Помощ - кучето ми яде цветята

Аватар
Alien
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1929
Регистриран на: Май 24, '18, 17:43
Местоположение: София
Дал благодарност: 500 пъти
Получил благодарност: 848 пъти

Re: Помощ - кучето ми яде цветята

Мнение от Alien »

Чак пък отровни... :) Пиша от опит (чужд). Мой познат имаше проблеми с дратхаара си, който беше решил, че суджуците, които сушеше на остъклената тераса са един вид предизвикателство. И не да откъсне един, ами беше нахапал половината щафети. Яде бой, караха му се, ама животинката видеше ли мръвка и нещо в мозъка й даваше накъсо. Тогава, на майтап, решихме да опитаме - дадох му тринидатски скорпион Бъч Тейлър (~1.4 мил по сковил, срещу 2.2 на каролината). Кучето е вило на умряло, но от тогава, надуши ли пипер, започва да ръмжи и да се дърпа назад. Малко количество добавен пипер, дори обикновен, към каймата, е достатъчен да го държи настрана. Условният рефлекс обаче не се е закрепил за колбасите изобщо. Бяха купували сурова наденица и кучето с радост се е почерпило.
Lilly
Чист кофеин
Мнения: 5057
Регистриран на: Сеп 2, '16, 09:50
Дал благодарност: 268 пъти
Получил благодарност: 1339 пъти

Re: Помощ - кучето ми яде цветята

Мнение от Lilly »

Ами какво да кажа ...то има хора , които си возят кучето вързано на покрива на колата, други ги влачат след колите, трети ги отстрелват за кеф ...Хора всякакви ...Много съм крайна , но тая балканска дивашка жестокост към животните ме изважда от равновесие. Ганди е казал, че тоношението към животните е мерило за зрелостта на една нация. Изводите всеки сам да си ги прави..
В случая с твоя познат аз схващам ситуацията така - той е докарал кучето до лудост , за да го накаже за своята безкрайна простотия. Толкова е логично, че ако има суджуци в достижим периметър, куче няма как да устои. Но господинът очевидно няма как да стигне до чак такива дълбоки изводи . Проблемът не е в това , че кучето е куче ...по-дълбок е ...
И да - еуфорбиите са силно токсични . Аз познавам хора, които са стигали до болница , защото са пренебрегнали ръкавиците в градината. Не всеки ще реагира така , но ако Силвето реши да експериментира дали нейната сладуранка ще хвърли топа от такива възпипателни мерки , аз ще я извадя от списъка на хората, които познавам ...
Аватар
Havga
Кафеджия/Кафеджийка
Мнения: 1501
Регистриран на: Юни 17, '18, 11:00
Местоположение: СОФИЯ
Получил благодарност: 1 път

Re: Помощ - кучето ми яде цветята

Мнение от Havga »

Лилка :tzeluvka: , не мож се оттърва от мен толкоз лесно :). Айчето най-много някой изяден клон по дупето да отнесе, което предвид дебелината на “клона” и дебелината на нейната козина е като погалване. Обаче е психически затормозена и определено, знае че ме е ядосала. Ама и аз съм затормозена, щото тия рози на този балкон …! Та сме сме квит. Не съм фен на тормоза, та това ние е второто дете.
Но и не мисля, че разтвор на пипер и вода, напръскан върху клони ще има ефект, вероятно ароматът ще изветрява, защото набезите не са всеки ден, а и посред зима вали има влага и т.н.
Другите неща не ги познавам и не бих ги ползвала ако са отровни. От както имаме куче лятото пръскам много по-рядко и евакуираме Ая за 24 часа.
"Винаги правя нещо, за което не съм достатъчно добре подготвена. Как иначе ще вървя напред?"
Lilly
Чист кофеин
Мнения: 5057
Регистриран на: Сеп 2, '16, 09:50
Дал благодарност: 268 пъти
Получил благодарност: 1339 пъти

Re: Помощ - кучето ми яде цветята

Мнение от Lilly »

Опитвам се да се придържам към една прекрасна максима - "Не трябва да плачеш за нещо, което не може да плаче за теб".
На Нова година съседите ми бяха заключили в мазето си най-голямата ми любимка от дворните котки, една красива любвеовилна и непослушна девойка. Това не се случва за първи път. Съседите ми са споделяли за "големия майтап" да намерят мумифицирана котка в мазето си. Мнооого смешно :cry: Като заключат животинче и в следващите 10-20 дни не им се наложи да отворят мазето , това се случва.
Малката красавица спи пред вратата ми, но от гърмежите явно , че се е шашнала и намерила скришно място, когато е видяла вратата отворена. Търсих я два дни. Когато я чух да плаче от заключеното мазе, не можах да повярвам ..
Същата тази красавица преди 1-2 седмици ми унищожи няколко от прекрасните кукуряци , с които миналата година толкова се хвалих. Те бяха с много листа, с много цвят и покрити с агривело - да не ги смачка снега. Тази комбинация се беше харесала на котаранката и тя си беше направила гнезда в тия саксии - мекичко ,закрито - супер. Дали е унищожила растенията изцяло ,засега не мога да кажа. Изрязах и листата, и всички пъпки - всичко беше умряло. Ми не ми беше драго - кукуряците са изключително красиви, много пари дадох за тях. Но кукуряк мога да си купя още утре нов. А малката панта, която се закача , гушка , мърка , обикаля около мен да си играем, лежи в саксиите , е единствена и аз я обичам, заедно с всички останали животни, за които се грижа. Ако човек не може да приеме цената, просто не трябва да взема домашен любимец ...мисля аз ..
Публикувай отговор

Обратно към “Други цветарски теми”