Cupressus (кипарис)
- mugofrodo8
- Кафеджия/Кафеджийка
- Breda
- Баш кафе майстор
- Получил благодарност: 246 пъти
Re: Cupressus (кипарис)
Cupressus macrocarpa 'Gold Crest' -порасна доста този сезон,прекрасен е ,страхотен аромат
free picture hosting
free picture hosting
- Alien
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 676 пъти
- Получил благодарност: 1227 пъти
Наистина изглежда прекрасно!
Къде расте? В смисъл, в Софийското поле ще издържи ли?
Къде расте? В смисъл, в Софийското поле ще издържи ли?
- Breda
- Баш кафе майстор
- Получил благодарност: 246 пъти
На 13 км от Варна,но на 350н.в, с доста по-различен климат от варненския.При нас проблем са ледените влажни и силни ветрове и кипарисът всяка година измръзва малко или повече по върховете, но успешно се възстановява за много кратко време през пролетта,понякога се налага да го поорежа даже.
За Софийското поле не знам
За Софийското поле не знам
- Margaritenia
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 8 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Сега, да си споделя и аз, че подкокуросана от Бреда и нейния бонбон, и въпреки всички предупреждения на Гевкати, си донесох една такава красотичка чаааак от Истанбул:))) Това латинското наименование на растението за скромния човечец, който продаваше в разсадника се оказа терра инкогнита и темата за точния вид кипарис се изчерпа с простичкото "лимон чамъ" , така че не ми е ясно точно какво си закупих:)))
Много ме радва, мирише на лимон, няма такова красиво зелено в градината и тази зима ще се боря да оцелее на 570 м надморска височина.)))
Ето го от ляво на големия сив камък
И в близък план
Много ме радва, мирише на лимон, няма такова красиво зелено в градината и тази зима ще се боря да оцелее на 570 м надморска височина.)))
Ето го от ляво на големия сив камък
И в близък план
- Margaritenia
- Баш кафе майстор
- Дал благодарност: 8 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Ето го и моето кипарисче:)
Расте много бързо, стига да оцелее зимата извън зоната си. Определено не е Gold crest нито Wilma, просто Cupressus macrocarpa, с доста по-дебели иглици от Голд крест е. Знам такъв пораснал 2 метра в София, засаден в чупка във фасадата на 1 сграда.
Моят имаше щети от зимата по върховете, които отстраних в края на април и той много бързо навакса с буен растеж.
Расте много бързо, стига да оцелее зимата извън зоната си. Определено не е Gold crest нито Wilma, просто Cupressus macrocarpa, с доста по-дебели иглици от Голд крест е. Знам такъв пораснал 2 метра в София, засаден в чупка във фасадата на 1 сграда.
Моят имаше щети от зимата по върховете, които отстраних в края на април и той много бързо навакса с буен растеж.