Не купувайте!!!!!!!!!!
Re: Не купувайте!!!!!!!!!!
оо, то има в готварската тема, нали от там се научих да квасяgogoman написа:Май, някой трябва да отвори нова тема "Квасенето"
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- johnstalker
- Наркоман
- Мнения: 11807
- Регистриран на: Дек 19, '09, 23:08
- Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
- Дал благодарност: 145 пъти
- Получил благодарност: 184 пъти
- Обратна връзка:
Re: Не купувайте!!!!!!!!!!
Верно ли?Titi написа:...
оо, то има в готварската тема, нали от там се научих да квася
Re: Не купувайте!!!!!!!!!!
Елбито изглежда по-скоро като това вдясно на снимката:
Това е 3.6%-товото. Има и в зелено, но същия дизайн - то е 2%.
Аз лично напоследък и в Била не го намирам, само във Фантастико.
Между другото, вчера взехме и Домлян - пак във Фантастико го намерихме. Наистина е хубаво. Днес ще си вземем още.
За сиренето, аз май бях писала по-напред - май консумираме предимно Пършевица, но в пластмасовата опаковка. Понякога взимаме и Елена, но нея я ползваме предимно за баници и такива неща. Тертер също сме взимали, но честно казано не виждам какво точно предлагат за тази цена - няма много съществена разлика с Пършевицата например. Маджаров на мен ми се струва твърде мазно. Само това в твърдите им опаковки е приемливо.
Руми, ако някой ти носи прясно мляко и можеш да си квасиш истинско кисело, въобще спирай да търсиш другите млека. Ако имаше от къде да взимам истинско мляко, щях да ползвам другите само за закваска. Ама за съжаление, няма.
Това е 3.6%-товото. Има и в зелено, но същия дизайн - то е 2%.
Аз лично напоследък и в Била не го намирам, само във Фантастико.
Между другото, вчера взехме и Домлян - пак във Фантастико го намерихме. Наистина е хубаво. Днес ще си вземем още.
За сиренето, аз май бях писала по-напред - май консумираме предимно Пършевица, но в пластмасовата опаковка. Понякога взимаме и Елена, но нея я ползваме предимно за баници и такива неща. Тертер също сме взимали, но честно казано не виждам какво точно предлагат за тази цена - няма много съществена разлика с Пършевицата например. Маджаров на мен ми се струва твърде мазно. Само това в твърдите им опаковки е приемливо.
Руми, ако някой ти носи прясно мляко и можеш да си квасиш истинско кисело, въобще спирай да търсиш другите млека. Ако имаше от къде да взимам истинско мляко, щях да ползвам другите само за закваска. Ама за съжаление, няма.
Понеже редовно си правя печено сирене и печен кашкавал с подправки в микровълновата, аз досега не съм намирала на нашия пазар кашкавал, който да не става на олио...gogoman написа:За да разбереш едно сирене или кашкавал, да ли е менте, ви препоръчвам да го запържите в тиган. Ментето (сирене, кашкавал) при запържване, всичко се стопява и става на олио.
Недей спа! Отивай на SPA!
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Re: Не купувайте!!!!!!!!!!
Ние наистина много рядко купуваме мляко от магазин. Но понякога изяждам всичкото заквасено мляко и не се сещам да отделя подкваса предварително Та в такива моменти маман беснее, че съм и прекъснала линията и се налага да купя в кофичка. Не винаги уцелвам от раз Понякога от една и съща марка к. мляко има различна прояви като закваска. И затова опитвам с уж по-качествениravik написа: Руми, ако някой ти носи прясно мляко и можеш да си квасиш истинско кисело, въобще спирай да търсиш другите млека. Ако имаше от къде да взимам истинско мляко, щях да ползвам другите само за закваска. Ама за съжаление, няма.
Понеже редовно си правя печено сирене и печен кашкавал с подправки в микровълновата, аз досега не съм намирала на нашия пазар кашкавал, който да не става на олио...
Равик, знам че не е тук мястото, но би ли ми казала как процедираш с кашкавала и сиренето на микровълнова? Рецептата да ми напишеш, ако не е семейна, маркова или някаква друга тайна Много ще съм ти благодарна
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили Титаник.
http://rumivarna60.snimka.bg/?user,albums" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rumivarna60.snimka.bg/?user,albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Не купувайте!!!!!!!!!!
Никаква семейна и тайна не е. Всички кръчми в Гърция и половината в Мелник я правят.
Вариант 1 (печено сирене с подправки):
Плочка сирене, отгоре се поръсва с риган и червен пипер. Слага се за малко в микровълновата (много малко, защото става бързо). Като се извади, се полива със зехтин. Зехтинът може да се сложи и преди да се сложи в микровълновата, но ние понеже си донесохме някакъв много ароматен, студенопресован от Гърция и малко му се губи аромата ако го печем и него, и затова просто поливаме печеното сирене с него. Освен ригана и червения пипер, много хубаво става и ако се сложат кръгчета от люта чушка. Аз лично чушки не обичам и не ям, но ми харесва леко-лютивия вкус, който оставят върху сиренето.
