ЕМ Кард - EM Card

За разговори, други теми или просто да побъбрим...
Потребителски аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11066
Регистриран: нед дек 20, 2009 12:08 am
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Контакти:

ЕМ Кард - EM Card

Мнение от johnstalker » ср яну 03, 2018 7:19 pm

Някой да има впечатление и ползвал ли е до сега тази кешбек услуга?!

Изображение

Потребителски аватар
Tanet
Кафе машина
Мнения: 4766
Регистриран: ср яну 13, 2010 12:52 pm
Местоположение: Севлиево 5-а зона

Re: ЕМ Кард - EM Card

Мнение от Tanet » ср яну 03, 2018 9:56 pm

Джониии, добре, че си ти че изобщо да се поинтересувам какво е кешбек услуга. Да вземеш да отвориш една тема с разни нови терминологии та да поограмотиш поизоставащите ученици като мен
"Истинските неща в живота, не са нещата"
Изображение

градинките на "утринния покой"

Потребителски аватар
Мария Николова
Наркоман
Мнения: 23906
Регистриран: нед ное 29, 2009 12:44 am
Местоположение: Нова Загора

Re: ЕМ Кард - EM Card

Мнение от Мария Николова » ср яну 03, 2018 10:22 pm

Пък си мислех, че единствено аз не вдявам като какво е туй кешбек. :sgiggle: :sgiggle: :sgiggle:
Платон ми е скъп, но истината ми е по-скъпа.

Потребителски аватар
Миша
Наркоман
Мнения: 15214
Регистриран: пет ное 27, 2009 3:11 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: ЕМ Кард - EM Card

Мнение от Миша » чет яну 04, 2018 6:52 am

Tanet написа:Джониии, добре, че си ти че изобщо да се поинтересувам какво е кешбек услуга. Да вземеш да отвориш една тема с разни нови терминологии та да поограмотиш поизоставащите ученици като мен
И аз съм от изоставащите :D , обаче, колкото повече ме ограмотяват, толкова повече се чувствам идиот :oops: Има две възможности на тази "дай си ми парите" услуга- в първия производителят трябва да произвежда повече/защото ще има повече клиенти, щото видиш ли нищоправещите от кешбек компанията ще му водят клиенти/, обаче в същото време ще трябва да плаща комисионна, т.е. да намали печалбата си, за да имат печалба клиентите и посредниците, с две думи или бакчаш като луд за нищо, или намаляваш себестойността на продукта и стоката е на същата цена, но с по-ниско качество, и накрая клиентът ощетен/тук производитеят също е прецакан, щото една и съща цена, но по-ниско качество :arrow: спад на клиенти/. Във втория случай- вдигаш цената, така че комисиона всъщност да не ти бърка в джоба, т.е. изкуствено надуваш цената, за да има и за другите маймуни по клона , или пак клиентът прецакан :hmmm: , но пък така цената идва същата като без посредник :hmmm: , така че май трябва да се върнем на първия вариант на бачкащия идиот . От друга страна пък е много модно да купуваш, за да спестиш :mrgreen: , така че тази у слуга "прецакай другарчето, за да печелиш ти" предполагам, че някакси работи :eeeh: А може ли някой да ми отговори какво е процентното съотношение в едно общество на хората, произвеждащи реално продукт, и тези, които живеят само от услуги по предлагането на този продукт :hmmm: И тези практики не поощряват ли точно посредническите дейности, в резултат домата от производител 60 ст,далеч под себестойността си :eeeh: , на пазара 6 лв /това е друга тема, илюстрираща първия случай, в който земеделецът е в ролята на бачкащия залудо благодетел -радетел за добър живот на посредници и потребители :mrgreen: Обаче рано или късно балъците ще свършат и тогава спестените стотинки ще дрънкат в чинията вместо домати :mrgreen:

Или системата е тотално прецакана, или аз съм идиот наистина, но понеже второто трудно се признава, предполагам, че проблемът не е в мен :idea1: :mrgreen:
Свирете, музиканти! Дълга нощ ще е тази - чак до изгрева на надеждата......


