Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Модератор: Миша
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Icon, за листенцата!
Чудя се да резна ли единия резник над долната пъпка .
Чудя се да резна ли единия резник над долната пъпка .
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Не, по-добре да са две пъпки, имам едни други, които ги натисна педомерка и листата на мрежа ги направи само за една нощ, та се наложи да ги пръскам и от сега нататък ще пукам по две пъпки отгоре.
- shoshy
- Баш кафе майстор
- Мнения: 2931
- Регистриран на: Мар 30, '11, 16:09
- Местоположение: Бургас
- Дал благодарност: 3 пъти
- Получил благодарност: 5 пъти
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Icon, благодаря! Прав си, че с две пъпки е по-сигурно, ама как ме сърбят ръчичките .
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Не знаех,че над земята трябва да има само една пъпка.Сложила съм ги една пъпка в земята,а останалите 2-3 пъпки са над земята.
От моите три резника,единия е връхче(т.е. с по млада дървесина,от последния сезон).
Той изкара 3 см.зелен прираст,от който се появи и едно толкова голямо листенце.
От моите три резника,единия е връхче(т.е. с по млада дървесина,от последния сезон).
Той изкара 3 см.зелен прираст,от който се появи и едно толкова голямо листенце.
- venetka70
- Кафе машина
- Мнения: 3610
- Регистриран на: Май 21, '15, 12:17
- Местоположение: Белица, Силистра / Пловдив /Момчиловци / Чирчик, Узбекистан и накъдето ме отвее вятъра
- Дал благодарност: 23 пъти
- Получил благодарност: 36 пъти
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Ехааа, значи повечето резници са тръгнали . Прав беше някой като писа, че смокинята е като троскота / май Бобсъна беше /.
То да им туря по едно шише , ама като си нямам. Голям зор се оказа това с шишетата, който не пие купени неща е така. Има си проблем с бутилките!!!!!!!!!!!!
То да им туря по едно шише , ама като си нямам. Голям зор се оказа това с шишетата, който не пие купени неща е така. Има си проблем с бутилките!!!!!!!!!!!!
Flowerlover
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Иногда вовремя сделанные шаги меняют походку всей жизни!!
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Хайде и една лоша новина, то не може все хубава я.... ., та оказа се, че Узбекската и Калимирната са изпитвани в Поморийската станция, преди бая години м/у 50-те и 60-те и за съжаление са в една група със слабо устойчивите на студ, та при - 12-14 гине и двегодишната дървесина, но поне за нас любителите можем да си ги отглеждаме в графата със знак *студоустойчиви маслини *.... , сиреч в графата, като за цветята.....
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
peterstamov написа: ↑Май 23, '19, 18:29 ....... От години се мъча да имам някаква. Първо беше Блек Мишън - 4-5 години, нито един плод. Мръзне до долу. Изкорених я. .........
Сега намерих време да ти отговоря, учудвам се, че ти е измръзнал сорта Black mission, той е един от най-студоустойчивите сортове у нас. Гледа се поне от 100 години в Ахтопол. За мен е най-добрият червен сорт, не само за мен де... ., гледа се в Испания, Италия, Португалия, а пък в САЩ 80% от производството на червени смокини е той, а 20% остават за кафява турска. Партенокарпен, две реколти, мощен растеж, голяма корона, на 5-6 години дръвче дава 15 кила плод, а при тебе нула за 5 години?!
Сега го има по черноморието, Пловдив, С. загора, Ивайловград и др.
Някой да се сеща, как се казва на български този сорт?
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Icon, моля за твоето мнение за Мичуринска 10
и другата- жьлтата без име
и другата- жьлтата без име
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Относно Мич. 10, Такъв сорт не се продава, а се раздава, мога да ти дам резници на есен, имам го от 20 г. на едно много студено място, близо до Оризово, през 3-4 г измръзва до основата, ама пак тръгва, моето мнение не е важно, проф. Серафимова се е изказала по въпроса така -Посредствен сорт... .., но е в групата студоустойчиви заедно с Black mission.
Ако става въпрос за жълтата на Петьо, дето я показал и ако е Сарилоп, тя е със средна студоустойчивост, като Далматинска, Кадота, Брунсуик. абе да си го кажем направо при -16 е мертвец....
Мани, мани..и аз засадих в началото на Април 10 бр. резници от нея от Ивайловград 4-ри в саксии и 7 в земята направо забучени.... -един приятел я има и само по слухове я налучках,.... . не съм я виждал още. От лаф на лаф и ми вика, аз я имам такава в двора.... , та запалих колата и бих 200 км в едната посока...
Ако става въпрос за жълтата на Петьо, дето я показал и ако е Сарилоп, тя е със средна студоустойчивост, като Далматинска, Кадота, Брунсуик. абе да си го кажем направо при -16 е мертвец....
Мани, мани..и аз засадих в началото на Април 10 бр. резници от нея от Ивайловград 4-ри в саксии и 7 в земята направо забучени.... -един приятел я има и само по слухове я налучках,.... . не съм я виждал още. От лаф на лаф и ми вика, аз я имам такава в двора.... , та запалих колата и бих 200 км в едната посока...
Re: Смокинята-колкото вкусна,толкова и полезна
Та ще ви покажа, един Капрификус с периметър 20х20 и на 8 метра височина мерих го с крачки, а ма не във височина... по най-външните клони сега на 23 Май, по мое мнение е минимум над 100 г. сиреч от турско още.... , на него имаше поне 400-500 кила плод, набрах само 10.. .Кръщавам го Сари лоп- "мъжка".. ., отдолу листата са петделни, а горните триделни, какво искате повече за едно кръщене... Да няма излишни запроси-намира се в южна България....
Та докато пиша си лежа в една стая 4х3 метра и гледам тавана и си казвам, още 5 такива стаи само на Изток....малеее... , повече не ми се смята...
Та докато пиша си лежа в една стая 4х3 метра и гледам тавана и си казвам, още 5 такива стаи само на Изток....малеее... , повече не ми се смята...