Това цялото нещо може да се направи и завито във фолио и направо в нормалната фурна, но става по-бавно.
Вариант 2 (печено сирене и кашкавал с подправки):
Същото като горе, само че върху плочката сирене с подправки, слагаме и плочка кашкавал (малко по-тънка) и върху нея също слагаме подправки.
Става буквално за под минута, затова е хубаво да се наблюдава за да не го извадиш направо течно. Между другото, предполагам, че става и с произволни подправки на вкус - черен пипер, лют червен пипер, босилек, мащерка, магданоз и т.н. Но на мен най ми харесва с риган или с риган и червен пипер. С червено вино върви чудничко.
Вариант 1 (печено сирене с подправки):
Плочка сирене, отгоре се поръсва с риган и червен пипер. Слага се за малко в микровълновата (много малко, защото става бързо). Като се извади, се полива със зехтин. Зехтинът може да се сложи и преди да се сложи в микровълновата, но ние понеже си донесохме някакъв много ароматен, студенопресован от Гърция и малко му се губи аромата ако го печем и него, и затова просто поливаме печеното сирене с него. Освен ригана и червения пипер, много хубаво става и ако се сложат кръгчета от люта чушка. Аз лично чушки не обичам и не ям, но ми харесва леко-лютивия вкус, който оставят върху сиренето.
Това цялото нещо може да се направи и завито във фолио и направо в нормалната фурна, но става по-бавно.
Вариант 2 (печено сирене и кашкавал с подправки):
Същото като горе, само че върху плочката сирене с подправки, слагаме и плочка кашкавал (малко по-тънка) и върху нея също слагаме подправки.
Става буквално за под минута, затова е хубаво да се наблюдава за да не го извадиш направо течно. Между другото, предполагам, че става и с произволни подправки на вкус - черен пипер, лют червен пипер, босилек, мащерка, магданоз и т.н. Но на мен най ми харесва с риган или с риган и червен пипер. С червено вино върви чудничко.
Недей спа! Отивай на SPA!
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Re: Не купувайте!!!!!!!!!!
Равик, аз почнах спама в тая тема, ама пък на теб Ич не ти подхожда да го продължаваш След време като ми се прияде печено сирене как мислиш, че ще се сетя точно в темата "Не купувайте" да търся рецептата
Приключенията на Тити дългото чорапче http://titidulgotochorapche.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Не купувайте!!!!!!!!!!
Такова сирене, но в класическия вариант - във фолио и с масло, се скъсвахме да си печем на барбекюто на вилата... то там друг готварски уред нямаше, така, че само скари се правеха всякакви, а аз както обичам месо ... та на сирене наблягах и вино
Re: Не купувайте!!!!!!!!!!
Аз затова си го копирах и в Готварство. Поне да не е изцяло оплескана работата.Titi написа:Равик, аз почнах спама в тая тема, ама пък на теб Ич не ти подхожда да го продължаваш След време като ми се прияде печено сирене как мислиш, че ще се сетя точно в темата "Не купувайте" да търся рецептата
Недей спа! Отивай на SPA!
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
Цветята ми: http://community.webshots.com/user/ravique
- scleri
- Кафе машина
- Мнения: 3883
- Регистриран на: Юли 10, '10, 13:14
- Дал благодарност: 49 пъти
- Получил благодарност: 268 пъти
Re: Не купувайте!!!!!!!!!!
Я и аз да си издам тайната рецепта за кашкавален чипс./ Като се е почнало със спамене да вървим до край. /
Значи вземате парче кашкавал и малко сирене. Сиренето трябва да е поне четири пъти по-малко. . Настъргвате ги на ренде. Смесвате в купа. Подправяте с лютив червен пипер, босилек, риган. / подправките могат да бъдат и коренно различни. Въпрос на вкус / Готовата смес разстилате в широка плоска чиния. Мушкате я в микровълновата и правите всичко течно. Оставяте да истине. Получавате вкусна коричка която начупвате на парченца. Страхотно мезе за червено вино.
За да стане коричка, а не печен кашкавал с коричка отгоре сместа трябва да се разстели максимално тънко.
/ Гледайте сиренето да е по-безсолно защото иначе крайния резултат става малко солен. /
Значи вземате парче кашкавал и малко сирене. Сиренето трябва да е поне четири пъти по-малко. . Настъргвате ги на ренде. Смесвате в купа. Подправяте с лютив червен пипер, босилек, риган. / подправките могат да бъдат и коренно различни. Въпрос на вкус / Готовата смес разстилате в широка плоска чиния. Мушкате я в микровълновата и правите всичко течно. Оставяте да истине. Получавате вкусна коричка която начупвате на парченца. Страхотно мезе за червено вино.
За да стане коричка, а не печен кашкавал с коричка отгоре сместа трябва да се разстели максимално тънко.
/ Гледайте сиренето да е по-безсолно защото иначе крайния резултат става малко солен. /
Re: Не купувайте!!!!!!!!!!
Много интригуващи рецепти Равик, Склери, благодаря!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили Титаник.
http://rumivarna60.snimka.bg/?user,albums" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rumivarna60.snimka.bg/?user,albums" onclick="window.open(this.href);return false;