Разсадник
Изображение

Потребителски аватар
calico
Наркоман
Мнения: 23551
Регистриран: ср дек 02, 2009 4:41 pm

Re: ЕМ Кард - EM Card

Мнение от calico » чет яну 04, 2018 9:29 am

Мише, 2 млрд китайци произвеждат ли, произвеждат. Тях не ги мързи, там е световната фабрика сега. И още 1 млрд от останалите да произвежда нещо, това е. Няма и 50% от населението на Земята. Останалите "обслужват".
и да, системата е такава- за да спечели някой нещо, някой друг трябва да го загуби. Крадем се един от друг, това правим. И сме си написали някакви правила, та да си мислим че е законно.
........................
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...

gospodinov
Баш кафе майстор
Мнения: 2181
Регистриран: ср мар 04, 2015 10:16 am

Re: ЕМ Кард - EM Card

Мнение от gospodinov » чет яну 04, 2018 10:48 am

Миша написа: Обаче рано или късно балъците ще свършат и тогава спестените стотинки ще дрънкат в чинията вместо домати :mrgreen:
Миша, поздравления за горното, болезнено вярно. Сега ще направя едни излияния, които от моята камбанария са така, за другите не знам.
Откъде ще дойде този кешбек....естествено % сложен допълнително към цената, която първо си плащаш, после ти връщат т.е. правят те на :ovtza:
Това са евтините фокуси на нещото наречено маркетинг, които има за цел да създава представи и зависимости у хората, към продукти, който по подразбиране са със съмнително качество и стойност. Тези щуротии, на които се връзват хората, довеждат до едно - понижаване качеството на продуктите, използването на повече заместители, пълнители и всякакви други гадости за да може да се постигне исканата цена. Затова сега магазините са пълни със стока, но за съжаление няма какво да си купиш.
Големите вериги всяка година искат подобряване на условията(повече проценти отстъпка) от своите доставчици, което довежда или до смъкването на грамажа на изделието или тотално влошаване на качеството(а може и двете заедно). В замяна на това тази стока получава солидна порция маркетингови похвати - акции, промоции, брошури, реклами, кешбек и т.н.
В цялата работа големия губещ сме ние, потребителите, които чинно, като лабораторни мишки се "хващаме" на тези евтини номерца.
Приемете това, като моето скромно мнение.

Потребителски аватар
scleri
Баш кафе майстор
Мнения: 2642
Регистриран: съб юли 10, 2010 1:14 pm

Re: ЕМ Кард - EM Card

Мнение от scleri » чет яну 04, 2018 11:07 am

Тази система е позната в България, но не под това купешко име. Повечето големи търговски вериги ви дават отстъпка срещу клиентска карта / която се издава безплатно / Застрахователният посредник SDI също ви издава клиентска карта срещу която можете да ползвате отстъпки в така наречените "приятелски" фирми посочени в симпатичен каталог. Друг е въпроса че предлаганите пет, десет процента отстъпка често се свеждат до стотинки, или броени левчета, и хората не се възползват / не и масово / от тях.
Миша написа: И тези практики не поощряват ли точно посредническите дейности, в резултат домата от производител 60 ст,далеч под себестойността си :eeeh: , на пазара 6 лв /това е друга тема, илюстрираща първия случай, в който земеделецът е в ролята на бачкащия залудо благодетел -радетел за добър живот на посредници и потребители :mrgreen: Обаче рано или късно балъците ще свършат и тогава спестените стотинки ще дрънкат в чинията вместо домати :mrgreen:
Швейцария. Малко еднофамилно стопанство. Налична земя около триста декара. Специализирана в производството на моркови. Собственика разполага с нужната техника и се справя сам с помощта на жена си и двете си деца. Единствено в периода на прибиране на реколтата наема двама, трима помощници. Случаят решил синът на мой приятел да се окаже един от тези помощници. Момчето беше много впечатлено от организацията и методите на работа във фермата, но това е друга тема. Това което най- ме впечатли от разказа му беше факта че сутрин са започвали работа много рано защото най-късно до осем часа фермера е трябвало да закара извадените и почистени моркови на борсата / толкова колкото му е квотата за деня /. За разлика от нашите борси където всеки производител си клечи до камиончето, и е готов да даде стоката си по-евтино от колегите си, само и само да я пласира в Швейцария всички производители на моркови от района са обединени в нещо като кооператив който обаче се занимава само с пласирането на продукцията. Грижата на производителя свършва на входа на борсата. Там със съвместните усилия на всички има закупена техника която сортира и опакова морковите. След това ги продават на търговците на едро по цени определени от всички производители. Може на нашето народно събрание да седи девиза "Съединението прави силата ", но българина по душа е индивидуалист в най-лошата форма на тази дума. При нас в сила е дивиза " Абе аз да се оправя, а пък колегата кучета го яли ". За това едрите търговци могат да си позволят да изнудват и диктуват цените. За това големия процент от печалбата става за тях, а не за производителя. В сила е друга наша поговорка " Не е луд тоя който яде баницата, а тоя който му я дава."

