Лозето, гроздето и ... виното

Модератор: Миша

Публикувай отговор
Аватар
botan
Наркоман
Мнения: 10776
Регистриран на: Ное 23, '09, 22:06
Местоположение: София, умерен източнобалконски климат с високи годишни амплитуди
Дал благодарност: 243 пъти
Получил благодарност: 460 пъти
Обратна връзка:

Re: Лозето, гроздето и ... виното

Мнение от botan »

Малиии колко сериозно се вързахте на тоя клип. Той е направен за да се гледа, не да се мисли. Така растенията покълват точно за една минута докато набучиш младия филиз отгоре и някакви, без значение какви корени отдолу. Джонка, недей да се бъзикаш тъй, че ще ти пратя онея клипове с кошмарни кактусови присадки. :lol: :lol: :lol:
Insta: ex_hort
ivko69
Кафе машина
Мнения: 4825
Регистриран на: Дек 28, '17, 20:20
Местоположение: Паволче.Враца...
Дал благодарност: 41 пъти
Получил благодарност: 567 пъти

Re: Лозето, гроздето и ... виното

Мнение от ivko69 »

40 вкоренени и засадени в купички от кисело мляко лозички чакат юни месец..

Изображение

Изображение
drago
Kафенце
Мнения: 31
Регистриран на: Авг 27, '23, 20:05
Дал благодарност: 6 пъти
Получил благодарност: 5 пъти

Re: Лозето, гроздето и ... виното

Мнение от drago »

А товам са моите около 12 пръчки от старият сорт Отел.Първо надраскани и овален долен край във вкоренител GRANDIS , потопени във буркан с вода докато корените им достигнат 15-20мм.После са посети в тези бирени бутилки преди около 2 седмици.Долната част почва около 15см.(в/у която е поставена пръчката) е 1л.почва за разсад+1л.почва от мястото където ще се посеят+0.3л.пясък+0.3л.дървени стърготини+0.2л.перлит напоен с триходерма отгледана на течна среда.В/у нея е поставен резника с малките коренчета и засипан с почва от градината около 4см.Поливка веднага отгоре с пестояла(нехлорирана) вода.
Изображение


Изображение


Изображение
На снимките се виждат корените достигнали до 10-12см. за 2 седмици.Днес им е втората поливка ,но вече отдолу за да се стимулира допълнително растежа на корените.Бутилките с дупки отдолу са потопени в кофа с разтвор: на 1л.престояла вода-2гр.тор жълт кристалон+25мл.р-р от отгледан на течна среда Ризо-витал(микориза)+25мл.р-р от отгледан на течна среда Bacillus subtilis(сенная палочка).
И 1 ? към ivko 69-от тук на сетне пръчките се държат вън на сянка или в мазето на тъмно и хладно?И не е ли по добре да се засеят на двора през септември когато се захлади,а не през лятото в големите жеги?
Публикувай отговор

Обратно към “Плодове и зеленчуци”