Какво сготвих днес
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3602
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 17 пъти
- Получил благодарност: 629 пъти
Re: Какво сготвих днес
Тити,кога и колко сметана слагаш,че нещо ме заинтиргува с тази проста ,но вкусна манжда.
Re: Какво сготвих днес
Сварявам картофите необелени, после беля, режа на кръгчета в тавичка. Отгоре чесън наситно. Ако има шунка или пушен бут, слагам на парченца. Това се залива със сметана, която трябва да покрие картофите, като я разнесеш. Снощи на една мъъничка тавичка сложих една малка сметана, когато я правя в по-голямата тава слагам голяма сметана. Ако няма мръщещи се у вас, непременно сложи доволно количество копър и магданоз. И запечи.ptiholov написа:Тити,кога и колко сметана слагаш,че нещо ме заинтиргува с тази проста ,но вкусна манжда.
Тази рецепта я правя веднъж на седмица-две повече от десет години.
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3602
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 17 пъти
- Получил благодарност: 629 пъти
Re: Какво сготвих днес
Хареса ми ,Тити.Не знам защо,като прочетох в началото рецептата,не ми дойде на ума ,че картофите може да са сварени предварително,и затова те питах за сметаната. Не ,че съм фен на варените картофи.
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3602
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 17 пъти
- Получил благодарност: 629 пъти
Re: Какво сготвих днес
Тази вечер бяхме на зелена салата с дресинг от:1 с.л. фъстъчено масло,1с.л. соев сос,2с.л. балсамов оцет,5с.л. зехтин,1ч.л. мед,1ч.л.горчица,сол и черен пипер.За вечеря ориз със зеленчуци.
Re: Какво сготвих днес
Тази вечер родителската среща на сина ни ни нахрани за дни напред, но все пак с дружни усилия и за малкото оставащо време приготвихме пържени пилешки дробчета, пикантни картофи соте и прясна, гумена салата от домати и краставици. Виждам, че сте писали за вкуса на доматите, но ги имах и трябваше да ги употребя, а и нямах време и настроение за друго.
Пешо, пържолките в хартиен плик ще ги тествам при първа възможност.
Очаквам съвети за печене на цяло парче месо, независимо телешко или свинско. Шпековано, нешпековано, мариновано, всичко за което се сетите.
Пешо, пържолките в хартиен плик ще ги тествам при първа възможност.
Очаквам съвети за печене на цяло парче месо, независимо телешко или свинско. Шпековано, нешпековано, мариновано, всичко за което се сетите.
- ptiholov
- Кафе машина
- Мнения: 3602
- Регистриран на: Ное 29, '09, 22:18
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 17 пъти
- Получил благодарност: 629 пъти
Re: Какво сготвих днес
Алекса-пак във хартия за печене,ти си го шпековай,мариновай,както искаш,и после го увий хубави в хартия и го печи час и половина,най-много два.Аз така съм пекъл свинко парче-около 1,5 кг.
Re: Какво сготвих днес
Ама на каква функция на фурната? Горен-долен? Долен - вентилатор? На мен там ми издишат познанията. Ще забуча шилото за температура в месото, но каква температура да задам?
- mucunka
- Кафе машина
- Мнения: 3130
- Регистриран на: Ное 29, '09, 18:57
- Местоположение: София,Световрачене
- Дал благодарност: 19 пъти
- Получил благодарност: 33 пъти
Re: Какво сготвих днес
Таратор с кисели краставички и свинско със зелен фасул и картофи.Милото не яде зелен фасул и слагам картофи.За десерт-бисквитена торта.
АКО ИСКАШ ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ БОГАТ,ПРОСТО ПРЕБРОЙ ВСИЧКИТЕ СВОИ НЕЩА,КОИТО НЕ СИ КУПИЛ С ПАРИ.
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
http://mucun72.snimka.bg/daily/dostignata-mechta.752721
моите цветя
моите гоблени
Re: Какво сготвих днес
Алекса, аз редовно пека такова месо
Взимам плешка 1,5-2, нарязвам на 2-3 големи парчета, да се опече по-лесно. Ако имам, нарязвам кисели краставички и моркови на ивици,и гъби на ленти и ги слагам на дъното на йенскатенджера. Ако не - пропускам ги. Ако не ме мързи го шпиковам с чесън - ако не - пропускам и тази стъпка. Месото го осолявам, и наръсвам с черен и червен пипер, слагам още задължително бахар и дафинов лист, евентуалон и мащерка ако се сетя. Мятам го в йенското, слагам две кафени чаши вода и забравям за 2 часа първо на 220 градуса за половин час, после намалявам на 180. Като се запече, отварям и ако искам съвсем да поглезя домашните, намазвам месото с горчица и мед , след това наливам още една чаша вода с 1 с.л. размито брашно, за да стане сос и допичам още 15 мин, пак похлупено. Това е рецептата, става мозък месото и е страшно вкусно.
Взимам плешка 1,5-2, нарязвам на 2-3 големи парчета, да се опече по-лесно. Ако имам, нарязвам кисели краставички и моркови на ивици,и гъби на ленти и ги слагам на дъното на йенскатенджера. Ако не - пропускам ги. Ако не ме мързи го шпиковам с чесън - ако не - пропускам и тази стъпка. Месото го осолявам, и наръсвам с черен и червен пипер, слагам още задължително бахар и дафинов лист, евентуалон и мащерка ако се сетя. Мятам го в йенското, слагам две кафени чаши вода и забравям за 2 часа първо на 220 градуса за половин час, после намалявам на 180. Като се запече, отварям и ако искам съвсем да поглезя домашните, намазвам месото с горчица и мед , след това наливам още една чаша вода с 1 с.л. размито брашно, за да стане сос и допичам още 15 мин, пак похлупено. Това е рецептата, става мозък месото и е страшно вкусно.
He who plants a garden, plants happiness
Re: Какво сготвих днес
Престани , ща патентовам и ще те показвам по панаири и изложби....Blue sky написа:Алекса, аз редовно пека такова месо
Взимам плешка 1,5-2, нарязвам на 2-3 големи парчета, да се опече по-лесно. Ако имам, нарязвам кисели краставички и моркови на ивици,и гъби на ленти и ги слагам на дъното на йенскатенджера. Ако не - пропускам ги. Ако не ме мързи го шпиковам с чесън - ако не - пропускам и тази стъпка. Месото го осолявам, и наръсвам с черен и червен пипер, слагам още задължително бахар и дафинов лист, евентуалон и мащерка ако се сетя. Мятам го в йенското, слагам две кафени чаши вода и забравям за 2 часа първо на 220 градуса за половин час, после намалявам на 180. Като се запече, отварям и ако искам съвсем да поглезя домашните, намазвам месото с горчица и мед , след това наливам още една чаша вода с 1 с.л. размито брашно, за да стане сос и допичам още 15 мин, пак похлупено. Това е рецептата, става мозък месото и е страшно вкусно.
ще те аранжирам с Тихолов и още няколко от тук вълЖебни люде , обилно решетъчни лъжици , сатори на върха на ножа , всички дето викат на мъжа си "милото" наоколо поръсени като пресни зелени подправки и т.н.
Последно промяна от dal на Фев 24, '10, 11:10, променено общо 1 път.