Овошки - плодни дървета
Модератор: Миша
- nadin
- Чист кофеин
- Мнения: 7231
- Регистриран на: Май 17, '11, 15:33
- Местоположение: София
- Дал благодарност: 32 пъти
- Получил благодарност: 497 пъти
- Обратна връзка:
Re: Овошки - плодни дървета
Имаш една слива такава кръгла леко розовееща, снимала си я май миналата или по-миналата година, знаеш ли къв сорт е ?
![Изображение](https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/243669217_10219998982304702_9019614618025164577_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=0debeb&_nc_ohc=6axUhOCeESkAX8zzZiZ&tn=5LoTjqwPg5DRNX0C&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&oh=00_AT_g1haH2OkWM5HbjIDOGzVrUbVCtYIBxy-nvNnU6ewPeQ&oe=62130262)
- polyabs
- Кафе машина
- Мнения: 3460
- Регистриран на: Юли 13, '13, 18:15
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 253 пъти
- Получил благодарност: 120 пъти
Re: Овошки - плодни дървета
Шимицу си купих от Екзотика плантс , втора година е при мен но не ми върви добре покара една клонка, после прегоряха листата. Все още е жива, но си купих още една от Ангел от Долни чифлик.
Фаралия нямам но имам Фаркло и Фарбали от разсадник Корект Крушаре. Подобни са на фаралия раждат добре късен цъфтеж, и късно узряват след средата на август твърди ароматни и хрупкави, не са чорбаджии и са много трайни. Дървата не са мощни и силни но това зависи от подложката също.
- Misi
- Кана кафе
- Мнения: 646
- Регистриран на: Яну 6, '22, 15:13
- Местоположение: вила до Дупница
- Дал благодарност: 467 пъти
- Получил благодарност: 238 пъти
Re: Овошки - плодни дървета
Синя слива Стенлей и Чачанска лепотица не се нуждаят от опрашители. Те са самофертилни т.е. самоопращващи се.
Афъзките се нуждаят от опрашители.
Няма ненаказано добро! Добрините се връщат при хората, които ги раздават.
-
- Виенско кафе
- Мнения: 415
- Регистриран на: Юли 1, '14, 19:32
- Дал благодарност: 1 път
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Овошки - плодни дървета
Shimizu подходяща за търговия - твърда, транспортабилна, дълго съхранение, хрупкава, стегнато месо, след дълго съхранение става жилава, но не и сочна. Сладка без киселина, ароматна.
На мен не ми допада за свежа консумация, за компоти става.
Дървото е сравнително здраво, не си спомням да е боледувало , но аз му провеждам защитните мероприятия.
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Овошки - плодни дървета
Ardentbg, благодаря за отговора!
Да разбирам ли, че твърденията че е най- вкусния сорт праскова са само търговска реклама?
Да разбирам ли, че твърденията че е най- вкусния сорт праскова са само търговска реклама?
- polyabs
- Кафе машина
- Мнения: 3460
- Регистриран на: Юли 13, '13, 18:15
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 253 пъти
- Получил благодарност: 120 пъти
Re: Овошки - плодни дървета
ardentbg дели ли и се костилката, защото някъде чух че не се дели. Аз още не съм я опитвала но предполагам прилича на вкус на моите праскови понички Уфо които са с бяло месо, без киселина и с аромат на дива праскова.ardentbg написа: ↑Фев 17, '22, 20:31Shimizu подходяща за търговия - твърда, транспортабилна, дълго съхранение, хрупкава, стегнато месо, след дълго съхранение става жилава, но не и сочна. Сладка без киселина, ароматна.
На мен не ми допада за свежа консумация, за компоти става.
Дървото е сравнително здраво, не си спомням да е боледувало , но аз му провеждам защитните мероприятия.
- МГХ
- Наркоман
- Мнения: 10138
- Регистриран на: Окт 4, '12, 23:28
- Местоположение: Русе
- Дал благодарност: 391 пъти
- Получил благодарност: 1131 пъти
Re: Овошки - плодни дървета
Не знам сорт. Всъщност е синя слива на собствен корен, не е облагородявана. Имам я от издънка от приятели. Розова е преди да узрее хубаво, после става синя. Ражда много и е почти кръгла, но костилката й е като на сините сливи. Зрее рано- през август.
-
- Виенско кафе
- Мнения: 415
- Регистриран на: Юли 1, '14, 19:32
- Дал благодарност: 1 път
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Овошки - плодни дървета
Може да се каже, че е с полуделяща се костилка.polyabs написа: ↑Фев 17, '22, 21:16ardentbg дели ли и се костилката, защото някъде чух че не се дели. Аз още не съм я опитвала но предполагам прилича на вкус на моите праскови понички Уфо които са с бяло месо, без киселина и с аромат на дива праскова.ardentbg написа: ↑Фев 17, '22, 20:31Shimizu подходяща за търговия - твърда, транспортабилна, дълго съхранение, хрупкава, стегнато месо, след дълго съхранение става жилава, но не и сочна. Сладка без киселина, ароматна.
На мен не ми допада за свежа консумация, за компоти става.
Дървото е сравнително здраво, не си спомням да е боледувало , но аз му провеждам защитните мероприятия.
Поничката, за която пишеш вероятно е Ufo 4 тя става сочна и е с влакнесто месо, докато shimizo е с плътно, жилаво и сухо месо.