Какво сготвих днес
- ичиконти
- Виенско кафе
- Мнения: 489
- Регистриран на: Юли 28, '21, 17:15
- Местоположение: Севлиево
- Дал благодарност: 163 пъти
- Получил благодарност: 149 пъти
Re: Какво сготвих днес
Ако вариш компот-до извиката на гърлото. При бульона вода не слагаш, щото вече си сложил вода до покриване на месото. Просто изливаш топлия бульон в буркана до извивката. Запечатваш. Месото отделяш. Връщаш в тенджерата, докато е топла запечатания/затворен буркан. Ако е хувава и с дебело дъно, не подлагаш нищо отдолу. Наливаш 3 пръста гореща вода и отново газ. Водата не е над капачката, а 3 пръста над дъното. Така спестяваш и време до завиране, и енергия. На буркана му е все едно дали ще ври при 120 гр в течна или газообразна среда, пълна с водна пара. Температурата и налягането са едни и същи при двата метода. Не ти трябва да миеш тенджерата между варенето на месото и стерилизирането на буркана, защото при повторното варене, на мазнината след изваждането на буркана-горещ, можеш до й капнеш почистващ препарат. А мазен буркан се мие лесно- гладко стъкло. 3 в 1 сваряване на месо, стерилизиране на бульон, частично миене.
- Daniela Pargu
- Чист кофеин
- Мнения: 5300
- Регистриран на: Яну 29, '17, 20:53
- Местоположение: В.Търново
- Дал благодарност: 137 пъти
- Получил благодарност: 125 пъти
Re: Какво сготвих днес
Благодаря ти от сърце !Изясни ми се в подробности!
Много обичам бульон и ме е яд като изхвърлям - ще се възползвам още утре !
![Йеее! :ieeemyzh:](./images/smilies/ieeemyzh.gif)
Много обичам бульон и ме е яд като изхвърлям - ще се възползвам още утре !
![Йеее! :ieeemyzh:](./images/smilies/ieeemyzh.gif)
- ичиконти
- Виенско кафе
- Мнения: 489
- Регистриран на: Юли 28, '21, 17:15
- Местоположение: Севлиево
- Дал благодарност: 163 пъти
- Получил благодарност: 149 пъти
Re: Какво сготвих днес
Храня сина и за това всеки ден му правя по нещо.
Салата маруля-главеста, от купешко семе за 40 ст. оставена сама да се засее от миналогодишната. Репички от семка Френска закуска, пак за стотинки. Домашен лук и стрък чесън+оцет, олио, щипка захар, сол на вкус.
![Изображение](https://i.postimg.cc/TpBqHTmG/20240426-071535.jpg)
![Изображение](https://i.postimg.cc/6y9FRt65/20240426-123104.jpg)
И пилешки крилца на скара.
![Изображение](https://i.postimg.cc/Q9Qn9nRT/20240426-115814.jpg)
![Изображение](https://i.postimg.cc/ctdkQBS5/20240426-124250.jpg)
![Изображение](https://i.postimg.cc/zVt2ghP0/20240426-125655.jpg)
![Изображение](https://i.postimg.cc/vcHSThX4/20240426-125702.jpg)
![Изображение](https://i.postimg.cc/DmhNknXd/20240426-125717.jpg)
Салата маруля-главеста, от купешко семе за 40 ст. оставена сама да се засее от миналогодишната. Репички от семка Френска закуска, пак за стотинки. Домашен лук и стрък чесън+оцет, олио, щипка захар, сол на вкус.
![Изображение](https://i.postimg.cc/TpBqHTmG/20240426-071535.jpg)
![Изображение](https://i.postimg.cc/6y9FRt65/20240426-123104.jpg)
И пилешки крилца на скара.
![Изображение](https://i.postimg.cc/Q9Qn9nRT/20240426-115814.jpg)
![Изображение](https://i.postimg.cc/ctdkQBS5/20240426-124250.jpg)
![Изображение](https://i.postimg.cc/zVt2ghP0/20240426-125655.jpg)
![Изображение](https://i.postimg.cc/vcHSThX4/20240426-125702.jpg)
![Изображение](https://i.postimg.cc/DmhNknXd/20240426-125717.jpg)
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Мнения: 7842
- Регистриран на: Мар 31, '13, 11:42
- Местоположение: Козлодуй
- Дал благодарност: 2866 пъти
- Получил благодарност: 1649 пъти
Re: Какво сготвих днес
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
- pepelqshka71
- Чист кофеин
- Мнения: 7842
- Регистриран на: Мар 31, '13, 11:42
- Местоположение: Козлодуй
- Дал благодарност: 2866 пъти
- Получил благодарност: 1649 пъти
Re: Какво сготвих днес
Да дам отзив за пилето - НЕ ми хареса. Твърде много вкусове ми се бият в чинията. Сушени домати, маслини, босилек... абе не е моето.
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите..."
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
,,познанието минава през етапите - чела съм , учила съм го , практикувала съм го , правила съм го 15 години, не ми харесва"
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5790
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 2153 пъти
- Получил благодарност: 2527 пъти
Re: Какво сготвих днес
![Изображение](https://i.imgur.com/WZvHKz7.jpeg)
Чакам гости за обяд. Много вкусно предястие направих, хапва се леко топло или студено. Харесвам опцията да е студено, за да съм готова на спокойствие по-рано.
Две малки тиквички, или една голяма се настъргват или смилат едро на блендер. Шепа натрошено сирене, шепа натрошен или настърган кашкавал, черен пипер, див лук (може и пресен), копър, чесън на прах, малко някаква любима подправка (сложих малко лют червен пипер), две яйца, оризово брашно или овесени ядки.
Пече се на 180 градуса около 30 минути. Направих го във формички за мъфини. Разбърква се и се разпределя във формички. Няма нито сода, нито бакпулвер, яйцата вършат тази работа да набухват сместа.
Поднася се с кисело мляко.
-
- Кафе машина
- Мнения: 4919
- Регистриран на: Сеп 20, '10, 22:22
- Дал благодарност: 394 пъти
- Получил благодарност: 321 пъти
Re: Какво сготвих днес
Тутти, тиквичките изцеждаш ли ги, преди да добавиш останалите продукти?
И брашното дали може да бъде различно от оризово, или само овесените ядки са алтернативата?
И брашното дали може да бъде различно от оризово, или само овесените ядки са алтернативата?
- Тутти
- Чист кофеин
- Мнения: 5790
- Регистриран на: Ное 21, '15, 06:47
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 2153 пъти
- Получил благодарност: 2527 пъти
Re: Какво сготвих днес
В рецептата прочетох, че се изцеждат, но аз не ги изцеждах. Харесвам по-влажни храни.
А брашното сигурно може да бъде различно, защо не? В рецептата пишеше за овесени ядки, затова ги замених с оризово, това имах. Гостите много харесаха това предвестие, аз също.