Потребителски аватар
Мария Николова
Наркоман
Мнения: 23906
Регистриран: нед ное 29, 2009 12:44 am
Местоположение: Нова Загора

Re: ЕМ Кард - EM Card

Мнение от Мария Николова » чет яну 04, 2018 11:38 am

На времето, когато се възстановяваха земеделските земи, искрено се надявах, че точно този вид кооператив ще замести текезесето у нас.
Но каквито и "частни кооперации" да се направиха, все бяха по образ и подобие на това, което беше познато - текезесето. Арендаторите, които имат най-голяма нужда от такъв стоков кооператив, също не помислят за него.
Сина ми изгори тонове гориво да обикаля и агитира колеги търговци да се обединят и да си внасят без фирми-вносители стоките, както и колеги земеделци да се обединят и държат цената на продукцията, за да стига до крайните клиенти на по-ниска цена.
Пълен провал... :snif:
Нещо в бившите соцстрани, където колхоза е бил 100%, е променило фатално гените ни и не ставаме... Отхвърляме и отричаме, че "Съединението прави силата".
Платон ми е скъп, но истината ми е по-скъпа.

Потребителски аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11066
Регистриран: нед дек 20, 2009 12:08 am
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Контакти:

Re: ЕМ Кард - EM Card

Мнение от johnstalker » чет яну 04, 2018 12:09 pm

Оказа се, че за тази ЕМ Кард която дава до 10% отстъпка за Еконт в офиса на Еконт в Троян който използваме въобще не са чували. ;)
Днес ще ходя и до Спиди да си взема пратка и там ще попитам, но ме съмнява, че и там не са чували за такава карта.. ;)

Потребителски аватар
Миша
Наркоман
Мнения: 15214
Регистриран: пет ное 27, 2009 3:11 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: ЕМ Кард - EM Card

Мнение от Миша » чет яну 04, 2018 12:12 pm

девиза "Съединението прави силата ", но българина по душа е индивидуалист в най-лошата форма на тази дума.
Не сте прави, просто законовите изисквания при нас за създаване на кооператив са безумни ....
Свирете, музиканти! Дълга нощ ще е тази - чак до изгрева на надеждата......


Разсадник
Изображение

Потребителски аватар
johnstalker
Наркоман
Мнения: 11066
Регистриран: нед дек 20, 2009 12:08 am
Местоположение: Троян, България, Европа, Земя
Контакти:

Re: ЕМ Кард - EM Card

Мнение от johnstalker » вт яну 09, 2018 6:46 pm

ВНИМАНИЕ, ДАМИ И ГОСПОДА!!!

Оказа се, че тази карта въобще не е "фейк"! С нея в Спиди получавате 25% отстъпка ако сте от страната на платеца. :ieeee: :ieeemyzh:

С ЕМ Кард в бензиностанцията на Петрол в Троян днес получих около 4% отстъпка. :ieeee: :ieeemyzh:

Днес пак ходих до Еконт за да си покажа оригиналната пластика и поисках да получа информация дали картата е ОК за тях с 10% отстъпка. Те а снимаха и обещаха да разпитат в централата. ;) Убеден съм, че утре ще ми отговорят с неохота че имам право на тези 10% отстъпка!

Така, че дерзайте и си извадете напълно безплатно (поне за сега) по една карта. После ще ми благодарите. ;)

Di_Va
Кафе машина
Мнения: 3630
Регистриран: пон сеп 20, 2010 10:22 pm

Re: ЕМ Кард - EM Card

Мнение от Di_Va » съб яну 13, 2018 12:53 am

Склери, това за Швейцария много хубаво, но там селското стопанство е 70% субсидирано, при 30-35% за ЕС! Иначе наистина много си тачат собствените продукти, произвеждат си хората и си потребяват после, нека да са скъпи, ама това е въпрос на политика, права е Миша. Ние, явно нещо сме недорасли ли, глупави ли :hmmm: , че все кофти политици си избираме :mrgreen:
Джони, извинявай за отклонението от същината на темата ти.

Отговори

Върни се в “Разни и разнообразни теми”