го пречупиш и вкорениш , а останалото тъкмо ще се пооформи .
Голям дъжд с буря има при нас . Не искам да си представя как ще открия мушката и копривките утре . Само ми остава да стискам палци за минимални щети .
- Клеър
- Кафе машина
Аз все пак снимах юношите си , иначе как ще сравнявам после колко са пораснали . След снощната буря . Добре са Слава Богу .

Ето ги и бебчетата .

Има още 2-3на които чакам още да пораснат коренчетата , че и тях да сложа в тавичката с бебчета .
Лили
Да ти се връща щедроста в здраве и усмивки !

Ето ги и бебчетата .

Има още 2-3на които чакам още да пораснат коренчетата , че и тях да сложа в тавичката с бебчета .

Да ти се връща щедроста в здраве и усмивки !

- Клеър
- Кафе машина
Долу - горе се справям с Копривките или по точно мястото им се оказа добро където съм ги позиционирала . Едни които ми се повтаряха сложих на пряко слънце в градината директно . Една седмица мина и за сега са живи и ще се разбере след време , така ще ги бъде ли .
Едно разбрах , не са трудни за гледане , но невъзможни за снимане или аз още не съм добила нужните умения за това ще продължа да се опитвам . На снимките изобщо не може да се види истинската им красота .

Сега и бебенцата и тях прехвърлих в разни саксийченца от малките чашки .

Със 25 саксии увеличих колекцията си на саксиите , нищо работа
от сега започвам да мисля начина по който ще ги съхранявам зимата 
Едно разбрах , не са трудни за гледане , но невъзможни за снимане или аз още не съм добила нужните умения за това ще продължа да се опитвам . На снимките изобщо не може да се види истинската им красота .

Сега и бебенцата и тях прехвърлих в разни саксийченца от малките чашки .

Със 25 саксии увеличих колекцията си на саксиите , нищо работа

- Polin
- Кафе машина
- Дал благодарност: 4152 пъти
- Получил благодарност: 1947 пъти
Клеърче, страхотно си се справила
Невероятно красиви и разнообразни
Дълго и много да им се радваш

Невероятно красиви и разнообразни

Дълго и много да им се радваш